Waar overnachten in Languedoc-Roussillon? 10 x hotels & B&B's van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in Languedoc-Roussillon? 10 x hotels & B&B's van goedkoop tot luxe

1 september 2022 in Occitanië0 reacties

Tijdens je bezoek aan de prachtige regio Languedoc-Roussillon heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Languedoc-Roussillon. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. SOWELL HOTELS Les Chevaliers (Carcassonne)

Wil je overnachten met een uniek uitzicht? Bij SOWELL HOTELS Les Chevaliers kan je kamers boeken die uitzicht bieden op de befaamde Pont Vieux-brug in Carcassonne. Het hotel ligt bovendien op wandelafstand van de rivier de Aude en het historische stadscentrum.

Elke kamer is uitgerust met een moderne badkamer en werd leuk ingericht met subtiele verwijzingen naar de middeleeuwen. In het hotel kan dagelijks genoten worden van een uitgebreid ontbijtbuffet en wie dat wenst kan er ook drankjes bestellen op het terras met panoramisch uitzicht. Meer info en boeken.

  1. Domaine de Biar (Montpellier)

Het idyllische boetiekhotel Domaine de Biar ligt op slechts enkele kilometers van het centrum van Montpellier, een historische stad met prachtige steegjes, een imposante kathedraal en trendy bars. Het hotel is gevestigd in een prachtig imposant landhuis. Niet enkel de gevel van het gebouw, maar ook het stijlvolle interieur straalt klasse uit.

Het hotel biedt ruime kamers aan met zithoek, moderne badkamer en uitzicht op de gezellige tuin. Je kan er bovendien ook een verfrissende duik nemen in het zwembad of zonnen op het terras. Meer info en boeken.

  1. Gite Marceline (Saint-Guilhem-le-Désert)

Een verblijf bij Gite Marceline zal je niet snel vergeten! Je logeert er namelijk in een traditioneel oud Frans huisje in het wondermooie Saint-Guilhem-le-Désert. Het vakantiehuisje wordt gekenmerkt door vele authentieke elementen waaronder stenen muren en houten balken en bestaat uit 2 slaapkamers, een perfect uitgeruste keuken en een zithoek.

Doordat het huisje recent gerenoveerd werd zal je er zeker niks te kort komen. In de omgeving kan je mooie wandelingen maken, zwemmen in het Salagou-meer, kanoën en verschillende gezellige dorpjes gaan bezoeken. Meer info en boeken.

  1. Superbe maison de ville (Narbonne)

In de indrukwekkende historische stad Narbonne tref je Superbe Maison de ville aan. Het is een warm ingericht vakantiehuis met 3 slaapkamers, een eethoek en een goed uitgeruste keuken waar je kan overnachten met 6 personen.

Vanuit het vakantiehuis kan je niet enkel de stad Narbonne maar ook nabijgelegen bezienswaardigheden zoals de Abdij van Fontfroide, het Reserve Africaine de Sigean en de gemeente Gruissan gaan bezoeken. Het vormt zo dus de ideale verblijfplaats voor een gevarieerde vakantie! Meer info en boeken.

  1. La Villa Guy & Spa - Les Collectionneurs (Béziers)

Wil je tijdens je vakantie echt volledig tot rust komen? In La Villa Guy & Spa – Les Collectionneurs kan dat! In deze charmante bed and breakfast overnacht je namelijk in stijlvolle kamers die worden afgewerkt met designelementen en een losstaand bad.

Bovendien kan je er als gast een verfrissende duik nemen in het seizoensgebonden buitenzwembad, sporten in het fitnesscentrum, zonnen op het terras en een boek lezen in de pittoreske lounge met glasramen. Wie dat wenst kan er ook tegen een toeslag ook genieten van ontspannende massages. Deze B&B in Béziers ligt vlakbij de kathedraal van Saint-Nazaire, Fonserannes Lock, Le Canal du Midi en de Béziers Arena. Meer info en boeken.

  1. Antichambre Chambres Urbaines (Nîmes)

Antichambre biedt moderne kamers aan voor 2 personen met eigen badkamer. Tijdens een verblijf in deze B&B geniet je dagelijks van een overheerlijk à-la-carte-ontbijt waarna je de verschillende bezienswaardigheden van Nîmes kan gaan ontdekken.

Antichambre ligt namelijk op wandelafstand van het stadhuis van Nîmes, Parc Expo Nîmes en het museum Romanité. De kamers zijn uitgerust met airconditioning en in sommige kamers kan je bovendien tot rust komen op een knusse patio. Meer info en boeken.

  1. Villa Duflot Hôtel & Spa (Perpignan)

Bij Villa Duflot Hôtel & Spa Perpignan kan je kamers boeken middenin een gigantisch natuurpark in Perpignan. Het boetiekhotel is gevestigd in een prachtige luxueuze villa en wordt gekenmerkt door een wondermooi interieur in art-decotstijl. Je kan er zwemmen in het buitenzwembad en ontspannen in de Nuxe-spa.

Na een lange vermoeiende dag kan je bovendien proeven van gastronomische gerechten met lokale producten en streekwijnen in het sfeervolle restaurant of op het terras. In elke kamer werd gewerkt met een warm kleurenpalet en verschillende kunstwerken. Bovendien is elke kamer uitgerust met een balkon of terras en een eigen badkamer. Meer info en boeken.

  1. B&B La Terre Brûlée (Aigues-Mortes)

B&B La Terre Brûlée is een excentrieke B&B waar je tweepersoons- en familiekamers kan boeken. De bed and breakfast is gevestigd in Aigues-Mortes en valt op dankzij de felle kleuren die er gebruikt worden in het interieur.

Je krijgt er tijdens je verblijf toegang tot een charmant seizoensgebonden buitenzwembad met een exotische bar en een gezellig terras. Bovendien serveert het vriendelijke personeel dagelijks een overheerlijk continentaal ontbijt. Vanuit deze B&B kan je een bezoekje brengen aan de historische stadsmuren, de zoutmeren en de église Notre-Dame van Aigues-Mortes. Meer info en boeken.

  1. Best Western Marquis de la Baume (Nîmes)

Best Western Marquis de la Baume is een hotel dat gevestigd werd in een 17de-eeuws gebouw met prachtige traditionele muren, oude trappen en betoverende gevel. Bij het zien van dit historische pand lijkt het net alsof je terugkeert in de tijd! Het hotel ligt in het centrum van Nîmes vlakbij het Colosseum en andere bezienswaardigheden.

Je boekt er ruime kamers die uitgerust zijn met een moderne eigen badkamer. Dagelijks kan je er smullen van een uitgebreid ontbijtbuffet op de idyllische binnenplaats of in de kamer. Dankzij de centrale ligging van het hotel kan je bovendien te voet naar verschillende restaurants en bars om te lunchen en dineren. Meer info en boeken.

  1. Les Roches Brunes (Collioure)

Op minder dan 100 meter van het Balette-strand vind je hotel Les Roches Brunes. Het hotel beschikt over een knusse zuiders ingerichte bar, een gezellig restaurant en een prachtige tuin met terras dat grenst aan het water van de zee.

Je kan er kamers boeken die uitgerust zijn met een eigen badkamer, airconditioning en soms ook met een balkon dat uitzicht biedt op de zee. Elke kamer wordt gekenmerkt door veel natuurlijk lichtinval en een warm interieur. In de buurt van het hotel kan je rustgevende wandelingen maken aan het strand. Meer info en boeken.

  1. Mis niets met onze reisgids Occitanië

Herkenbaar: Bij je bezoek aan dit prachtige stukje Frankrijk wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Occitanië met een uitgewerkte autoroute, 3 stadswandelingen, tips + verborgen pareltjes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids om in de stemming te komen en ga op pad!

Occitanië

Gratis reisgids Occitanië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?