Vennbahn Plus 16 fietsroutes - Oostkantons en Luxemburg

Vennbahn Plus 16 fietsroutes - Oostkantons en Luxemburg

9 maart 2018 in Nieuws0 reacties

Er was al de Vennbahn sinds 2012. Nadeel was echter dat de Vennbahn geen lus is. Met de fietsroutes van de box 'Vennbahn Plus' is dit probleem opgelost. Er zijn niet minder dan 16 fietslussen uitgetekend in de Oostkantons. Ze maken gebruik van de trajecten van de Vennbahn, het Ravel-netwerk en de knooppunten van Velotour.

16 Fietsroutes in de Oostkantons

Vennbahn Plus 16 routesVennbahn Plus' is een 125 km lang autovrij traject van Aken, via de Oostkantons, naar Luxemburg verdeeld over 16 verschillende tochten. Voordelen van dit sublieme fietspad zijn de zeer gevarieerde landschappen, volledig autovrij pad en slechts hellingen van maximum 2%. De Vennbahn ligt immers op een oude spoorbedding.

Het grote voordeel is dat je nu vanuit je verblijfplaats in de Ooskantons, zo'n drietal lussen dichtbij zal vinden. De routes zijn immers mooi gespreid over de regio. Ze hebben een lengte tussen de 30 en 50 km. Nadeel (zonder e-bike dan toch) is echter de hellingsgraad. Om een lus te kunnen vormen moet er immers afgeweken worden van de Vennbahn en dan krijg je steilere hellingen.

De box bestaat uit 16 apart uitneembare kaarten met heel wat extra informatie, zoals bezienswaardigheden, hoogteverschillen, bewegwijzering en tips voor een natje en een droogje. Om je vakantie te plannen is er een overzichtskaart met alle lussen. De box is echt heel praktisch opgebouwd.

Beschik je over een e-bike? Wil je er een huren op een van de twintig uitleenplaatsen? Of heb je een goede fietsconditie en schrikken hellingen je niet af? Dan zal deze fietsbox zorgen voor een optimale beleving.

De box kan aangekocht worden via de webshop van de dienst toerisme Oost-België. Prijs: 12,50€

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?