Hiking in de zomer: deze routes mag je niet missen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hiking in de zomer: deze routes mag je niet missen

23 april 2019 in Reisinfo0 reacties

De temperaturen worden warmer, bossen kleuren weer groen en de lentebloemen kleuren de bodem – het voorjaar is begonnen en daarmee ook het wandelseizoen. Wandelen is een populaire activiteit voor jong en oud, met ontelbare voordelen voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Het is dan ook de hoogste tijd om de wandelschoenen uit de kast te halen, je zonnebril af te stoffen en de avonturen voor de aankomende maanden te gaan plannen.

Om je op weg te helpen, hebben we vier wandelingen op een rij gezet die elke fanatieke wandelaar op zijn minst een keer gemaakt moet hebben.

  1. Picos de Europa National Park, Spanje

Picos de Europa National Park is een spectaculair nationaal park in het noorden van Spanje, dat een groot deel van de gelijknamige bergketen Picos de Europa beslaat. Een waar mekka voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars, met 30 korte routes, twee lange routes en vier routes hoog in de bergen.

Van besneeuwde bergtoppen en gletsjermeren tot diepe dalen en groene wouden – de diversiteit en schoonheid van het Noord-Spaanse landschap zal zelfs de meest doorgewinterde hiker verbazen.

  1. Kaukasusgebergte, Georgië

Het charmante bergdorpje Mestia, gelegen in de historische provincie Svanetië in het noorden van Georgië, is de perfecte bestemming voor wandelaars die op zoek zijn naar een unieke meerdaagse tocht van drie tot vier dagen in een adembenemend landschap. Een absoluut paradijs voor natuurliefhebbers, met besneeuwde bergtoppen, groene valleien, gletsjers en wilde riviers.

Je kunt voor een vriendelijk prijsje overnachten (incl. ontbijt) in de verschillende bergdorpjes die je onderweg tegenkomt of je kunt kamperen in de prachtige wilde natuur. Dus, trek je wandelschoenen aan en ga op avontuur in dit fascinerende land.

  1. Triglav National Park, Slovenië

De Triglav klim is de koningin van de wandelroutes in Slovenië. Met een hoogte van 2864 is de Triglav de hoogste berg van het land. Ze zeggen dat een echte Sloveen de berg minstens één keer in zijn leven moet hebben beklommen. Het is een route die alleen geschikt is voor ervaren bergbeklimmers: op sommige delen van de route moet je klimmen en op andere delen moet je klettersteigen (waarbij je jezelf moet zekeren aan een staalkabel). In totaal duurt de klim naar het hoogste punt in Slovenië ongeveer 8 uur.

Als je niet naar de top durft te klimmen, kun je ook genieten van het prachtige omliggende Triglav National Park, de enige in het land. Het is een paradijs voor liefhebbers van outdoor activiteiten: wandelen, kajakken, raften en zelfs parachute springen.

  1. Tirol, Oostenrijk

In de lente en zomer is de omgeving van Tirol in Oostenrijk een echt wandelparadijs voor alle niveaus. Hoge bergtoppen worden afgewisseld met groene heuvels, kristalheldere meertjes en felgekleurde bloemen. Een aanrader is een wandeling in de Wolfsklamm in de Tiroler Karwendel.

Je komt onderweg sprankelende watervallen, rotsgebergte en schitterende bergpanorama’s tegen. Er zijn voldoende mogelijkheden om te overnachten: in een sfeervolle herberg boven op de berg, onder de sterrenhemel in een tentje of in een luxere chalet. Vergeet niet te genieten van al het lekkers dat de Oostenrijkse keuken te bieden heeft. Bekijk hier een uitgebreide lijst met mooie wandelingen in Duitsland en Oostenrijk voor meer inspiratie.

Slovenië

Gratis reisgids Slovenië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?