10 x waar overnachten in Occitanië (2024)? Van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 10

10 x waar overnachten in Occitanië (2024)? Van goedkoop tot luxe

21 december 2022 in Occitanië0 reacties

Onze favoriete verblijven en hotels om te overnachten in Occitanië

Tijdens je bezoek aan het charmante Occitanië heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Occitanië!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Best Western Plus Hotel Divona Cahors

Het Best Western Plus Divona Hôtel Cahors schittert onder de zon en concurreert in schoonheid met de beroemde Valentré-brug aan de voet waarvan het zich bevindt. Deze prachtige 4-sterren en zeer charmante accommodatie biedt moderne kamers aan die voorzien zijn van alle luxe die je maar kan wensen. Sommige kamers bieden ook uitzicht op de Pont Valentré.

Je kan tevens ook gebruik maken van het zwembad, de sauna en het fitnesscentrum. Het Best Western Plus Hotel Divona Cahors biedt ook een terras met uitzicht op de rivier de Lot, op korte wandelafstand van het centrum van Cahors. Meer informatie en boeken.

  1. ibis styles Albi Centre Le Theatro

Ibis Styles Albi Centre Le Theatro ligt in het centrum van Albi, op 10 minuten lopen van de kathedraal. Het driesterren designhotel biedt moderne accommodatie aan, met kamers die zijn ingericht met oog voor detail! 's Ochtends kan je genieten van een ontbijtje en daarna kan je altijd even ontspannen in de spa of fitnessruimte. 's Avonds kan je op het rooftopdakterras genieten van een gezellige babbel met een drankje aan de bar.

Graag een dinertje elders dan op hotel? Op minder dan 5 minuten lopen vind je diverse restaurantjes! Meer info en boeken.

  1. Boutique Hôtel des Beaux Arts

Ontdek in het historische centrum, vlakbij de Pont-Neuf, het Hôtel des Beaux Arts. Beschouwd als een van de oudste hotels in de roze stad, is dit boetiekhotel in Toulouse gemaakt van de roze stenen die kenmerkend zijn voor de stad. Bewonder binnenin de decoratie die atypische luxe, verfijning en elegantie perfect combineert. Elke kamer in het hotel staat garant voor een tijdloos verblijf. Iedere kamer is uniek en is ontworpen door een kunstenaar die carte blanche heeft gehad om zijn eigen kunststijl uit te drukken. Vergeet de typische klassieke hotels en ontdek het Beaux Arts hotel dat de voorkeur biedt aan hedendaagse en klassieke kunst.

Elke ochtend wordt je verwend met een continentaal ontbijt. En het restaurant en de bar van het Beaux Arts hebben een elegante Belle Epoque-inrichting en serveren regionale gerechten en lokale maaltijden. Meer info en boeken.

  1. Le Grand Balcon Hotel

Grand Balcon Hotel, een luxe hotel gelegen op Place du Capitole in het centrum van Toulouse. Het interieur van dit mythische hotel uit 1930 is van architect Jean-Philippe Nuel. Dit charmante hotel biedt een unieke mix van traditie, chique voorzieningen en trendy ontwerpen. En dat merk je ook aan de elegante, moderne kamers die een warme en rustige sfeer bieden.

Geniet van een gastronomisch begin van de dag met een uitgebreid Amerikaanse ontbijtbuffet. Je hebt een selectie van zoete en hartige ontbijtproducten met warme en koude gerechten om aan verschillende smaken en trekjes te voldoen. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Montmorency & Spa

Aan de voet van het middeleeuwse Carcassonne, vind je het Montmorency & Spa Hotel. Het driesterren boetiekhotel biedt moderne, elegante kamers aan die voorzien zijn van alles wat je maar nodig hebt tijdens je verblijf. Het hotel biedt ook de mogelijkheid om in de Spa Gemology helemaal tot rust te komen. De spa is uitgerust met drie grote massagecabines van 15 m² met badkamer, een binnenzwembad en een hamam. Genieten maar! Meer info en boeken.

  1. Grand Hôtel Gallia Chapelle & Spa NUXE

Het Grand Hôtel Gallia Chapelle & Nuxe Spa ligt bij de ingang van de heiligdommen, in het hart van Lourdes. Het is ingericht met elementen in Lodewijk XVI-stijl en het hotel heeft ook een eigen park. Ideaal om even tot rust te komen tussen de natuur met een goed boek. De meeste kamers van dit luxe vijfsterrenhotel zijn voorzien van een balkon. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet verzorgd, en het hotel heeft een gastronomisch restaurant dat traditioneel Franse gerechten serveert en een buffetrestaurant. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Mercure Figeac Viguier du Roy

Vier eeuwen lang was dit schitterende gebouw de residentie van de Viguiers du Roy, gebouwd in het hart van de middeleeuwse stad Figeac. In Hotel Mercure Figeac Viguier du Roy maak je kennis met de memorabele geschiedenis in een nieuwe versie van levend erfgoed. De kamers en woongedeelten bieden alles wat een modern hotel nodig heeft om tot rust te komen. Je verblijft in ruime, lichte kamers en suites met een grote badkamer met douche en/of bad in een klassieke omgeving. Middeleeuwse architectuur vermengd met moderne decoraties rond het thema literatuur.

Het gebied is populair om te wandelen en vissen, en fietsverhuur is beschikbaar bij de accommodatie. Meer info en boeken.

  1. Best Western Marquis de la Baume

Het 4-sterrenhotel Best Western Marquis de la Baume is een eerbetoon aan de stad waar het zich bevindt, Nîmes. Deze 17e-eeuwse historisch herenhuis is gebouwd rond een historische patio en neemt je mee naar het hart van het "Frans Rome". De kamers zijn elegant ingericht en voorzien van alle moderne faciliteiten. Geregistreerd als historisch monument, worden bepaalde plafonds, decoraties en schilderijen uit het verleden uitgelicht in de kamers.

Er wordt elke dag een ontbijtbuffet geserveerd in de kamers of bij mooi weer op de binnenplaats. Meer info en boeken.

  1. B&B Villa La Muse

B&B Villa la Muse is een prachtige accommodatie op een fantastische locatie in Mostuéjouls. Mooie kamer en vlekkeloze badkamer. Uitstekende gastheren - zeer vriendelijk, zeer behulpzaam bij het plannen van je dag. Heerlijk uitgebreid ontbijt. Mooi zwembad en gazon gebied. Gunstige ligging aan de Tarn voor zowel wandelingen als bezoeken. Meer info en boeken.

  1. Pullman Montpellier Centre

Het Pullman Montpellier Centre hotel ligt in het hart van de oude binnenstad, Montpellier, nabij Place de la Comédie en naast het winkelcentrum Polygone. Elke ruime kamer heeft een unieke en moderne inrichting. Het is voorzien van een grote flatscreen-tv, een welkomstgeschenk en 2 gratis flessen mineraalwater, Daarnaast beschikt het Pullman Montpellier Centre nog over 2 gezellige bars en een panoramisch restaurant. Het dakrestaurant Le Vertigo serveert regionale gerechten waarbij je geniet van het panoramisch uitzicht over de stad.

Na het heerlijke ontbijt kan je een frisse duik nemen in het zwembad op het dakterras dat het hele jaar door geopend is en dat verwarmd wordt van april tot oktober. Meer info en boeken.

  1. Mis niets met onze reisgids Occitanië

Herkenbaar: Bij je bezoek aan dit prachtige stukje Frankrijk wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Occitanië met een uitgewerkte autoroute, 3 stadswandelingen, tips + verborgen pareltjes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids om in de stemming te komen en ga op pad!

Occitanië

Gratis reisgids Occitanië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?