Vintage Heuvelland Fietsroute

20 oktober 2022 in Nieuws0 reacties

In de Westhoek heeft het provinciebedrijf Westtoer deze gloednieuwe fietsroute geopend. De Vintage Heuvelland Fietsroute is 24 km lang en verbindt 10 wijndomeinen in het Heuvelland. Ter plaatse staan er telkens informatieve borden die je meer duiding geven over het domein, de druiven of de wijnen.

“De wijnbouw in de Westhoek is een unieke toeristische troef. Westtoer ontwikkelt graag nieuwe toeristische producten rond dit thema”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Langs Westhoekse wijndomeinen

“Met 1.116 kilometer fietsnetwerken positioneert de Westhoek zich meer dan ooit als fietsregio. Ook de Vintage Heuvelland Fietsroute maakt gebruik van de knooppunten op het vernieuwd fietsnetwerk. De Belgische wijnbouw zit in de lift. De Westhoek profileert zich als een belangrijke speler. Tal van invalshoeken kunnen een stimulans betekenen voor het toerisme in de regio”, aldus de gedeputeerde.

Gezien het heuvelachtig traject is de lengte van de route beperkt. Informatieborden bij de wijndomeinen geven uitleg over de domeinen, de druivensoorten en de wijnen. Deze borden in de vorm van een grote wijnfles fungeren meteen als herkenningspunten. De routekaart is gemaakt in de huisstijl van Vintage Heuvelland. Onderweg kun je halt houden bij bij tal van cafés en restaurants die Heuvellandse wijn serveren. Sommige wijndomeinen zijn individueel of in groep te bezoeken.

Het kaartbeeld op schaal 1:18.000 toont de regio tussen Poperinge, Heuvelland, Westouter en Dranouter. Naast het ingetekend traject vind je tevens de bezienswaardigheden, horeca en de hellingen. Op de ommezijde is alle informatie over de wijndomeinen, eetcafés en andere horecazaken opgenomen. De kaart is gratis verkrijgbaar bij de wijnbouwers, de diensten voor toerisme van de Westhoek en via Westtoer (shop.westtoer.be).

Praktisch

  • Naam: Vintage Heuvelland Fietsroute
  • Soort: Lusvormige fietsroute
  • Locatie: Heuvelland
  • Bewegwijzering: Knooppuntborden
  • Documentatie: Fietskaart
  • Verdeler: Westtoer
  • Prijs: Gratis
  • Meer informatie: www.toerismewesthoek.be

Mis niets tijdens je verblijf in de Westhoek met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan de Westhoek? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Westhoek & Heuvelland met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Westhoek.

Westhoek & Heuvelland

Gratis reisgids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?