Premium

Stadswandeling Montpellier: Zie alle hoogtepunten van de stad + kaartje

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Montpellier: Zie alle hoogtepunten van de stad + kaartje

  • Startpunt: Place de la Comédie, Montpellier
  • Eindpunt: Pavillon Populaire, Montpellier
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,8 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Montpellier, een levendige en jonge universiteitsstad

Montpellier is een stad met een eigenzinnig karakter en die modern uit de hoek komt, maar tegelijk ook overloopt van de historische bouwwerken. Een interessante mix die je zeker zal weten te bekoren! Tijdens deze stadswandeling kom je langs enkele mooie bezienswaardigheden in Montpellier.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Montpellier: langs alle hoogtepunten van de stad!

Deze boeiende stadswandeling begint op de Place de la Comédie, meteen de belangrijkste bezienswaardigheid van Montpellier. Het is een charmant plein en de perfecte plek om je wandeling door Montpellier te beginnen. Blijf door de gezellige kronkelende straatjes lopen en je komt in het hart van Montpellier waar je langs La Tour de la Babote, de majesteuze kerk van Saint-Roch en de gemoderniseerde neogotische kerk Carré Sainte Anne.

Maar de belangrijkste trekpleisters op tijdens je stadswandeling zijn toch wel de Cathédrale Saint-Pierre de Montpellier en Arc de Triomphe, één van de symbolen van de stad. We raden je hier trouwens ook aan om deze te beklimmen. Op de top word je beloond op een prachtig uitzicht over de stad. Verder kom je nog langs Musée Fabre en Pavillon Populaire.

Als je even een tijdje in alle rust wilt genieten van de natuur, stilte en de Zuid-Franse zon, raden we je aan om te pauzeren in de Jardin des Plantes, een historische botanische tuin en arboretum. Het is een heerlijke plek om bijvoorbeeld te lunchen, neem je picknick mee en geniet!

Wil je nog meer ontdekken van Occitanië? Op zoek naar een bijzonder verblijf in Occitanië? Bekijk hier onze favoriete verblijven in Occitanië.

TIP: Wil je graag mee met een begeleide wijnproeverij doen in en rond Montpellier? Boek je wandeling met gids hier online.
Occitanië

Gratis preview reisgids Occitanië

Nog meer in de volledige reisgids Occitanië

Ontdek Occitanië via een complete rondreis + 3 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 13 april 2023 - Petra Rigole

Top, steeds heel overzichtelijk!

Gratis preview reisgids Occitanië

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?