De 5 favoriete fietsroutes van Lucien van Impe bij Reisroutes.be

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

De 5 favoriete fietsroutes van Lucien van Impe bij Reisroutes.be

2 april 2019 in Nieuws2 reacties

Lucien van Impe is de laatste Belgische winnaar van de Ronde van Frankrijk in 1976. Lucien aan het woord: Als fietsfanaat heb ik echt heel Vlaanderen platgereden. En geloof me: er vallen fraaie stukjes te ontdekken met je tweewieler.

Voor de allermooiste routes neem ik altijd een kijkje bij Reisroutes.be. Uit hun grote aanbod selecteerde ik mijn absolute aanraders. Alvast veel fietsplezier!

Download alle 5 de fietsroutes (+ complete fietsgids)

Inhoud artikel

  1. Fietsroute Limburg (39,7 km)

Fietsen door het water

Ik heb een profcarrière van twintig jaar achter de rug, maar nooit heb ik gedaan wat op deze fietsroute kan: door het water fietsen. Je vertrekt vanuit Domein Kattevennen, om dwars door de groene natuur richting C-mine te bollen. Vervolgens gaat het naar Bokrijk, waar je over het fietspad door het water rijdt. Ik kan je garanderen, dat is een indrukwekkende ervaring.
> Klik hier om de fietsgids Limburg te downloaden

  1. Fietsroute Antwerpen (44,7 km)

Het mooiste fietspad van de Kempen

De natuur is de rode draad doorheen deze prachtige fietsroute. Toch kan je onderweg ook heel wat opsteken, want het educatief centrum De Vroente, het arboretum van Kalmthout en de Antitankgracht liggen op je weg. Onderweg wip je zelfs heel even de grens over met Nederland. Al blijft het hoogtepunt natuurlijk het domein De Uitlegger, waar je over het mooiste natuurlijke fietspad van de Kempen rijdt.
> Klik hier om de fietsgids Antwerpse Kempen te downloaden

  1. Fietsroute Vlaams-Brabant (40 km)

Geschiedenis en natuur in het Hageland

Vroeger waren er veel kermiskoersen, en die brachten ons wielrenners langs de meest pittoreske plaatsen. Eén van de gemeenten waar ik echt mijn ogen uitkeek, was Zoutleeuw. Aan de vele historische gebouwen kan je zien dat deze plek ooit een stad van betekenis was. Vanuit het centrum fiets je dan recht de prachtige Hageland in, en passeer je mooie plekjes, gezellige gehuchten en uiteraard uitnodigende terrasjes.
> Klik hier om de fietsroutes in het Hageland te downloaden

  1. Fietsroute Oost-Vlaanderen (41 km)

Romantiek langs het mooiste van de Leie

Vanuit mijn woonplaats Mere is het niet zo heel ver naar Deinze, waar deze prachtige route begint. Je neemt de weg richting Afsnee, en fietst zo langs het mooiste stukje van de Leie. Het romantische traject doorkruist zowel de natuur als rustige dorpjes, waar beroemde kunstenaars zich lieten inspireren. Afwisseling troef dus, vooral omdat je onderweg ook tweemaal een veerpont neemt om het water over te steken.
> Klik hier om de fietsgids Oost-Vlaanderen te downloaden

  1. Fietsroute West-Vlaanderen (37 km of 47 km)

Op kastelentocht door het Brugse Ommeland

Brugge is natuurlijk prachtig, maar de streek rond de stad loont ook echt de moeite. Voor deze route vertrek je aan het kasteel van Loppem, waar een stukje Belgische geschiedenis werd geschreven. Daarna fiets je door enkele bossen, natuurdomeinen en stiltegebieden. Onderweg ontdek je nog meer prachtige kastelen. Terugkeren doe je langs het kanaal Gent-Oostende.
> Klik hier om de fietsgids West-Vlaanderen te downloaden

  1. Bijlage Het Nieuwsblad

Nog meer info? Check fietsroutes op Het Nieuwsblad

Fietsgids Oost-Vlaanderen

Gratis reisgids fietsgids downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 12 februari 2021 - Hans Oosterlaan

Zo wij nu kunnen zien erge mooie routes, heel zorgvuldig uitgestippeld en geweldig om deze het komend seizoen te gaan rijden.

- 21 april 2019 - Torfs

Leuke fietsroutes

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?