15 x origineel overnachten in Oostenrijk? Goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

15 x origineel overnachten in Oostenrijk? Goedkoop tot luxe (update 2024)

28 april 2022 in Oostenrijk0 reacties

Overzicht met bijzondere en originele verblijfplaatsen in Oostenrijk

Ben je nog op zoek naar een verblijfplaats dat je een onvergetelijke vakantie kan bezorgen? Wij hebben alvast onze favorieten voor je opgelijst! Van pittoreske natuurhuisje middenin de prachtige natuur tot luxe hotels.

Liever zelf op zoek gaan naar een aangenaam verblijf? Bekijk het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen in Oostenrijk.

Inhoud artikel

  1. Baumhaus Lodge Schrems

Word wakker tussen de bomen in het moderne Baumhaus Lodge, in Schrems! Alle suites zijn voorzien van een gemeubileerd balkon of terras wat ideaal is om te genieten van de omgeving. Daarnaast is de boomhut ingericht met ookg voor detail, er is een zithoek, eethoek, uitgeruste keuken en eigen badkamer aanwezig. De omgeving rond de boomhut is perfect voor liefhebbers van wandelen en fietsen. De boomhut ligt ook op wandelafstand van een natuurpark met een onderwaterdierentuin. Meer info en boeken.

  1. Almdorf Seinerzeit

Het schilderachtige Almdorf Seinerzeit bevindt zich in de Nockberge in Karinthië en beschikt over traditionele cottages in alpine stijl op 1.400 meter hoogte. De accommodatie werd in 2014 gerenoveerd en biedt twee mooie vijvers en een badhuis met 2 sauna's en een panoramisch uitzicht op de bergen. Alle cottages hebben een eigen balkon, een terras en een historische houtkachel voor de gezelligheid.

Het rustieke restaurant met terras biedt traditioneel Karinthische specialiteiten en een breed scala aan exclusieve wijnen. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Bach

Dit knusse natuurhuisje in Bach geeft je onmiddellijk het gevoel van thuiskomen. Je wordt omringd door de schoonheid van de natuur en je hebt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het natuurhuisje is elegant en modern ingericht en is volledig uitgerust. 'S avonds kan je ontspannen aan de open haard en volledig tot rust komen. Meer info en boeken.

  1. Hotel Imperial - A Luxury Collection Hotel

Mag het al eens wat luxueuzer zijn? Dan raden we je het luxe, gerenommeerde 5-sterrenhotel Imperial aan! Het hotel ligt direct aan de Ringstraße in het centrum van Wenen en neemt je terug mee naar de tijd van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk.

De exclusieve kamers en suites van Hotel Imperial - A Luxury Collection Hotel zijn ingericht met kostbaar antiek, zijden behang en historische details en de suites zijn inclusief een persoonlijke butlerservice. Of je kan dineren in het bekroonde gastronomische restaurant Opus of genieten van een klassieke Weense koffie en gebak, waaronder de beroemde Imperialtorte (cake), in Café Imperial. En het 1873 Hallensalon schenkt een breed scala aan cocktails en andere dranken, en verzorgt live pianomuziek. Heerlijke vakantie! Meer info en boeken.

Klein weetje: Het hotel werd in 1873 geopend door keizer Frans Jozef, als Palais Württemberg.
  1. Lakeside Petzen Glamping

Lakeside Petzen Glamping is gelegen in Unterlibitsch, middenin de natuur aan een prachtig meer. De glamping beschikt over moderne units voorzien van alle luxe en comfort. Je kan er kiezen om te overnachten in luxe mobile homes, boomhutten of safaritenten.

Na een dagje skiën of fietsen in de omgeving, kan je uitrusten in de sauna of lekker dineren in het aangename restaurant. Verder biedt het hotel ook nog een kinderspeelplaats, een bar, een terras met uitzicht op het meer en een privéstrand. 's Avonds kan je nog gezellig samen genieten van een heerlijk drankje aan het gezellige kampvuur. Meer info en boeken.

  1. Baumhaus

Altijd al eens willen overnachten middenin de natuur? Bij Baumhaus overnacht je in een hutje tussen de bomen, dat voorzien is van de nodige luxe. Vanuit dit boomhuisje, dat gelegen is in Imbach, geniet je van een prachtig zicht op de omgeving. Ook binnenin zullen je ogen niks tekort komen. Het huisje wordt immers gekenmerkt door een warm houten interieur.

Vakantiehuis Baumhaus is geschikt voor 4 personen en is voorzien van 1 slaapkamer, een badkamer, een eethoek en volledig uitgeruste keuken. In de badkamer zal je volledig tot rust kunnen komen dankzij het bubbelbad. Voorts kan je na een mooie wandeling in de omgeving smullen van heerlijke gerechten in de tuin met barbecue. Meer info en boeken.

  1. Mount74 Hotel

Midden in het centrum van Zürs am Arlberg ligt het Mount74 Hotel. De gezellig ingerichte chalet, gelegen op 1750m, direct aan de skipiste, biedt vier exclusieve, individueel ingerichte kamers met uitzicht op de bergen.

Na een heerlijke nachtrust geniet je van een heerlijk ontbijtje met uitzicht op de omgeving. Zürs am Arlberg is het paradijs voor wie houdt van langlaufen, skiën en snowboarden. Na een dagje skiën kan je tot rust komen in de barrelsauna met panoramische ramen die zicht bieden op het berglandschap. Meer info en boeken.

  1. magdas HOTEL

Het magdas Hotel is vooral uniek vanwege de uitbaters. Het hotel, gevestigd in Wenen, is immers het eerste sociale zakenhotel in Oostenrijk en wordt beheerd door vluchtelingen. Daarnaast vormt het hotel dankzij zijn unieke en kleurrijke interieur ook de perfecte verblijfplaats voor echte designliefhebbers. Elke kamer is uitgerust met een eigen badkamer en kent een prachtige inrichting met designmeubels. Gasten kunnen in het hotel ook tot rust komen in de wondermooie tuin, een hapje eten in de bistro of een boekje lezen in de gezellige lounge.

Wie liever de stad gaat verkennen kan bovendien ook fietsen huren bij het vriendelijke personeel. Ook op wandelafstand van het hotel valt heel wat te bezichtigen want je bevindt je er op slechts enkele minuten wandelen van het pretpark Prater in Wenen, De Praterstern Transporthub en het KunstHausWien Museum. Meer info en boeken.

  1. Morgenfurt - Appartements und Erdhäuser in Alleinlage

Wie fan is van The Hobbit zal onmiddellijk gelukkig worden bij het zien van deze accommodatie. Morgenfurt - Appartements und Erdhäuser in Alleinlage biedt namelijk overnachtingen aan in gezellige aardhuisjes. Elk huisje heeft een zeer modern maar warm interieur waardoor je je er onmiddellijk zal thuis voelen. Gasten er kunnen bovendien dagelijks genieten van een heerlijk ontbijt, geserveerd wordt door de vriendelijke gastheren.

De aardhuisjes zijn gelegen middenin de natuur, op wandelafstand van de Weissensee. In de omgeving vind je bossen, weiden, bergen en het kristalheldere meer. Dit is dus de ideale locatie voor een wandel- of fietsvakantie! Wie na een lange sportieve dag wat wilt ontspannen kan bovendien in het complex genieten van een prachtige spa met sauna. Meer info en boeken.

  1. Space Home Hostel - Inner City

Wil je proeven van de toekomst? Bij Space Home Hostel – Inner City boek je overnachtingen in futuristische lichtgevende cabines. De hostel is uniek dankzij het ruimteachtige interieur. Je overnacht er voor een goedkope prijs in een kamer die eruit ziet als een capsule op een ruimteschip. Elke kamer heeft een comfortabel bed en wifi en gasten kunnen gebruik maken van de moderne gemeenschappelijke badkamer.

Je verblijft er bovendien op een geweldige locatie in Wenen vlakbij het Slot Belvedere, Museum van Militaire Geschiedenis en Musikverein. Ook vele andere bezienswaardigheden zijn vanuit deze hostel vlot bereikbaar. Meer info en boeken.

  1. Das Franzl - Bett & Brot

Op slechts 800 meter van de Wolfgangsee vind je het gezellige Das Franzl - Bett & Brot. Je overnacht er als gast middenin de natuur en kan er dus volledig tot rust komen aan het meer of op de zonneweide. Ook dierenliefhebbers zullen hier graag verblijven, want aan het hotel is ook een kleine Alpaca-boerderij gevestigd.

Gasten kunnen er kiezen om te logeren in perfect uitgeruste kamers met houten vloeren en badkamer of in een glampingtent in de tuin. Ook de tent heeft een prachtige houten vloer en beschikt over wifi en een eigen televisie. Je kan er dus heerlijk in slaap vallen onder de sterrenhemel.

Vanuit het hotel kan je magnifieke wandel- en fietsroutes afleggen of een Vespa huren om de omgeving te verkennen. Ook kan je ervoor kiezen je energie kwijt te geraken in de fitnessruimte van het nabijgelegen partnerhotel. Meer info en boeken.

  1. Ferienparadies Natterer See

Ferrienparadies Natterer See is gelegen in een campingresort aan de wondermooie Natterer See. Je hebt er de keuze om te overnachten in een slaapvat, een blokhut, een safaritent, een stacaravan of een appartement. Vooral de overnachtingen in het slaapvat en de safaritent zorgen voor een unieke ervaring!

Aan het resort ligt een zwemmeer waar veel sport- en recreatieactiviteiten worden aangeboden. In het meer ligt ook een waterpark met glijbanen, waterschommels en surfmateriaal. Daarnaast kan je aan het water ook genieten van heerlijke gerechten en drankjes in het Seerestaurant met specialiteiten uit Tirol, de pizzeria of de bistrobar. Meer info en boeken.

  1. Thermenhotel Karawankenhof

Ben je op zoek naar een luxueuze overnachting? Laat je dan verwennen in Thermenhotel Karawankenhof! Het stijlvolle viersterrenhotel is rechtstreeks verbonden met de uitgebreide spa, Kärnten Therme. Je kan er als gast dus gratis gebruik maken van vele wellnessfaciliteiten. De kamers en appartementen zijn zeer ruim, bieden veel lichtinval en zijn voorzien van een eigen balkon of terras. De appartementen beschikken tevens ook over een perfect uitgeruste keuken.

Wie er liever op uittrekt in de omgeving kan gebruik maken van de verschillende wandel- en fietspaden in de buurt of een tocht maken op de nabijgelegen langlaufpistes. Meer info en boeken.

  1. Landhaus Koller

In Landhous Koller verblijf je in een elegante villa met art-nouveaustijl. De villa dateert uit 1850. Je treft er dan ook verschillende authentieke elementen zoals houten vloeren, prachtige plafonds en riante lusters aan. Ook de kamers, die voorzien zijn van een eigen badkamer en soms ook een balkon, hebben een rustiek interieur.

De villa is gelegen aan de Gosau-vallei in het Salzkammergut-gebergte en biedt hierdoor een indrukwekkend panoramisch uitzicht. Je kan van dit uitzicht genieten in de gigantische tuin met zwembad en speeltuin. Na een lange wandeldag kan je bovendien proeven van heerlijke traditionele gerechten in het restaurant of tot rust komen in de sauna of het stoombad. Ook kan je vanuit het hotel gaan skiën in het nabijgelegen skigebied Dachstein West. Meer info en boeken.

  1. Palais Coburg Hotel Residenz

Droom je er al je hele leven van om te overnachten als een prins of prinses? In Palais Coburg Hotel Residenz overnacht je in een prachtig luxueus vijfsterrenhotel. Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw, in het centrum van Wenen. Je kan er perfect uitgeruste suites boeken met een interieur waarin traditionele en moderne elementen gecombineerd worden.

In het hotel vind je veel authentieke schilderijen, antieke meubels en prachtige lusters waardoor er echt een magische sfeer wordt gecreëerd. Als gast kan je er bovendien volledig ontspannen in de exclusieve spa met uitzicht op de daken van Wenen of door te proeven van culinaire Oostenrijkse hoogstandjes in het restaurant. Wie liever iets actiefs doet, kan ook gebruik maken van het moderne fitnesscentrum.

Het hotel ligt in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, op wandelafstand van Stephansdom en het Stadtpark. Ook verschillende metrostations liggen in de buurt. Hierdoor vormt het hotel de ideale vertrekplaats voor een verkennende wandeling in Wenen. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?