De 15 x mooiste boetiekhotels in Nederland 2024? Van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

De 15 x mooiste boetiekhotels in Nederland 2024? Van goedkoop tot luxe

30 augustus 2021 in Nederland0 reacties

Zin om er even tussen uit te gaan? Goed nieuws, Nederland loopt over van de gezellig verblijven! Zo kan je overnachten in één van de mooiste boetiekhotels in Nederland.

Wij hebben er alvast de leukste boutique hotels voor jou uitgezocht zodat jij alleen nog maar moet boeken en inpakken! Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Jakarta (Amsterdam)

Hotel Jakarta Amsterdam is een uniek, duurzaam boetiekhotel aan de rivier het IJ, op de voormalige locatie waar schepen vertrokken naar Jakarta. Hotel Jakarta biedt 200 luxe kamers in Indonesische stijl. Alle superior kamers hebben een balkon met een panoramisch uitzicht over het IJ aan de ene kant en uitzicht op het centraal station aan de waterkant.

Je kan van het ontbijt, de lunch en het diner genieten in Café Jakarta of van een drankje in de Sky Bar Malabar op de 8e en 9e verdieping. Ontspan in het wellnesscentrum of het zwembad met uitzicht op het IJ. Meer info en boeken.

  1. Maison Haas Hustinx & Spa (Maastricht)

Maison Haas Hustinx is gevestigd in een vroeg 19e-eeuws gebouw aan het levendige, centrale plein van Maastricht. De ruime, moderne kamers hebben hoge plafonds en historische details, allemaal gecombineerd met moderne designs. 's Ochtends kan je genieten van een heerlijk ontbijtje met verse producten vooraleer je Maastricht gaat verkennen. Meer info en boeken.


  1. Pink Flamingo Boutique Hostel (Den Haag)

Liever lowbudget maar toch in stijl overnachten? Pink Flamingo is een boetiekhostel gelegen in het centrum van Den Haag. Het hostel biedt ruime accommodatie aan met zowel luxe privékamers als comfortabele slaapzalen. Elk is voorzien van alle comfort die je maar kan wensen en heeft alle moderne voorzieningen ter beschikking. Daarnaast biedt het hostel ook conciërgediensten, rookvrije kamers, een gemeenschappelijke lounge, gratis WiFi en een tuin. Meer info en boeken.

  1. Sir Adam Hotel (Amsterdam)

Sir Adam Hotel is gevestigd in de gloednieuwe A’DAM Toren in Amsterdam, en biedt uitzicht op het IJ en de historische binnenstad. Het Sir Hotel is een boetiekhotel speciaal voor mensen die houden van authentieke ervaringen op unieke locaties. Het hotel heeft ook meer te bieden dan alleen maar comfortkamers om te overnachten, je kan altijd een kijkje gaan nemen in de sportschool, de muziekbibliotheek of in The Hub. Oh ja.. Zorg er zeker ook voor dat je naar het 360-graden uitzicht over de stad gaat kijken vanaf het dakterras! Meer info en boeken.

  1. Crane Hotel Faralda (Amsterdam)

Genieten van een luxe desgin suite in een hijskraan en het spectaculaire uitzicht vanuit het buiten bubbelbad op 50m hoogte te bewonderen; dat is het Faralda Crane Hotel in Amsterdam! De Mystique Suite, Secret Suite en de Free Spirit Suite hebben ieder een eigen thema. De hoge mate van luxe en design vind je in alle drie de suites terug.

Een luxe King size tweepersoonsbed, een prachtig losstaand bad en een heerlijk zitje om van het unieke uitzicht te genieten maken de kamers compleet! Faralda staat midden op het NDSM Festival terrein. Uitgeroepen tot het derde na hipste gebied van de wereld. In de buurt vind je heel wat leuke restaurantjes en gezellige café’s, een prima locatie dus voor één van ‘s werelds meest bijzondere hotels. Meer info en boeken.

  1. Bambu Sleep Boutique (Haarlem)

Te midden van de Grote Markt in het centrum van het historische Haarlem, vind je het Bambu Sleep Boutique. De ruime elegante kamers van Bambu Sleep Boutique zijn voorzien van een tv en een eigen badkamer met een douche en bieden uitzicht over de Grote Markt. Het hotel beschikt ook over een eigen restaurant Bambu Kitchen en Bar, waar je kan genieten van kleine Aziatische gerechten.

Zandvoort en de zandstranden aan de Noordzee bevinden zich op iets meer dan 15 minuten rijden en het treinstation ligt op 10 minuten van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Design Hotel Modez (Arnhem)

Een hotel waarbij gezelligheid, mode en design samenkomen. Dat is het Design Hotel Modez! Gelegen in het hart van het Modekwartier in Arnhem en op een steenworp afstand van het bruisende centrum, met bijzondere winkels en gezellige horeca. Hotel Modez staat voor een onvergetelijk en uniek verblijf.

Je verblijft in een van de door modeontwerpers en vormgevers individueel ingerichte kamers die elk voorzien zijn van een Auping Essential-bed, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met een regendouche. En in de inspirerende ontbijtruimte kan je genieten van een vers bereid, continentaal ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Inntel Hotels Art Eindhoven

Inntel Hotels Art Eindhoven is een 4-sterren art hotel, gelegen middenin het artistieke centrum van Eindhoven. Een groot deel van de unieke kamers en suites ligt in de, in 1909 gebouwde, monumentale Philips fabriek de Lichttoren, waar vroeger de eerste lampen werden gemaakt en getest. Inmiddels is dit alles omgetoverd tot een artistiek en modern hotel met een industrieel karakter, waar geen enkele kamer hetzelfde is!

Kunst, historie en design ontmoeten elkaar in dit hotel en elke kamer heeft zijn eigen charme. Sommige kamers hebben zelfs een bubbelbad middenin de kamer. 's Morgens geniet je van het live-cooking ontbijtbuffet met een glaasje bubbels, een lunch of een intiem diner voor 2 personen in het restaurant. En oh ja.. vergeet ook zeker niet even te stoppen in de bar van het hotel. Deze staat namelijk bekend om zijn uitgebreide aanbod whisky’s en bieren. Een hemelse ervaring. Meer info en boeken.

  1. The Duke Boutique Hotel (Den Bosch)

The Duke Boutique Hotel is gevestigd in Den Bosch, op 80 meter afstand van de historische kathedraal Sint Jan. Je verblijft in een van de designkamers of suites die voorzien zijn van grote, ‘Duke brand’ boxsprings, een grote inloopregendouche, apart toilet, een Illy espresso machine, gratis Netflix, een Marshall speaker en nog veel meer favoriete designeritems van The Duke. Vanuit de kamer heb je ook een rustgevend uitzicht over de stad. Bij de accommodatie zelf en in de omgeving kan je diverse activiteiten ondernemen, zoals golfen en fietsen. Meer info en boeken.

  1. H2OTEL Rotterdam

Graag origineel overnachten tijdens je verblijf in Rotterdam? Het H2OTEL Rotterdam biedt unieke accommodaties drijvend op het water van de Wijnhaven. Dit stijlvolle hotel heeft ook een tentoonstellingsruimte voor kunst, een sfeervolle bar en een comfortabele loungeruimte waar je kan bekomen van een drukke dag in de stad.

De individueel ingerichte kamers van het H2OTEL Rotterdam beschikken allemaal over een andere stijl en moderne faciliteiten, zoals een lcd-tv en gratis WiFi. Sommige kamers bieden uitzicht op het water, om het verblijf extra bijzonder te maken. Meer info en boeken.

Wil je het graag nog wat specialer maken? Je kan ook altijd een leuke picknickboot huren om van het ontbijt, de lunch of het diner een extra bijzondere gebeurtenis te maken. Bij mooi weer is het terras een heerlijke plek om buiten te zitten en te genieten van het uitzicht over het water!

  1. Huis van Bewaring (Almelo)

Heb je altijd al eens benieuwd geweest naar hoe het is om een nachtje door te brengen in een echte gevangenis? Dan is er nu een bijzondere én heel onschuldige manier om dat te ervaren in het unieke Huis van Bewaring!

Een uniek hotel in Almelo dat zowel romantische als prachtige design kamers aanbiedt. Iedere kamer heeft zijn eigen identiteit en is ruim ingericht met alle comfort. In sommige kamers heb je zelfs foto's van hoe het er vroeger uitzag, wat een extra belevenis meegeeft. Het hotel ligt op loopafstand van het NS-station en het centrum van Almelo, met onder meer een theater, bioscoop en ontelbare gezellige restaurants en cafeetjes. Een bijzonder hotel op een ideale locatie dus! Meer info en boeken.

  1. Manzo's Suites (Zaandam)

Manzo's Suites is het eerste boetiekhotel ligt in het hartje van Zaandam, centraal gelegen aan het bruisende plein de Dam. Manzo’s Suites kenmerkt zich als comfort en luxe midden in het stadsleven en bedrijfsleven van Zaandam en de karakteristieke cultuur van de Zaanstreek.

De kamers zijn ruim ingericht voorzien met king-size bed met een oversized smart tv en een ruime open badkamer. In de lofts kan je ook genieten van een royaal ingebouwd bad midden in de kamer. En s' morgens wordt het ontbijt in gezellige picknickmanden voor de deur gebracht! Genieten toch? Meer info en boeken.

  1. La Paulowna Boutique Hotel (Den Haag)

La Paulowna is een gezellig en fraai boetiekhotel in het Zeeheldenkwartier in Den Haag, dichtbij het levendige deel van de stad. Het hotel beschikt over ruime suites met elk hun eigen kleurthema en zijn uitgerust met veel speelse details, die zorgen voor het ‘warme thuisgevoel’. Alle suites hebben kingsize bedden, een eigen badkamer met bad* en douche, een zithoek, tv, wifi, een waterkoker en een Nespresso machine.'s Morgens kan je genieten van een heerlijk ontbijt in het Hortus restaurant.

Volgens de uitbaters kan Den Haag het beste worden verkend met de fiets en daarom kan je deze dan ook huren bij de receptie. Meer info en boeken.

  1. Châteauhotel De Havixhorst (Drenthe)

In het uiterste zuiden van Drenthe, maak je kennis met het Châteauhotel De Havixvorst. Iedere kamer en suite van dit viersterrenhotel heeft een ander kleurenpalet, hoge plafonds en houten balken. Maar welk type kamer je ook kiest, de nostalgie en dat tikkeltje voorname sfeer van een écht kasteel, komt in elke kamer en suite terug. Daarnaast zijn ze ook voorzien van alle eigentijdse gemakken, verzorgde badkamers en een hotelbed van topkwaliteit.

Verwen jezelf met een heerlijk diner bereidt door de chefkok van het hotel. Zijn stijl van koken is avontuurlijk, met de klassieke invloeden van het goede leven op het land: groente uit eigen tuin, vers fruit, wild uit de bossen en velden van het Reestdal; kortom de beste agrarische producten van Noord-Oost Nederland! Dat smaakt toch echt naar mee!? Bij mooi weer kan je op het terras en in de kasteeltuin genieten van een drankje en de rust of een wandeling maken in de beeldentuin. Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel Goud En Zilver (Gorinchem)

Een boetiekhotel in hartje Gorinchem. Bij Goud & Zilver verblijf je in unieke suites, inspirerend ingericht en uiterst comfortabel. Zo heb je een eigen massagedouche. Het is als logeren in een stadse loft. Een ervaring waarbij genieten centraal staat! Je geniet hier van geweldige uitzichten, binnentuinen, ingerichte keukens, eet- en loungehoeken. Je kan zelf een heerlijk dinertje koken in de uitgeruste keuken of je kan genieten van de gerechten die in het restaurant geserveerd worden. Meer info en boeken.

Gelderland

Gratis reisgids Gelderland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?