De mooiste rondes Rondegids + RVV routekaart - Vlaamse Ardennen

De mooiste rondes Rondegids + RVV routekaart - Vlaamse Ardennen

10 maart 2018 in Nieuws0 reacties

Ben je op zoek naar een zo compleet mogelijke gids om te gebruiken als voorbereiding van je fietsritten in de Vlaamse Ardennen? Meer zelfs, met uitbreiding van de glooiende Zwalmstreek en de regio ten noorden van de Muur in Geraardsbergen. Dan moet je beslist de handige pocketgids ‘De mooiste Rondes ‘ aanschaffen. Een uitgave van Toerisme Oost-Vlaanderen met medewerking van Toerisme Vlaamse Ardennen, het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, wielermagazine Bahamontes en Toerisme Vlaanderen. Je krijgt er ook een vouwkaart met 3 lussen van de Ronde van Vlaanderen gratis bij.

Fietsen langs knooppunten op 4 routes in de Vlaamse Ardennen

De mooiste rondes in Vlaamse ArdennenVier keer een stukje Ronde

Vier fietsroutes werden uitgetekend over de bekende (kassei)wegen en de kuitenbijters uit de échte Ronde van Vlaanderen. Maar evengoed volg je de kleinere wegjes kris kras doorheen de Vlaamse Ardennen. Elke route draagt een mooi gekozen naam: de Bidonroute (42 km), de Toerroute (97 km), de Bahamontesroute (110 km) en crème de la crème de Spartacusroute (181 km). Voor elk wat wils maar met twee zekerheden. Er wordt steeds gebruik gemaakt van het fietsknooppuntennet én er is de zekerheid dat er af en toe … flink moet geklommen worden.

De gids ‘De Mooiste Rondes’ beperkt zich geenszins tot wielerlatijn voor de ingewijde cyclotoerist of zuivere fietsrecreant. Terwijl manlief of de vrouw de trappers ronddraait, kan de partner de fietser achterna rijden met de wagen, daarbij gebruik makend van de schat aan informatie die dit wielerbijbeltje bevat. Ondertussen lekker genietend van de prachtige regio van de Vlaamse Ardennen en aanbevolen bezienswaardigheden, … bondig samengevat in zeven toppers.

Kaarten en leuke weetjes

Alles is in de gids handig overzichtelijk, met oog voor het kleinste detail. Per route is er een prima uitvouwbare kaart en werden leuke weetjes verzameld over wat men ziet onderweg. Uiteraard vindt de Iezer ook interessante informatie over de hellingen. Hoeft het gezegd? Gezellige adresjes om de dorst te laven en een hapje te eten staan er ook in vermeld. En als uitsmijter telkens een oordeel van ‘de kenner’, een persoon die iets te maken heeft met of op het parcours woont. Verder vind je een stickerpagina van elke route met de te volgen knooppunten die je, zoals de profs, op je bovenbuis van je fiets kan kleven.

Achterin de gids bulkt het van de nuttige info: van welke fiets je best gebruikt, waar je terecht kan indien je ketting dient bijgesteld te worden, waar je zeker dient op te letten bij knooppuntenfietsen, adressen van fietswinkels in de buurt voor hulp in nood, verblijfadressen van hotels, gastenkamers voor wie langer dan één etmaal in de Vlaamse Ardennen wil blijven, enz. Afsluiten, eindigen doe je altijd in schoonheid, doet men met een lijst van de typische wielercafés inclusief vermelding van de openingsdagen.

Echt een perfecte wielergids, temeer omdat je de Ronde van Vlaanderen fietskaart er zo maar gratis bij krijgt. Je kan fietsen langs het traject van de iconische wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen met de scheurvrije en waterbestendige fietskaart bij de hand met daarop info en foto's van de 3 lussen van 78 tot 103 km.

De Mooiste Rondes Rondegids inclusief de vouwkaart RVV telt 68 pagina’s en kost 9,95€.
Te koop: www.tov.be/nl/de-mooiste-rondes-rondegids-rvv-routekaart

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?