Waarom kiezen voor een seniorencamping?

25 april 2024 in Reisinfo0 reacties

65 plus? Dit is waarom je zou moeten kiezen voor een seniorencamping

Wat is het toch heerlijk om op vakantie te gaan. Alleen al de voorpret voordat je op vakantie gaat, zorgt voor een positief gevoel. Uit diverse onderzoeken blijkt dat maar liefst 80 procent van de Nederlanders minimaal 1 x per jaar op vakantie gaat. Opvallend hierbij is dat er een grote groei waarneembaar is in het aantal senioren dat op vakantie gaat. Steeds meer ouderen gaan lekker op reis.

Een cruise wordt door deze doelgroep veel geboekt. Door op cruise te gaan kun je in korte tijd meerdere bestemmingen bezoeken en geniet je van de luxe en het comfort op het cruiseschip. Ook georganiseerde busreizen zijn populair onder de senioren.

Toch zijn er ook veel senioren die hun vakantie in een rustige, natuurlijke omgeving willen doorbrengen. Een verblijf op een camping speciaal voor senioren is voor hen een goede keuze. Je vindt deze seniorencampings door heel Nederland. In verschillende provincies kun je genieten van de rust, de ruimte en het campingleven. Niet alleen in Nederland zijn er steeds meer campings speciaal voor ouderen, ook in de ons omringende landen zijn deze campings populair.

  1. Verschillen in seniorencampings

Er zijn verschillen tussen de campings die zich richten op oudere bezoekers. Het grootste verschil is dat er campings zijn die zich het hele jaar speciaal richten op senioren. Er zijn ook campings die dit alleen in het voor- en naseizoen doen.

Seniorencampings tijdens alle seizoenen

Deze campings zijn tijdens alle seizoenen speciaal geschikt voor senioren, dus ook in het hoogseizoen. Ze hebben meestal een rustige ligging, de campingplekken zijn ruim en de activiteiten die aangeboden worden zijn ideaal voor 55-plussers.

Seniorencampings tijdens het voor- en naseizoen

Deze campings verwelkomen in het voor- en naseizoen senioren en bieden hen de ideale faciliteiten en activiteiten. Er wordt een goede service aan de gasten geboden. In het hoogseizoen is deze service uiteraard ook goed, maar dan zijn er vooral veel gezinnen op deze campings te vinden. De aangeboden activiteiten zijn in het hoogseizoen dan ook meer gericht op deze doelgroep.

  1. De voordelen van een seniorencamping

In de natuur

De meeste senioren geven er de voorkeur aan om hun vakantie door te brengen in een rustige omgeving in de natuur. Campings die zich speciaal richten op deze doelgroep, zijn dan ook meestal te vinden in een prachtige, groene omgeving. De campings zijn ruim van opzet, zodat je in alle privacy kunt genieten van je vakantie.

Comfort

Seniorencampings bieden hun gasten een ideale mix van kamperen en luxe. Zo worden de voordelen van kamperen gecombineerd met het comfort van de camping. De campingplekken zijn goed onderhouden, de camping is altijd goed verlicht en de paden rondom de camping nodigen uit om een rondje te gaan wandelen.

  1. Download onze gratis reisgidsen Nederland

Wil jij ook graag Nederland zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

AmsterdamFrieslandFietsgids ElfstedentochtZuid-HollandGelderlandHolland boven AmsterdamMaastricht-ValkenburgNoord-BrabantNoord-NederlandRotterdamTexelZeeland
Reisgids AmsterdamReisgids FrieslandFietsgids ElfstedentochtReisgids Zuid-HollandReisgids GelderlandReisgids Holland boven AmsterdamReisgids Maastricht-ValkenburgReisgids Noord-BrabantReisgids Noord-NederlandReisgids RotterdamReisgids TexelReisgids Zeeland

Op reis naar Nederland? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Nederland.

Zeeland

Gratis reisgids Zeeland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?