De Portugese regio Alentejo bezoeken? Dit zijn dé 25 top bezienswaardigheden

Volledige reisgids kopen voor € 10

De Portugese regio Alentejo bezoeken? Dit zijn dé 25 top bezienswaardigheden

2 augustus 2023 in Portugal12 reacties

Een roadtrip door Alentejo is de beste manier om deze dunbevolkte, Portugese regio echt te leren kennen. Je rijdt er rond tussen glooiende velden met kurkeiken en olijfbomen en je passeert langs authentieke dorpjes. Het is ook een regio die heel wat heerlijke streekproducten voortbrengt. Je kan er de heerlijke Alentejo-wijnen proberen en de lokale olijven en kazen proeven. De restauranthouders zullen ze zonder twijfel met trots aan je voorstellen.

Hieronder zetten we de mooiste plekjes in Alentejo op een rijtje. We hebben ook een autoroute uitgestippeld die je langs de mooiste bezienswaardigheden van de regio Alentejo brengt. Download onze gratis autoroute door Alentejo.

Inhoud artikel

Kaartje met bezienswaardigheden Alentejo

  1. Alentejo: de verborgen parel van Portugal

De tuin van Portugal

De Portugese regio Alentejo begint ten oosten van de stad Lissabon en strekt zich uit langs de kust en tot het binnenland boven de Algarve. Alentejo is de grootste regio in Portugal en is ongeveer even groot als heel België. In dat immense gebied wonen er slechts ongeveer 700 000 mensen.

Je kan je dus voorstellen hoe uitgestrekt de landschappen er zijn en hoe rustig en dunbevolkt het er is. De regio staat bekend om de glooiende groene heuvels en slaperige dorpen en ook omdat het één van de warmste regio’s in Europa is.

Een wandelparadijs

Alentejo is ook een waar wandelparadijs. Er werd meer dan 1000 kilometer wandelpaden uitgestippeld in de regio! De wandelroute "Rota Vicentina" van 400 kilometer is de bekendste en gidst je langs de kust of door het binnenland. Ook fietsers kunnen hier hun hart ophalen en je kan er ook uitstekend paardrijden of watersporten beoefenen zoals surfen, zeilen en kanoën.

Een regio met geschiedenis

Wie geïnteresseerd is in geschiedenis en architectuur kan terecht in de talloze kastelen en oude kloosters of de charmante dorpjes verkennen. Kortom, er valt in Alentejo heel wat te zien en te beleven.

  1. Évora

Évora is de hoofdstad van Alentejo en het is ook de meest toeristische en drukke stad van de regio. Daarom is Évora de perfecte stad om een roadtrip door de Alentejo-regio te beginnen. Evora is bovendien een studentenstad en dat zorgt voor een gezellige sfeer.

Het centrum van Évora staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het oude stadscentrum wandel je in smalle straatjes en langs witgekalkte huizen die vaak gele deuren en ramen hebben. Onze favoriete plek in Évora is het centrale plein Praça do Giraldo waar een mooie marmeren fontein uit de 18e eeuw prijkt. De bekendste bezienswaardigheid in de stad is echter de Romeinse tempel in het stadscentrum.

Niets missen tijdens je verblijf? Boek dan een begeleide wandeling door Évora en ontdek het mysterie en de intriges van Évora terwijl je door de kronkelende straten van de stad dwaalt met je gids.
  1. Pavia

Het stadje Pavia, op een steenworp van Évora, is een kleine stad waar je actie en rust met elkaar kan combineren. Slenter door het oude centrum van het stadje en bezoek zeker de Dolmen-kerk. Vanuit Pavia worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals soft canyoning, kanoën, raften en boottochten.

  1. Estremoz

Estremoz is net als Borba en Vila Viçosa één van de drie marmeren stadjes van Portugal. Het is een rustige, traditionele Portugese stad waar je heel wat oude marmeren bouwwerken en monumenten kan bewonderen.

De hoogtepunten zijn de kerk Igreja de Santa Maria, de kapel van Paço da Audiencia en het klooster dos Congregados. Estremoz is ook een uitstekende uitvalsbasis om de streek te verkennen, vooral als je afhankelijk bent van openbaar vervoer.

  1. Portalegre

In Portalegre heb je veel pittoreske restaurantjes, verschillende interessante musea, een imposante kathedraal, een aantal kerken en een kasteel. Ook het Convento de São Bernardo is een aanrader om te bezoeken. Tegenwoordig wordt dit voormalige klooster gebruikt als een kazerne van het Portugese leger, maar ook bezoekers zijn er welkom.

Het hoogtepunt van je bezoek aan Portalegre is echter een wandeling door het stadscentrum. Slenter door de zigzaggende straatjes en langs de barokke gebouwen en de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren.

  1. Castelo de Vide

Castelo de Vide is een klein middeleeuws stadje in het noordoosten van Alentejo. Het werd opgetrokken rond een kasteel dat bovenaan de heuveltop prijkt. Het is één van de mooiste plekjes in Portugal.

Langs de smalle geplaveide straatjes werden pittoreske gebouwen opgetrokken. Vooral de Juderia, de Joodse wijk, mag je zeker niet missen. Wandel ook de steile heuvel op richting het middeleeuws kasteel. Je hebt er een prachtig uitzicht.

  1. Marvão

Marvão is een klein witgekalkt dorpje op een smalle bergrug in de bergen van de Serra de São Mamede. Het dorpje staat vooral bekend om het plaatselijke kasteel, het Castelo de Marvão, één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Portugal. Je zal er ook enkele van de smalste straatjes van de regio tegenkomen.

  1. Elvas

Elvas is een afgelegen vestingstad die de Portugese grens verdedigde tegen grote broer Spanje. De gigantische verdedigingswerken die werden gebouwd omvatten 3 enorme forten en een onklopbare stadsmuur. Het stadje is klein en dat betekent dat alle bezienswaardigheden er ook dicht bij elkaar liggen. Het bekendste bouwwerk is het torenhoge aquaduct.

De meeste toeristen maken de lange reis niet naar deze door oorlog geharde stad, maar dat maakt je bezoek aan Elvas net nog meer bijzonder. Het is een onontdekt juweeltje in dit deel van Alentejo.

  1. Borba

Het dorp Borba werd gesticht in de tweede helft van de 17e eeuw. Borba is niet alleen beroemd om zijn prachtige sneeuwwitte marmer, maar ook om zijn fruitige wijnen. De belangrijkste bezienswaardigheden in Borba zijn de grote fontein en de tank in het stadscentrum.

Ook de kerk Igreja de São Bartolomeu op het plein Praça da Republica is absoluut een bezoekje waard. Die kerk werd gebouwd uit het typische witte marmer kort nadat de stad gesticht werd en draagt dus een eeuwenlange geschiedenis met zich mee.

  1. Alqueva-meer

Het Alqueva-meer heeft een oppervlakte van 250 vierkante kilometer en is een van de grootste kunstmatige meren van Europa en heeft een enorme dam. Bovendien komen de beste wijnen uit Alentejo hiervandaan. Het is ook de enige plek in de regio waar stierenvechten nog steeds is toegestaan.

Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Portugal.
  1. Monsaraz

In het oosten van Alentejo ligt misschien wel het mooiste dorpje van de regio. Monsaraz telt amper 1000 inwoners en werd opgetrokken op de top van een heuvel vanwaar je prachtige uitzichten op de wijde omgeving hebt. De huizen zijn allemaal wit en hebben rode daken en smeedijzeren balkons.

Monsaraz wordt gedomineerd door een oud kasteel en het lijkt alsof de tijd er is blijven stilstaan. Vergeet ook niet om een kopje koffie of wijn te drinken in een van de sfeervolle restaurants. Daarnaast staat Monsaraz vooral bekend om de heldere sterrenhemels. Omdat het dorpje ver weg ligt van grote steden kan je er gegarandeerd 250 nachten per jaar de Melkweg bewonderen.

  1. Santiago do Cacem

Santiago do Cacem is niet zo populair bij toeristen, maar toch is het leuk om dit dorpje ook eens te bezoeken, al is het maar als tussenstop. Hier kan je eens waarnemen hoe het echte leven in Alentejo eraan toegaat. In het piepkleine Santiago do Cacem vertoef je namelijk tussen de locals en kan je samen met hen een alledaags leventje leiden en bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Castelo de Santiago do Cacém of een koffietje drinken in één van de vele smalle steegjes. Erg gezellig!

  1. Sines

Sines is de geboortestad van de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Vasco Da Gama, maar dat is niet alles, want dit havenstadje heeft ook nog eens de mooiste stranden van Portugal. Je vindt er ruige, ongerepte en uitgestrekte stranden, kleine strandjes, rotsige stranden en nog veel meer. Je kan hier onder meer Praia da Samouqueira ontdekken, een strand dat opgenomen is in de lijst van 25 mooiste stranden in Europa (The Guardian). Ook Praia do Espingardeiro is prachtig. Om dit strandje te bereiken, moet je wel even afdaling maken en wat rotsen trotseren, maar het is het meer dan waard. Opgelet: dit strand is alleen bij eb toegankelijk.

  1. Lagoa de Santo André

Lagoa de Santo André is een prachtige lagune aan de kust, in de buurt van Sines. Dit mooie natuurgebied is een verbluffend mooi deel van Alentejo. Je kan er prachtige vogels spotten, de mooie zandstranden strekken wel kilometers ver uit, het water is rustig en er zijn tal van watersportmogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld een kano huren of kitesurfen. Het is tevens de perfecte plek voor gezinnen met kinderen dankzij het brede strand en ondiepe water. Een verborgen juweel dat je zeker moet ontdekken!

  1. Comporta

Comporta wordt ook wel eens omschreven als het Ibiza van 30 jaar geleden. Nochtans is deze plek niet zo groot en vind je er slechts een paar restaurantjes en leuke winkeltjes. Comporta is een gezellige badplaats die erg populair is bij kunstenaars, de hogere stand uit Lissabon en zelfs celebrities, zoals Madonna en Christian Louboutin. En daar is natuurlijk een reden voor: Comporta heeft de mooiste witte zandstranden, prachtig helderblauwe zee en dromerige zandduinen. Een aantrekkingskracht waar velen niet aan kunnen weerstaan! Comporta is perfect om eventjes helemaal ‘zen’ te worden.

  1. Beja

Beja is een pittoresk en gezellig plekje met een slechts een paar bezienswaardigheden. Bezoek hier zeker eens de Torre de Menagem en als je nog wat meer cultuur wil snuiven, neem dan ook een kijkje naar de Igreja de Santiago en de Sé kathedraal. Hoewel deze bezienswaardigheden best wel mooi zijn, was dit voor ons niet de reden om Beja te bezoeken. Wij waren vooral onder de indruk met het gebied rondom de stad, aangezien de omgeving bezaaid is met wijngaarden, wijnhuizen en prachtige natuur. Neem hier dus zeker eens deel aan een wijnproeverij en duik de wijnkelders in, zie hoe de wijn gemaakt wordt en proef, proef, proef!

  1. Arraiolos

Arraiolos is een klein stadje waar de mooiste handgeweven tapijten van Portugal worden gemaakt. Deze traditie duurde maar liefst 5 eeuwen lang. Borduursters maakten prachtige wandkleden en tapijten die vervolgens een plaatsje kregen in kastelen, paleizen of luxueuze villa's en landhuizen over heel Portugal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Arraiolos vooral bekend is om de ‘Tapetes Arraiolos’. Er zijn tot op de dag van vandaag nog steeds een paar tapijtenwinkels en –fabrieken die je kan bezichtigen.

Naast de boeiende tapijtengeschiedenis heeft Arraiolos nog meer te bieden. De hele stad verschuilt nog meer geschiedenis en legendes. Zo zou het blauw op de huisjes bedoeld zijn om onheil af te stoten. Ga vooral zelf op stap en ontdek de mooie gebouwen, pleintjes, fonteinen…

  1. Vila Nova de Milfontes

Vila Nova de Milfontes is een charmant vakantieoord dat zich bevindt in het hart van de Alentejo kustlijn. Milfontes wordt aanbeden door de Portugezen, maar ook toeristen vinden in de zomer hun weg naar de mooie stranden en het nachtleven. Toch blijft Milfontes één van de minst bezochte kusten van Portugal, want het des te aantrekkelijker maakt om als toerist de uitgestrekte stranden te bezoeken. Verder is het stadje typisch Portugees: je vindt er witgekalkte huisjes, geplaveide straatjes, prachtige uitzichten en een levendige sfeer. Er zijn ook tal van restaurantjes, bars, zomerverblijven… Een ideale plek om je zomervakantie door te brengen.

  1. Zambujeira do Mar

Zambujeira do Mar valt vooral op door zijn kliftoppen. Je vindt hier rustige kust en heel wat goede visrestaurantjes. In de zomer trekt het dorp veel backpackers en surfers dankzij de mooie rotsen, stranden en het leuke dorpje. Ook voor wandelaars is dit een leuke plek, want je hebt er mooie wandelroutes. Het leuke aan Zambujeira do Mar is dat je er nooit overrompeld wordt door toeristen. In de zomer is het uiteraard een levendiger dorp, maar tijdens de andere maanden kan het zelfs wat verlaten zijn. Bezoek Zambujeira do Mar tijdens een daguitstap of verblijf er wat langer.

  1. Escoural Cave

De prehistorische grotten van Escoural zijn ontdekt in 1963 en sindsdien bezocht door heel wat mensen. Het is dan ook erg boeiend om dit eens met je eigen ogen te zien. Zeker als je weet dat er wordt geschat dat hier zo’n 10.000 à 50.000 jaar geleden aanwezigheid van mensen was. Je kan de Escoural Cave enkel bezoeken met een gids die je verhalen vertelt over de grot en de prachtige rotstekeningen.

Wil je de grotten graag bezoeken? Reserveer je plaatsje dan van tevoren, want omwille van het vocht mogen er maar een aantal mensen tegelijk in de grot, waardoor plaatsen beperkt zijn. De grot is best klein en de tekeningen zijn niet altijd even goed te zien, maar toch is het nog steeds een zeer interessante rondleiding!

  1. Menhirs & megalieten

In Portugal vind je verrassend veel menhirs en megalieten. Ga je op pad op het platteland rond Évora, Castelo de Vide en Monsaraz, dan zal je verschillende steencirkels vinden die zelfs ouder zijn dan Stonehenge. Daarnaast bots je op grote pieken van neolithisch bewerkte steen die richting de hemel wijzen (en daardoor lijken op reusachtige vingers). Een van de bekendste voorbeelden is de Cromleque dos Almendres buiten Évora.

Je vindt hier informatieborden over het leven in de streek, kurkbomen en kurkoogst, een winkeltje met kurk, info over de fauna en flora, geschiedenis... maar ook het platteland rond Monsaraz is ook bedekt met prehistorische monumenten en kan je zeker even gaan verkennen.

  1. Igreja Real de São Francisco & Capela dos Ossos

Hou je van spookhuizen en griezelen? Bezoek dan zeker Capella dos Ossos in Evora, dit is een beenderenkapel dat zich bevindt in de São Francisco kerk. De Capela dos Ossos dient als een ijzingwekkende herinnering aan de gruwelijke kant van het Iberische christendom.

De muren van deze griezelige kapel zijn gebouwd uit de beenderen van duizenden slachtoffers van de inquisitie, die door de morbide monniken van begraafplaatsen in de hele stad zijn gestolen. De kapel maakt deel uit van de Igreja Real de São Francisco, die vooral opvalt door de hoogstaande gotische bogen.

  1. Aqueduto da Água de Prata

Aqueduto da Água de Prata in Évora is voor zijn grootte een van de meest indrukwekkende monumenten van de stad. Het herinnert ons aan de vindingrijkheid die nodig was om de mensen in Évora te voorzien van water tijdens de oudheid. De bouw van Agua de Prata Aqueduct werd gestart door koning João III in 1532. Onder leiding van de koninklijke architect Francisco de Arruda werd er 18 kilometer aquaduct gebouwd vanaf het landgoed Divor - waar het ook een watervoorziening kreeg - tot aan het centrum van Evora.

Er zijn twee belangrijke aspecten van het Aqueduto da Água de Prata voor toeristen om te bezoeken. Eerst en vooral het deel binnen de stadsmuren en ten tweede de belangrijkste bogen ten noorden van Evora. Binnen de stadsmuren zie je de bogen van het aquaduct verminderen als ze het eindpunt van de waterstroom bereiken. Onder deze bogen zijn charmante huisjes en winkeltjes gebouwd. De beste straten om het aquaduct te bekijken zijn rond de Rua do Cano, Rua do Salvador en Travessa das Nunes.

  1. Dolfijnen spotten in Troia

Troia is een charmante, afgelegen havenplaats die populair is bij mensen die op zoek zijn naar luxe. Naast een mooi leventje leiden, kan je in Troia ook terecht om dolfijnen te spotten! In Europa zijn er niet veel plaatsen waar je dolfijnen in hun natuurlijke habitat kan spotten, maar in Troia kan dit wel. We zouden dan ook absoluut aanraden om hier een dagexcursie van te maken. Je vaart met een boot (meestal een catamaran) het water in en kan op die manier comfortabel de dolfijntjes spotten in de verte.

De kans dat je dolfijnen te zien krijgt is zeer groot, maar niet gegarandeerd, want het blijft de natuur die zijn gang gaat. Het is dus ook fantastisch als je de eerste vinnen boven het water ziet springen. Tip: kleed je warm of neem een extra trui mee, de wind kan erg frisjes aanvoelen. Boek je tour om dolfijnen te spotten.

  1. Doe een wijnproeverij

De Alentejanen houden van hun wijn en ze staan er ook bekend om. Ga je op vakantie naar Alentejo dan mag je dus zeker de kans niet laten liggen om kennis te maken met (lees: proeven van) hun lekkere wijnen. Wij raden aan om een wijnproefexcursie te doen, waar je verschillende wijnregio’s kan ontdekken en geniet van de beste wijnen tijdens een begeleide daguitstap. Ga je liever zelf op stap? Dat kan ook, houd dan in gedachten dat Antão Vaz volgens velen de beste witte druif van de regio is. Borba, Évora, Redondo en Reguengos zijn dan weer het meest kenmerkend voor de rode wijnen.

  1. Hoe bereik ik Alentejo?

Met de auto

Je kan natuurlijk met je eigen auto naar de regio Alentejo in Portugal rijden, maar dan staat er je een lange rit voor de boeg. Vanuit Brussel moet je ongeveer 2000 kilometer rijden, vanuit Amsterdam bijna 2200 kilometer.

Met het vliegtuig

Een betere optie is om het vliegtuig te nemen naar Faro of Lissabon. Daar kan je dan ter plekke een auto huren. Vanaf Lissabon is het ongeveer 1,5 uur rijden om in de Alentejo regio te komen. Vanaf Faro duurt de rit ongeveer 2,5 uur.

  1. Praktische info voor je rondreis door de Alentejo regio

  • De beste periode om Alentejo te bezoeken is van maart tot juni. De bloemen staan dan in bloei en het is er groen. In de zomermaanden kan het hier erg warm worden.
  • Op de Vasco da Gama-brug net buiten Lissabon en op bepaalde autowegen geldt een tolheffing. Als je een auto op de luchthaven huurt dan heeft deze een elektronisch toestel aan boord zodat je de tolpoortjes kunt passeren. Je zal dan achteraf de kosten voor de tol aangerekend krijgen via de creditcard die gebruikt is bij het huren van de auto.
  1. Waar overnachten in Alentejo?

De regio is nog niet erg toeristisch, maar er is zeker genoeg keuze voor accommodatie in Alentejo. Er zijn zoals overal kleinschalige hotels en luxehotels te vinden, maar uniek voor Portugal zijn de pousades, hotels in oude kloosters, kastelen en andere historische gebouwen.

Je kan in Alentejo ook op heel wat plekken kamperen of aan glamping doen, vooral rond het Alqueva-meer is dat een aanrader. Je hebt de ruimste keuze aan accommodatie in de grotere steden zoals Évora, Estremoz en Elvas. Er is dus voor elk wat wils! Hier alvast een paar van onze favoriete plekjes:

28.1. Monte da Estrela - Country House & SPA

Als je op zoek bent naar rust, ontspanning en een plek ver weg van de drukte, dan ben je bij het Monte da Estrela Country House aan het juiste adres. De uitbaters verzorgen deze plek tot in de puntjes: ze planten er olijfbomen en bouwden zelfs een dam zodat ze voldoende water hebben. Je vertoeft in de sfeer van een warm landhuis en de spa met zwembad zorgt ervoor dat je volledig kan relaxen.

Leuk extraatje: er is een aparte plek voorzien waar je de sterrenhemel kan bewonderen met een telescoop! Ben je hier bij nieuwe maan dan heb je dubbel geluk, want dan kan je de Melkweg goed zien. Meer info & prijzen.

28.2. Agroturismo Xistos

Boek je je verblijf bij Agroturismo Xistos, dan mag je onderweg daarheen eerst nog een een gigantisch perceel doorkruisen met meer dan honderd koeien en schapen die rustig aan het grazen zijn. Rondomrond word je omringd door heuvels en uitgestrekte vlaktes. Wedden dat je je meteen zen voelt wanneer je hier arriveert? Deze plek ligt ver weg van alles en is perfect als je wil genieten van het pure, natuurlijke Alentejo.

Het landhuis is ook fantastisch. Er wordt gewerkt met zonne- en windenergie en je voelt je erg welkom door de gastvrijheid. Het ontbijt wordt gemaakt met verse, lokale producten en de kamers zijn allemaal verzorgd en bieden een mooi uitzicht op het landschap. De moeite waard! Meer info & prijzen.

28.3. SL Hotel Santa Luzia (Elvas)

Wanneer je het stadje Elvas wil bezoeken, dat sinds 2012 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, dan is Santa Luzia een aanrader om te verblijven. Dit charmante hotel is authentiek ingericht, heeft een zwembad en een restaurant met traditionele Portugese gerechten.

Ook de locatie is erg goed: je kan er makkelijk parkeren en na een korte wandeling sta je al in de oude stad. Kies voor Santa Luzia als je op zoek bent naar comfort en een uitstekende ligging. Meer info & prijzen.

28.4. Reserva Alecrim EcoSuite & Glamping

Wil je graag overnachen in een Glamping in Alentejo dan is Domes bij Reserva Reserva Alecrim EcoSuites de ideale keuze. De Glaming ligt te midden van een 28 hectare groot natuurgebied. Je kan afkoelen in een buitenzwembad en bio-pool. Elke Dome beschikt over een eigen houten zonneterras en z'n voorzien van Arico, TV en een eigen keukentje met microgolfoven en koelkast.

Voor natuurliefhebbers is dit de place to be, wil je toch graag even naar het strand en de zee, dan is het ongeveer 20 minuten rijden. Meer info, prijzen en boeken.

  1. Welke auto huren voor je rondreis door Portugal?

  1. Filmpje: het mooiste van Alentejo

Benieuwd naar hoe Alentejo eruitziet? In deze prachtige video vlieg je over de mooiste plekjes van de regio en langs de bekendste bezienswaardigheden. Als je al dat moois in het echt wil bewonderen, zal je natuurlijk zelf naar Alentejo moeten reizen!

  1. Download onze gratis autoroute door Alentejo en onze reisgids Portugal

Op roadtrip door Alentejo met een huurauto? Download dan onze autoroute door Alentejo in het Portugese binnenland. voor je rondreis langs Alentejo, regio Lissabon en Evora.

Wil je nog meer info over wat je kan zien en doen in Portugal? Download dan onze reisgids Portugal. Eerst proberen? Download onze gratis preview reisgids Portugal. Je vindt er tips van locals, leuke eetadresjes, stadswandelingen in Lissabon, Evora, Guimarães en Porto in meer dan 80 bladzijden vol up-to-date en betrouwbare info.

Portugal

Gratis reisgids Portugal downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 12 januari 2024 - vincent prosperi

super leuk om deze tips te lezen

- 25 mei 2022 - cool marc

Zeer goede gids met nuttige informatie

- 28 april 2022 - Alice van der Werf

De reisgids die ik per mail heb mogen ontvangen van de Alentejo is erg duidelijk - kort maar krachtig en precies wat je nodig hebt. Dit geldt overigens voor alle reisgidsen die zo zijn te bestellen bij Reisroutes! :)

- 26 april 2022 - Anny van winkelhoff

Ik vond het heerlijk alle tips en voorstellen te lezen. Zo is de vakantie nu al begonnen. Maandag vliegen we naar Portugal en dan gaan we op avontuur. Ik heb een rondreis uitgestippeld door Alentejo. De meeste andere regio,s hebben we min of meer al 'gedaan'. We hebben er zin in: we komen er aan!

- 8 april 2022 - Mar Brobbel

Een volledige gids , niets op aan te merken . Een welkome reisgids .Dank u wel

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?