Vennbahn kaart fietsroutes - Oostkantons en Luxemburg

Vennbahn kaart fietsroutes - Oostkantons en Luxemburg

21 januari 2021 in Nieuws0 reacties

De Vennbahn is een fietstraject op een oude spoorwegbedding van 125 km. Dit comfortabel fietspad brengt je van Aken (Duitsland) tot in Troisvierges (GH. Luxemburg).

Er zijn amper hellingen en het brengt je door de mooiste stukjes van de Oostkantons en Luxemburg. Wil je echter in een lus fietsen dan kan je de Vennbahn maar deels gebruiken.

125 km fietsplezier in de Oostkantons en Luxemburg

Vennbahn kaartDe aanduidingen van de Vennbahn zijn duidelijk en makkelijk te herkennen. Overal waar het fietspad een grote(re) weg kruist, is er een groen geschilderde strook en staan er soms hekjes waarlangs je heen moet slalommen. Dit om de oversteek zo veilig mogelijk te laten verlopen. De infoborden van de Vennbahn bevatten heel wat nuttige info, een grote overzichtskaart met het punt waar je je bevindt, foto’s met duiding, …

Iemand had het idee om enkele oude spoorweggetuigenissen te laten staan zodat je geregeld een seinpaal, een spoorweghuisje, een spoorweglicht, … zal tegenkomen langs de rand. En er zijn natuurlijk ook de oude stationsgebouwen die men liet staan.

In de nabijheid van de Vennbahn liggen er ook RAVeL-routes en fietsknooppunten van Vélo Tour die kan je dan gebruiken om een lus te vormen. Maar dan moet je wel rekening houden met zwaardere hellingen dan op de Vennbahn. Dan verlaat je immers de oude spoorwegbedding.

Handig om je fietstrip langs de Vennbahn te plannen is de Vennbahn kaart. Ze is op een schaal van 1/100.000 en bevat ook de verbindingen met andere routes die langs de Vennbahn liggen. Zo kan je snel een lus plannen. Ook alle praktische tips vind je terug op de kaart zoals horeca, overnachtingsmogelijkheden, waar je een e-bike kan huren en herstellen en uiteraard de bezienswaardigheden langs de route.

De kaart kan aangekocht worden via de webshop van de dienst toerisme Oost-België. Prijs: 4,00€

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?