23 x beste restaurants in New York: Waar gaan eten in NYC?

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

23 x beste restaurants in New York: Waar gaan eten in NYC?

2 februari 2024 in New York0 reacties

Waar gaan eten in New York City? De beste restaurants in New York opgelijst

New York is een echte hotspot voor de culinaire liefhebber, van chique Franse keuken tot uitstekend soulfood en gewoon verrukkelijke hotdogs: New York heeft het allemaal! Smaken van over de hele wereld komen samen in deze wereldstad. Hieronder lijsten we de beste en meest bijzondere restaurants op die je kan uitproberen in The Big Apple!

Praktische info & tickets voor je bezoek aan New York City

Duur3 - 7 dagen ()
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Vergelijk prijzen bij TUI.nl (va € 703), Prijsvrij (va. € 843), Stedentrips (va. € 798)
Verblijven
Excursies boekenBestel hier je New York: CityPASS®
HuurautoTijdens je bezoek aan New York ook Washington en Boston zien? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)

Inhoud artikel

Kaartje met restaurants in New York

  1. Bamonte’s

Dit restaurant serveert klassieke Italiaanse keuken in een fijne setting. Je geniet er van pasta en een fles “vino” in echte Sopranos-stijl. (Enkele afleveringen van het populaire tv-programma werden hier gefilmd.) Deze plek dateert uit 1900, toen Williamsburg bekend stond als een Italiaanse maffiaplek in plaats van de hipstergemeenschap dat het vandaag is. Bamonte's is een geliefd relikwie uit dat vroegere tijdperk.

Meer info

  • De traditionele aanraders van het restaurant zijn clams oregonata en de heerlijke eggplant rollatini!
  • Adres: 32 Withers St, Brooklyn, NY 11211, USA
  1. ABC Kitchen

De kaart in dit indrukwekkende restaurant is biologisch, lokaal en duurzaam. Het bekroonde restaurant serveert een mix van Italiaanse en hedendaagse Amerikaanse smaken. Het is bovendien een favoriet van veel bekende sterren. Het restaurant is een van de 13 restaurant van chef Jean-George Vongerichten, een grote naam in de New Yorkse fijnproeverij.

Meer info

  1. Gray’s Papaya Hot Dog

Er zijn tal van plaatsen in New York waar je iconische Amerikaanse hotdogs kan krijgen, maar een van de bekendste in de stad is de oorspronkelijke uptown Gray's Papaya. Deze jaren '70- stand maakt 24/7 hotdogs en tropische vruchtensappen, voor een hotdog betaal je ongeveer $1,25!

Meer info

  • Je kan een 'recession special' (twee hotdogs en een drankje) krijgen voor slechts 3,50 dollar.
  • Adres: 2090 Broadway, New York, NY 10023, USA
  • Website: https://www.gramercytavern.com/
  1. Gramercy Tavern

Het “farm-to-table food” van Danny Meyer (ook bekend van de Shake Shack-keten) is zeker een speciale ervaring. De nadruk ligt hier op gastvrijheid, je wordt hier als een echte royal ontvangen! Je kan kiezen om terloops à la carte te eten in de voorplaats of fijner te gaan dineren met een volledig menu in de achtergelegen zaal.

Meer info

  1. Di Fara Pizza

Don DeMarco maakt al sinds 1965 de pizza's bij Di Fara en dat hij dat goed doet is een understatement. Zijn pizza's zijn legendarisch in New York: eenvoudigweg gemaakt met tomatensaus, mozzarella en een vleugje olijfolie. Je moet er misschien wel even op wachten, maar het wachten is zeker de moeite waard.

Onze tip: Ben je een echte pizzalover? Ga dan mee met deze geheime pizzatour €79 door NYC!

Meer info

  • DeMarco is nu zo’n 80 jaar oud, je hebt dus misschien niet veel meer tijd meer voordat hij beslist om zijn schort voorgoed op te hangen.
  • Adres: 1424 Avenue J, Brooklyn, NY 11230, USA
  • Website: https://www.difarapizzany.com/
  1. Ellen’s Stardust Diner

Ellen's Stardust Diner is een uitgelezen plek voor een stevig diner met een portie entertainment. Hier staan zingende obers en serveersters op de tafels om de gasten te vermaken, waardoor je het gevoel krijgt van een echte Broadway-show in een restaurant met goede oude Amerikaanse gerechten en een jaren '50 vibe. Denk aan burgers, mac & cheese en hotdogs!

Onze tip: Kom alles te weten over Broadway tijdens deze wandeltour €31!

Meer info

  • Ze serveren hier een all-day breakfast, het is dus de uitgelezen kans als je er altijd al van hebt gedroomd om ontbijtwafels als avondmaal te eten ;-)
  • Adres: 1650 Broadway, New York, NY 10019, USA
  • Website: http://www.ellensstardustdiner.com
  1. Balthazar

Deze brasserie bepaalt al meer dan 20 jaar de Franse keuken in New York. Het is een levendige plek, vol met zakenmensen en bezoekers die zich laten verwennen met klassieke steak frites of een brunch met champagne. Als je het gevoel wilt hebben dat je in Parijs bent terwijl je in NYC bent, dan is dit de plek bij uitstek om naartoe te gaan!

Meer info

  • Het restaurant is niet goedkoop, voor een hoofdgerecht betaal je tussen de €35 en €42.
  • Adres: 80 Spring Street, New York, NY 10012, USA
  • Website: https://balthazarny.com
  1. Sylvia’s

Sylvia's is een bekende plek in Harlem, die al sinds 1962 Soul Food serveert, de traditionele Afro-Amerikaanse keuken. Dit is de plek om te genieten van Southern Comfort Food zoals goudbruin gebakken kip, saucy ribs, mac & cheese en oxtail stew. Deze plek is een favoriet van vele beroemdheden, van Diana Ross tot Barack Obama.

Onze tip: Maak je Harlemervaring compleet met een zondagse gospeltour €58 door deze buurt.

Meer info

  • Het kan er erg druk zijn, maar het is nog steeds een prachtige plek met een erg goede keuken!
  • Adres: 328 Malcolm X Boulevard, New York, NY 10027, USA
  • Website: https://sylviasrestaurant.com/
  1. The Spotted Pig

Deze gastropub in het hart van New York werd in 2004 door chef-kok April Bloomfield geopend. Het serveert Britse, rustieke, vleesgerechten die alle stereotypen over de onbetrouwbare Britse keuken tarten. Geniet van devilled eggs, chicken liver toast, of de beroemde Roquefort-topped hamburger.

Meer info

  • Zorg ervoor dat je hier heel vroeg (of laat) bent, anders zal je waarschijnlijk naast een tafeltje grijpen want het is een immens populaire plek.
  • Voor een hoofdgerecht betaal je hier tussen de €25 en €32
  • Adres: 314 W 11thStreet, New York, NY 10014, USA
  • Website: https://www.thespottedpig.com
  1. The White Horse Tavern

The White Horse Tavern opende in 1880, maar werd het meest bekend tijdens de jaren 1950, toen Dylan Thomas en andere schrijvers hier hun vaste stek van maakten. Het is een van de weinige literaire en artistieke centra van de jaren '50 en '60 die nog steeds open zijn voor het publiek.

Ook Bob Dylan was hier een bekende klant en Jack Kerouac werd hier meerdere malen door de deur buitengegooid. Hier werd voor het eerst de populaire tegencultuurkrant The Village Voice besproken. Of je nu wel of niet gecharmeerd bent door deze geschiedenis, het is sowieso een leuke plek om iets te eten of drinken.

Ben je op citytrip in New York en wil je graag de leukste plekjes van de stad ontdekken? Download onze reisgids New York City, zo mis je niets !

Meer info

  • Je kan hier klassieke Amerikaanse gerechten zoals een cheeseburger, steak en Ceasar’s salad verwachten op het menu.
  • Adres: 567 Hudson Street, New York, NY 10014, USA
  • Website: https://www.whitehorsetavern1880.com
  1. Westlight Rooftop

Westlight Rooftop bevindt zich op de 22e verdieping van William Vale Hotel in Williamsburg. Het is een van de beste rooftop bars in Brooklyn door het prachtige zicht op de skyline van New York. Op het menu staan klassieke en unieke cocktails, maar ook tal van andere dranken en street food. De combinatie met het uitzicht maakt van deze bar een unieke plek!

Meer info

  1. Jing Fong

Jing Fong is het bekendste dimsumrestaurant van New York. Op de tweede verdieping, in een gigantische eetzaal van meer dan 120 tafels, serveren ze het beste van de Cantonese keuken.

Meer info

  • Reserveer vooraf, want het is vaak volzet.
  • Adres: 20 Elizabeth Street, New York, NY 10013, USA
  • Website: https://jingfongny.com/
  1. Katz’s Deli

Katz's Deli is een bekende koosjere delicatessenzaak, beroemd om zijn pastrami op roggebrood. De delicatessenwinkel is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen en werd opgericht in 1888. Waarschijnlijk komt de zaak je bekend voor, Katz’s dook in de loop der jaren dan ook op in verschillende films en tv-series. De meest bekende filmscène van hier is misschien wel die van Meg Ryan's 'orgasme' uit ‘When Harry Met Sally’.

Meer info

  • Katz's is geopend van maandag tot en met woensdag van 8.00 tot 22.30 uur, donderdag van 8.00 tot 14.30 uur, vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, 24 uur op zaterdag, en de hele dag tot 22.30 uur op zondag.
  • Neem cashgeld mee als je van plan bent om hier iets te kopen, want er worden geen creditcards geaccepteerd.
  • Hou het ticket dat je krijgt bij het binnenkomen goed bij, want je moet het laten zien als je weggaat!
  • Ja, het is meestal erg druk, maar de wachtrij gaat snel vooruit en de supergrote broodjes zijn de moeite waard om de rij te trotseren. Ze zijn niet goedkoop, maar de ervaring zeker waard.
  • Adres: 205 E Houston Street, New York, NY 10002, USA
  • Website: https://katzsdelicatessen.com

  1. Minetta Tavern

Minetta Tavern bestaat al sinds 1937 en was in die tijd een favoriet van schrijvers als bijvoorbeeld Ernest Hemingway en E.E. Cummings. De zwart-wit foto's en de gebeitste muurschildering in de schemerig verlichte eetzaal doen je misschien denken dat er sindsdien niets aan de taverne is veranderd. In het begin van deze eeuw werd het restaurant echter nieuw leven ingeblazen door Keith McNally (ook de eigenaar van Balthazar). Het is nu een van de beste moderne steakhouses van de stad en staat bekend om zijn high-end Franse bistroniveau.

Meer info

  1. Roberta’s Pizza

Roberta’s Pizza lijkt misschien een typische 'hipster' plek, maar het is toch meer dan een gimmick. Het pizzarestaurant bevindt zich in een “grungy compound”, waar zich ook een proeverij-restaurant (Blanca), een afhaalwinkel, een achtertuin in tiki-thema, een internetradiostation en enkele bijenkorven te vinden zijn. Er worden uitstekende Napolitaanse pizza's geserveerd rechtstreeks uit de houtoven, zoals de beroemde 'Bee Sting' met sopressata (een klassieke Italiaanse droge salami) en warme honing.

Meer info

  • De prijzen vallen hier goed mee, je betaalt gemiddeld €17 voor een pizza.
  • Adres: 261 Moore Street, Brooklyn, NY 11206, USA
  • Website: https://www.robertaspizza.com/
  1. Russ & Daughter Bagels

Het legendarische joodse café Russ & Daughters is de plek om de beroemde bagel met roomkaas en gerookte zalm in retrostijl te proeven. Het café opende pas in 2014 maar heeft toch al een legendarische reputatie kunnen veroveren. Je kan de plek aan de Lower East Side vinden.

Meer info

  1. Sparks Steak House

Sparks Steak House is ook zeker geen goedkoop restaurant, maar het wordt door velen beschouwd als het beste steakhouse in de stad. Het is een legendarische plek die al sinds 1966 open is. Hoewel er vandaag de dag geen spoor meer van te bekennen is, heeft het restaurant een gruwelijk verleden.

In opdracht van John Gotti, werden de maffiabazen Paul Castellano en Thomas Bilotti in 1985 vlak voor de ingang van Sparks neergeschoten. Vandaag de dag staat het restaurant echter gewoon bekend als een geweldige plek voor een lekkere biefstuk.

Meer info

  1. Joe’s Pizza

Heb je zin in pizza? Dan is Joe’s Pizza een goede keuze. Deze bekende pizzeria werd opgericht in 1975 door Joe Pozzuoli, een Napolitaan. Hier kan je kiezen tussen een complete pizza of een pizza slice. Als je geluk hebt kun je een selfie nemen met Leonardo DiCaprio, Lenny Kravitz, of een van de andere beroemdheden die geregeld bij Joe's opduiken.

Onze tip: Ben je een echte pizzalover? Ga dan mee met deze geheime pizzatour €79 door NYC!

Meer info

  • De vestiging op Carmine Street is het hoofdrestaurant, maar er zijn nog 5 andere vestigingen in New York!
  • Adres: 7 Carmine Street, New York, NY 10014, USA
  • Website: https://www.joespizzanyc.com
  1. Jekyll and Hyde Club

Jekyll and Hyde Club is een restaurant en club in horrorthema waar de medewerkers acteurs zijn die hun best zullen doen om je tijdens je maaltijd de stuipen op het lijf te jagen. Als je eens een echt speciaal avondmaal wilt meemaken, dan is dit misschien wel iets voor jou!

Meer info

  1. Trinity Place Bank Vault Restaurant and Bar

Trinity Place Bank Vault Restaurant and Baris een restaurant met een wel erg bijzondere locatie: het bevindt zich namelijk in een voormalige bankkluis die in opdracht van Andrew Carnegie is gebouwd. Het is nu een plek voor sociale bijeenkomsten en lekker eten, waarbij de moderne keuken wordt gecombineerd met de glamour van weleer.

Je vindt hier een combinatie van Italiaanse, Franse en Amerikaanse keuken met prijzen die variëren voor een hoofdgerecht tussen €18 en €40. Het is een geweldige plek om te proeven van de rijkdom en overmaat van het financiële district van New York.

Meer info

  • Deze bankkluis van 3,5 ton werd in 1904 bestempeld als de grootste en sterkste ter wereld.
  • Adres: 115 Broadway, New York, NY 10006, USA
  • Website: https://www.trinityplacenyc.com
  1. Fraunces Tavern

Fraunces Tavern op 54 Pearl Street is een populaire bar voor toeristen en werknemers uit Wall Street. Het was hier dat de revolutionairen ooit hun complotten tegen de Britten beraamden! Het was ook de locatie waar George Washington aan het einde van de oorlog afscheid nam van zijn officieren. De pub en het daaraan verbonden gebouw waren de locatie van een aantal vroege regeringscongressen in de tijd dat New York de officiële hoofdstad van het land was.

In de jaren 70 ontplofte er een bom in de deuropening van de bar, maar de taverne bleef bestaan. Vandaag de dag vertelt een museum verbonden aan de bar het verhaal over de fascinerende en soms bloederige geschiedenis van de bar.

Meer info

  1. Goldbar

Goldbaris een vreemde en unieke loungebar, met een nogal macabere inrichting. De wanden van deze bar zijn van vloer tot plafond bedekt met gouden schedels. Ja, je leest het goed: schedels. Het is Manhattan's eigen ossuarium en een illustratie van de overmatige consumptie en glamour die de stad typeren.

De tafels zijn gemaakt zijn om op de karakteristieke Cartier-armbanden te lijken, en overal om je heen zie je de tentoongestelde memento mori. Je kan hier niet terecht voor eten maar ze serveren wel cocktails! Er vinden hier ook regelmatig exclusieve feestjes plaats van bijvoorbeeld designers als Versace.

Meer info

  • De bar gaat telkens maar ’s avonds om 23u open en je kan beter je beste kleren boven halen als je binnen wilt worden gelaten.
  • Adres: 389 Broome Street, New York, NY 10013, USA
  • Website: https://www.goldbarnewyork.com
  1. Please Don’t Tell

Please Don't Tell is een glamoureus restaurant dat gehuld is in mysterie, zelfs in het huidige internettijdperk. De website heeft slechts een telefoonnummer om reserveringen te maken, en om binnen te geraken moet je het nummer weten dat je moet bellen in de onopvallende telefooncel. Enfin, heel mysterieus allemaal! Hoewel het menu onbekend blijft tot je er binnen bent, is het druk. De wachttijd voor een tafel kan meer dan een uur bedragen. Altijd leuk om eens in de meest gewilde “speakeasy” van de stad binnen te gaan.

Meer info

  • Bel het telefoonnummer op de website om 15.00 uur om een reservering te maken en laat je verrassen.
  • Adres: 113 St Marks Place, New York, NY 10009, USA
  • Website: https://www.pdtnyc.com
  1. Ga mee met een culinaire stadstour!

De beste manier om New Yorks rijke culinaire cultuur te ontdekken is tijdens een begeleide tour waarbij je door de stad wandelt en stopt bij verschillende hotspots! Bekijk de verschillende mogelijkheden op de website van GetYourGuide! Ontdek onder meer:

  1. Waar overnachten in New York City?

Wil je graag budgetvriendelijk overnachten? Dan is een goede optie om te overnachten op Staten Island, je bent vlakbij Manhattan en kan toch aanzienlijk goedkoper overnachten. Of kies in Brooklyn of Queens een hotel. Met de metro ben je op enkele minuten op elke locatie, bekijk onze selectie van favoriete hotels in New York.

Onze Tip: Wil je graag in Manhattan overnachten? Onze favoriet is het Pod 51 Hotel in Midtown East Village, Manhattan. "Budgetvriendelijk en alles wat je hartje kan verlangen, met eigen rooftop bar vanaf € 86/nacht ! Boeken en meer info hier
  1. Mis niets tijdens je bezoek aan New York met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan New York City? In de gratis reisgids New York kan je een complete stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in New York? Koop dan onze volledige reisgids New York met 6 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden in de Big Apple.

New York City

Gratis reisgids New York downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?