Waar overnachten in Glasgow 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in Glasgow 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

9 februari 2023 in Schotland0 reacties

Tijdens je bezoek aan Glasgow heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Glasgow.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. The Grand Central

Het bekroonde Grand Central, een iconisch hotel in het winkelgebied bij het centraal station van Glasgow. Een perfecte ligging voor het verkennen van de stad. Het historische gebouw dateert uit 1883 en biedt originele kenmerken, zoals de grote trap en de prachtige Champagne Central Bar met gewelfd plafond en marmeren vloer waar je 's avonds een glaasje drinken. Dit hotel moet wel de moeite waard zijn als sterren zoals Frank Sinatra en Charlie Chaplin hier gelogeerd hebben. Meer info en boeken.

  1. Native Glasgow Aparthotel

Het Aparthotel Native Glasgow in het centrum van Glasgow, gevestigd in een Edwardiaans gebouw, wat voorheen de thuisbasis van het hoofdkantoor van de Anchor Line Shipping Company was, is gebaseerd op de weelde van een oceaanstomer uit de jaren 20 van de vorige eeuw! In de appartementen zie je dan ook originele elementen uit 1906 intact gehouden met terrazzovloeren, houten lambrisering, prachtige open haarden en de originele kluizen. Meer info en boeken.

  1. Cathedral House

Verblijf in hartje Glasgow in het Cathedral House, een antiek gebouw uit de 19e-eeuw met een Schots en baroniale stijl. Dit charmante hotel werd omgetoverd tot een boetiekhotel dat beschikt over ruime slaapkamers waarvan de meesten uitzicht bieden op de kathedraal van Glasgow of de Necropolis. Meer info en boeken.

  1. Dakota Glasgow

Dakota Glasgow is een luxueus hotel, gelegen in het stadscentrum, waar je kan kiezen tussen een overnachting in een moderne kamer of in een van de prachtige suites. Geniet na het verkennen van de stad in de gezellige bar van een heerlijk glaasje Champagne. Nadien kan je terecht in The Grill waar je een verfijnd menu met service in brasserie-stijl kan nuttigen. Meer info en boeken.

  1. Hilton Glasgow

Hotel Hilton Glasgow bevindt zich in de stadskern van Glasgow, dicht bij de winkelstraten van de stad. Op wandelafstand van het hotel kan je enkele topbezienswaardigheden terugvinden als het King’s Theatre en de populaire winkelstraat. Verder overnacht je in stijlvolle kamers voorzien van alle comfort en kan je terecht in het gezellige Whisky Mist waar je lekker kan ontspannen met enkele heerlijke aperitiefjes, diners en sterke cocktails. Meer info en boeken.

  1. Malmaison Glasgow

Altijd al eens willen overnachten in een voormalige kerk? In Malmaison Glasgow kan het! Deze voormalige kerk werd in 1994 omgebouwd tot dit chique viersterrenhotel. De accommodatie beschikt over een eigen gezellige bar en brasserie waar je heerlijk kan lunchen. Er zijn nog altijd kenmerken van de kerk aanwezig in het hotel maar dat maakt Malmaison Glasgow uniek. Meer info en boeken.

  1. Apex City of Glasgow Hotel

Apex City of Glasgow Hotel is een gezellig boetiekhotel, gelegen in het bruisende stadscentrum. Het hotel biedt ruime, moderne suites met uitzicht op de stad. Verder kan je het hotel makkelijk bereiken via de snelweg en ligt het op wandelafstand van treinstations. Ideaal om de omgeving te verkennen dus. Meer info en boeken.

  1. Voco Grand Central – Glasgow, an IHG Hotel

Voco Grand Central – Glasgow, an IHG Hotel dateert van 1883 en beschikt nog steeds over eigenaardige kenmerken van de 19e- eeuw. Zo beschikt het hotel over een grote elegante trap en de sublieme Champagne Central bar met gebogen plafond en marmeren vloer. Je overnacht hier trouwens in hetzelfde hotel waar ooit Frank Sinatra en Charlie Chaplin in hebben gelogeerd. Meer info en boeken.

  1. Moxy Glasgow SEC

Op vakantie met je trouwe viervoeter? Verblijf dan in het Moxy Glasgow SEC. Het hotel biedt ruime kamers voorzien van alle luxe en comfort en iedere ochtend een heerlijk en rijkelijk ontbijt. Na een drukke dag in de stad kan je nog even ontspannen met een goed boek in de gezellige loungeruitmes. Meer info en boeken.

  1. The Z Hotel Glasgow

The Z Hotel Glasgow is gevestigd in het stadscentrum, aan het George Square en op wandelafstand van het station Queen Street. Het stijlvolle hotel biedt compacte en luxe accommodaties met een moderne inrichting. Iedere kamer is voorzien van handgemaakte bedden, gratis WiFi en hd-tv met gratis film- en sportzenders van Sky.

Iedere ochtend kan je genieten van een continentaal ontbijt met onder andere verse croissants, zoete deegwaren, ontbijtgranen, verse fruitsalade en baconbroodjes. Verder ligt het hotel op wandelafstand van topbezienswaardigheden in Glasgow. Meer info en boeken.

  1. Extra: Download onze reisgids Schotland, zo mis je niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Schotland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Schotland met 157 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Schotland.

Schotland

Gratis reisgids Schotland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?