Bijzonder overnachten op de Waddeneilanden 2024? 10 x goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Bijzonder overnachten op de Waddeneilanden 2024? 10 x goedkoop tot luxe

7 februari 2023 in Nederland1 reactie

Overzicht met bijzondere en originele verblijven op de Waddeneilanden

Vertrek je binnenkort op vakantie naar de Waddeneilanden en ben je nog op zoek naar een bijzondere verblijfplaats? Zoek niet verder. In dit blogartikel hebben we enkele van onze favoriete verblijven op de Waddeneilanden opgelijst waar je uniek kan overnachten. Van gezellig ingerichte pipowagens tot luxe glampingtenten.

Inhoud artikel

  1. Landal Sluftervallei

Droom weg bij een vakantie midden in de natuur. Landal Sluftervallei is een vakantiepark met verschillende types accommodaties van comfort stacaravans tot en met luxe bungalows, aan jou de keuze! Lekker ontspannen in de natuur, een dagje cultuur of juist sportief bezig zijn: het kan allemaal. Hier geniet je van een onbezorgde vakantie! Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje Schiermonnikoog

Overnacht in een luxe gezinstent op het prachtige Waddeneiland Schiermonnikoog. Het natuurhuisje is volledig uitgerust en heeft bovendien een gezellig eet- en zitgedeelte met een ruime veranda en eigen grasveld met picknicktafel. Een Nationaal Park met prachtige natuur, vol bossen, duinen, kwelder, polder en een eindeloos strand. Vervelen zal je hier zeker niet! Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Den Hoorn Texel

Dit bijzondere natuurhuisje in Den Hoorn (Texel) werd ontworpen door de architecten van Concrete A'dam (benoemd tot beste architect van Nederland in 2013). Het natuurhuisje kenmerkt zich door de enorme raampartij bij binnenkomst waardoor je geniet van een prachtig uitzicht over de Prins Hendrik polder. De woonkamer is ingericht met mooie designmeubels. Er liggen boeken, DVD's, spelletjes en een klapper vol Texelse adresjes ter beschikking voor tegen de verveling.

Verder zijn er rondom het huis privé duinen en een eigen mini-strandje aangelegd met buitendouche. 's Ochtends kan je op het aangename terras genieten van de zonsopkomst en de fluitende vogeltjes. Wil je de omgeving wat beter leren kennen? Dan kan je gebruikmaken van de fietsen die in de schuur tegenover het huisje staan. Meer info en boeken.

  1. Nobel Hotel & Suites

Tijdens je bezoek aan Ballum raden we een overnachting aan in Hotel Nobel. Een gezellig hotel in het centrum van Ballum waar je kan overnachten in moderne kamers en een kerksuite dat is omgebouwd tot twee moderne appartementen. Proef tijdens je verblijf zeker eens van de lokale likeur 'Nobeltje' die te verkrijgen is in de naburige drankwinkel van de Nobel-familie. De likeur wordt sinds 1902 door de familie Nobel gemaakt. .

Na een heerlijke nachtrust en een lekker uitgebreid ontbijtbuffet kan je een mooie ochtendwandeling maken op het strand (zo'n 20 minuten wandelen van het hotel). Meer info en boeken.

  1. Pipowagen in het groen

Altijd al eens in een Pipowagen willen overnachten? In De Cocksdorp op Texel kan het! De vrolijk ingerichte Pipowagen in het groen ligt vlakbij de mooiste Texelse natuurgebieden en het strand en biedt unieke accommodatie met uitzicht op de tuin, een aangenaam terras en barbecuefaciliteiten. Ideaal voor een gezellig avondje BBQ. Verder kan je bij de eigenaars ook fietsen huren om de omgeving te verkennen. Meer info en boeken.

  1. B&B De Postoari Terschelling

De charmante B&B De Postoari Terschelling is gevestigd in oude pastorie die dateert uit 1907. Vandaag de dag is het een gezellige bed&breakfast waar je even heerlijk kan ontspannen te midden van de natuur. De eenvoudig ingerichte kamers zijn vernoemd naar de verschillende dominees die de afgelopen jaren in de pastorie gewoond hebben.

Je begint de dag goed met een gezond ontbijtje zodat je nadien kan genieten van een mooie dag in de authentieke, prachtige stad en haar prachtige omgeving. De gastheer en gastvrouw organiseren op aanvraag ook rondleidingen op het eiland en oestertrips. Een absolute aanrader! Meer info en boeken.

  1. Strandhotel Noordzee

Het Strandhotel Noordzee is gelegen aan het strand op 400 meter van De Koog, en het kijkt uit op de omliggende duinen en de Noordzee. Het hotel biedt comfortabele accommodaties, een eigen sfeervol restaurant en saunafaciliteiten. Verder zijn de kamers ingericht in heldere kleuren, en bieden elk een balkon met uitzicht op het omliggende duinlandschap en de zee. Er wordt dagelijks een heerlijk ontbijt geserveerd in de ontbijtruimte. Zowel de ontbijtruimte als het restaurant bieden uitzicht op de duinen en de zee. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Nes

Een verblijf in deze glampingtent in Nes is ook een absolute aanrader. De glamping bevindt zich in een prachtig ruig stukje duinlandschapen op wandelafstand van de zee. Of je nu op zoek bent naar een romantische nacht met twee of een leuke gezinsuitstap, deze stijlvol ingerichte glampingtent biedt hoe dan ook een onvergetelijk verblijf. Het gedeeld sanitair is een onderdeel van strandcamping Duinoord. Meer info en boeken.

  1. Paal 8 Hotel aan Zee

Paal 8 Hotel aan Zee in Terschelling ligt op een steenworp afstand van het prachtige strand en wordt omringd door de duinen. Deze unieke locatie zorgt voor enkele prachtige uitzichten op de Noordzee en de omliggende natuur. Na een heerlijke dag op het breedste strand van het eiland, kan je volledig ontspannen in het zwembad en sauna. Sluit je dag af met een lekker diner in het gezellige restaurant van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel Texel

Boutique Hotel Texel is een charmant en knus hotel in Cocksdorp op het eiland Texel. Je verblijft in een van de ruime kamers die rustgevend en mooi ingericht zijn. Iedere deluxe kamer beschikt ook over een eigen terras of patio met zicht op de omgeving. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een lekker ontbijtje, een verfrissende duik in het verwarmde binnenzwembad of een ontspanning in het wellnesscentrum.

Voor wie graag de omgeving wilt verkennen en fietstochten wilt maken, kan eventueel een fiets huren bij de receptie van het hotel. Daarnaast is het ook mogelijk om tandems, mountainbikes, elektrische fietsen of bromfietsen te huren Meer info en boeken.

  1. Mis niets van Texel met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Texel? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Texel met een volledige uitgestippelde rondreis op het eiland, 6 wandelingen + fietsroute. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Texel.

Texel

Gratis reisgids Texel downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 21 augustus 2023 - Josy Weyne

Zeer interessante gids met leuke tips

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?