Glamping in Slovenië 2024? Ontdek dė 10 x mooiste glampings Slovenië

Volledige reisgids kopen voor € 10

Glamping in Slovenië 2024? Ontdek dė 10 x mooiste glampings Slovenië

27 december 2023 in Slovenië1 reactie

Overzicht van de leukste Glampings in Slovenië - Luxe kamperen op glamping

Glamping, dat is het vrije gevoel van kamperen met de luxe en het comfort van een hotelkamer of een vakantiehuisje. En ook in Slovenië zijn er verschillende plekken waar je kan overnachten in een glamping.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor glamping in Slovenië? Wij zetten alvast onze favoriete, mooiste glampings op een rijtje.

Overzicht mooiste glampings in Slovenië

Je wil graag origineel overnachten op een glamping in Slovenië? We hebben we alvast onze favoriete glampings in Slovenië voor jou opgelijst, maak je keuze en boek snel online (opgelet, is snel volboekt).

Kaartje met ligging van de mooiste glampings in Slovenië

Inhoud artikel

  1. Charming Slovenia Resort

Het Charming Slovenia Resort - of voluit het Charming Slovenia Herbal Glamping Resort Ljubno - is zoals de naam al doet vermoeden een super charmante glamping spot met alles erop en eraan. Dit resort is gelegen in Ljubno en je overnacht er in een tent, maar natuurlijk niet zomaar een tent: alle tenten zijn namelijk voorzien van airconditioning en zijn ingericht met een gezellige zithoek met televisie.

Alles is erg luxueus en mooi ingericht. Je hebt je eigen badkamer met een douche en badjassen. Bovendien kan je gebruik maken van de hot tub, de sauna en het natuurlijke zwembad of laat je verwennen tijdens een massagebehandeling. Het uitzicht is hier adembenemend aangezien je in het midden van de natuur vertoeft. Meer info & prijzen.

  1. Garden Village in Bled

Je kan ook kiezen voor te overnachten in het gezellige Garden Village in Bled. Het Garden Village Bled is een unieke accommodatie die gebouwd werd volgens een milieuvriendelijk ontwerp. Hier verblijf je in een boomhut, basic tentje, luxe glampings of een appartement mét eigen bubbelbad. De keuze is volledig aan jou!

Verder geniet je in het gezellige restaurant waar een beekje doorheen stroomt, een strandbar in de schaduw van de bomen en zwembaden met een natuurlijke massagewaterval. Wat moet je nog meer hebben? Beleef een sprookjesachtige nacht naast het heldere meer van Bled, waar je heel wat kan meemaken. Een echte aanrader! Meer info en boeken.

  1. Glamping Ribno

Glamping Ribno ligt in de omgeving van Bled (op zo'n 3 km van het eiland Bled). Deze prachtige accommodatie biedt je een eigen huisje/hutje met terras en er is ook een hot tub en sauna aanwezig. Elk huisje heeft een privé badkamer dat zich 50 meter verderop bevindt. 's Morgens kan je genieten van een uitgebreid ontbijt en er is tevens een restaurant waar je 's avonds een hapje kan eten.

Je bevindt in het midden van een prachtig stuk natuur, dus sta even stil bij het uitzicht en de rust dat je hier kan ervaren. Daarnaast vonden we ook de waarde van duurzaamheid een grote plus. Handig extraatje: er is gratis privéparkeergelegenheid op het terrein. Meer info & prijzen.

  1. Luxury glamping Chocolate village

Dit nieuwe glamping resort op zo’n 5 km buiten de tweede stad van Slovenië, Maribor, is een paradijs voor chocoholics. Luxury glamping Chocolate village biedt luxe lodges aan voor twee personen of gezinnen, één voor één met een prachtig uitzicht. Verder is er een buitenzwembad, bar, tuin, gratis minibar, badjassen en nog veel meer. Je kan via deze accommodatie ook leuke workshops of activiteiten boeken, voornamelijk in het teken van chocolade.

’s Morgens word je verrast met een grote ontbijtbox met lokale biologische producten, zoals muesli, kwark, brood, tomaten, vers fruit… en je kan natuurlijk ook kiezen voor een speciaal chocoladeontbijt. Héérlijk! Kortom een unieke plek en zeker een goede keuze als je van chocolade houdt. Meer info & prijzen.

  1. Chateau Ramšak - vineyard glamping resort

Het Chateau Ramšak - vineyard glamping resort zit genesteld tussen de glooiende groene heuvels aan de wijngaarden, in het hart van de schilderachtige wijnstreek Maribor. Deze glamping biedt prachtige units die voorzien zijn van een mooie patio en privé badkamer met hot tub.

Als ontbijt kan je smullen van een continentaal buffet of je hebt ook keuze à la carte. De ligging is ongelooflijk mooi en rustig. Bovendien kan je ’s avonds genieten van een glaasje wijn uit de eigen wijngaard. Aanrader voor wie van rust en privacy houdt. Meer info & prijzen.

  1. Theodosius Forest Village

Forest Village Theodosius is genesteld in een honderdjarig dennenbos aan de rand van het dorp Vrhpolje. De charmante eigentijdse chalets liggen middenin de ongerepte natuur en bieden een betoverend uitzicht over de Vipava-vallei waar maar liefst 25 verschillende druivensoorten verbouwd worden. De ideale verblijfplaats dus voor natuur- en wijnliefhebbers.

Ieder houten huisje is knus en luxueus ingericht en beschikt over een privé sauna en outdoor bubbelbad. Op je terras geniet je van het prachtige uitzicht op de omgeving met een heerlijk wijntje in de hand. Meer info en boeken.

  1. Glamping Olimia Adria village

Wanneer je reist met kinderen, vinden wij Glamping Olimia Adria village in Podčetrtek een aanrader. De tenten zijn mooi en leuk ingericht met voldoende ruimte voor gezinnen en de accommodatie heeft ook een waterpark en kinderspeelplaats. De locatie is uitstekend: dichtbij een leuk dorpje en op een steenworp van Terme Olimia en de thermale spa van Podčetrtek.

Je luxe tent heeft ook een privé zwembadje en wakker worden doe je in de prachtige natuur én met heerlijk ontbijt. Verder is er ook een gedeelde tuin, terras en fitnessruimte. Meer info & prijzen.

  1. Panorama Glamping Visole

Nood aan rust en en privacy? Dan zit je op de Panorama Glamping Visole in Slovenska Bistrica echt goed. Het knusse vakantiehuisje is gelegen op de top van een berg en biedt een prachtig zicht over de omgeving. Het huisje is gezellig ingericht en beschikt over een slaapkamer en een volledig uitgeruste badkamer en een hot tub. Iedere ochtend wordt er ook een heerlijk ontbijt voor de deur neergezet in een rieten mandje.

Na een vermoeiende dag kan je nog even terugtrekken in de hangmat of in de hot tub en genieten van het panoramisch uitzicht op de vallei, heuvels en bergen. Meer info en boeken.

  1. Glamping Sun Valley Bioterme

Verblijf in het Glamping Sun Valley Bioterme, midden in de ongerepte natuur van Mala Nedelja en afgelegen van de dagelijkse drukte. Hier kan je volledig tot rust komen. Je kan kiezen om te overnachten in Glamping villa's of Glamping tenten.

De accommodaties zijn voorzien van parketvloeren, een volledig uitgeruste keuken, een flatscreen-tv met kabelzenders en een eigen badkamer met een douche. Je hebt ook een balkon met uitzicht op het buitenzwembad waar je een frisse duik kan nemen. 's Ochtends voorziet men in Glamping Sun Valley Bioterme een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Glamping Kolpa Resort

In het hart van Bela Krajina, in het zuidoosten van Slovenië en op de grens met Kroatië, vind je het Glamping Kolpa Resort. Glamping'-resort biedt accommodatie in houten huisjes of luxe tenten die voorzien zijn van alle luxe en comfort. Vanuit ieder huisje geniet je ook van een prachtig uitzicht op het heuvellandschap. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een heerlijk continentaal ontbijtje en een frisse duik nemen in het biologisch zwembad.

Verder is de glamping ECO-friendly en bevindt ze zich vlakbij de Kolpa rivier. Het resort is dus de ideale uitvalbasis als je wilt vissen, kajakken, kanoën of suppen op de Kolpa rivier. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Slovenië met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Slovenië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Slovenië met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Slovenië met een gratis stadswandeling Ljubljana.

Slovenië

Gratis reisgids Slovenië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 5 februari 2020 - myriam geerts

Héél hartelijk dank voor de reisgids van Slovenië . Hij is zeer overzichtelijk , héél uitgebreid en vooral bij ieder artikel een zeer duidelijke uitleg . Hij is althans voor ons nog niet voor dadelijk , maar we gaan er in de toekomst zeker gebruik van maken .

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?