Bijzonder overnachten in een boomhut in Nederland? Slaap in deze 10 leuke boomhutten

Koop de volledige reisgids voor € 10

Bijzonder overnachten in een boomhut in Nederland? Slaap in deze 10 leuke boomhutten

25 april 2024 in Nederland0 reacties

Overzicht met de mooiste boomhutten in Nederland, ga uniek overnachten

Altijd al willen overnachten in een gezellige boomhut, omringd door de rust en schoonheid van de natuur? Wakker worden met het gezang van de vogeltjes en een geweldig uitzicht op de omringende natuur.. Zalig is dat!

Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie met het gezin, een romantisch uitje met z'n tweetjes, deze 10 boomhutten in Nederland beloven je een onvergetelijk verblijf.

Overzicht mooiste boomhutten in Nederland

Je wil graag origineel gaan overnachten in een boomhut? We hebben we alvast onze favoriete boomhutten van Nederland waarin je kan verblijven voor jou opgelijst, aan je de keuze en eenvoudig online te boeken.

Kaartje met ligging van de mooiste boomhutten in Nederland

Inhoud artikel

  1. Gezellige boomhut in Grolloo

In het esdorpje Grolloo op de Hondsrug, kan je overnachten in deze gezellige boomhut. Via een trap wandel je zo het terras van je boomhut op, hier geniet je iedere ochtend van een lekker kopje koffie met de fluitende vogels op de achtergrond, heerlijk! Op het terras is er ook een barbecue voorzien, ideaal voor op een warme zomeravond. Verder beschikt de boomhut over een ruime woonkamer (met 2 eenpersoons bedbanken en 1 tweepersoons bedbank), een compacte keuken, een toilet en badkamer.

Wanneer het buiten te koud wordt, kan je gezellig samen onder een dekentje kruipen aan de pelletkachel. De boomhut bevindt zich op hetzelfde terrein van het Outdoor Klimpark Grolloo en in de buurt zijn er mooie stranden aan een zwemvijver. Meer info en boeken.

  1. Slapen onder 80-jaar oude bomen in Maarn

Slapen onder 80-jaar oude bomen? Daarvoor moet je in Maarn zijn! Deze boomhut ligt middenin een bos en biedt een fantastisch uitzicht. Iedere ochtend wakker worden met het geluid van de vogels, zalig. Na een heerlijke nachtrust kan je de natuur is en een mooie boswandeling maken. 's Avonds kan je nagenieten en lekker borrelen op het terras. En als er nog wat energie over is: spring om ter hoogst op de trampoline en zoef van de kabelbaan naar beneden. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een XXL boomhut in Ruinen

Als je op zoek bent naar een bijzonder en uniek verblijf, ben je bij de Boomhut XXL van EuroParcs Ruinen zeker aan het juiste adres. Dit vakantiepark bevindt zich aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld en wordt omringd door prachtige, kleine natuurgebieden.

De boomhut is geschikt voor zo'n 6 personen en is makkelijk te betreden via de traptreden. Binnenin tref je een knusse woonkamer met pelletkachel, zithoek met televisie en een uitgeruste keuken. Bij mooi weer kan je genieten op het zonnige, overdekte terras en wanneer de temperaturen afnemen kan je ontspannen in de houtgestookte hot tub. Meer info en boeken.

  1. Boomhut nabij het Nationaal Park De Hoge Veluwe

EuroParcs De Wije Werelt is een uniek gelegen vakantiepark op de Veluwe, naast het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het vakantiepark biedt luxueuze bungalows die van alle gemakken zijn voorzien maar ook bijzonder accommodaties zoals een tiny houses en boomhutten. Deze zijn gebouwd van hout uit de Veluwe en zijn ingericht naar alle hedendaagse gemakken.

Vervelen zal je hier ook zeker niet. Zowel op het park zelf als in de omgeving kan je op avontuur in de natuur met fietsen die je op het terrein kan huren. Is het net iets te warm om te wandelen of te fietsen? Dan kan je ook altijd op het park blijven en een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad. Meer info en boeken.

  1. Boomhut aan de rivier de Regge in Overrijsel

Een plek waar niks hoeft en alles mag? Dan moet je bij Vakantiepark Mölke zijn! Dit kindvriendelijke vakantiepark ligt in de bosrijke omgeving van Zuna, tussen Nijverdal en Rijssen, op een kwartier fietsen van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Je verblijft in een knus ingerichte boomhut aan het water (maximaal 5 personen). Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een lekke ontbijtje op het buitenterras met prachtig uitzicht over het riviertje De Regge en de weilanden.

Nadien liggen de kano's je op te wachten om een mooie kanotocht te maken over de rivier. Verder kan je op het vakantiepark ook spetteren in het overdekte zwembad, een hapje eten in het restaurant of een wedstrijdje bowlen in het bowlingcentrum. Meer info en boeken.

  1. Sfeervolle boomhut in de Beekse Bergen

Ervaar de harmonie met de natuur en ontwaak hoog tussen de bomen met het vrolijke gefluit van vogels, na een overnachting in de sfeervolle boomhut in de Beekse Bergen. De boomhut ligt aan Bahari Beach, omgeven door een prachtig landschap en in de verte hoor je de geluiden van wilde dieren. Vanuit de boomhut geniet je tevens van een spectaculair uitzicht over de savanne en het water.

De boomhut ligt op wandelafstand van Karibu Town, waar je kunt ontspannen in Maji Springs, genieten van een heerlijke maaltijd in Restaurant Moto of bowlen op Afrikaanse muziek in Pamoja Lounge. Maak je bezoek aan Beekse Bergen compleet met een safari in Safaripark en Speelland Beekse Bergen. Meer info en boeken.

  1. Boomhuisje aan het water bij Dokkum

Of verblijf in dit gezellige boomhuisje aan het water bij Dokkum. De boomhut biedt accommodatie voor 6 personen middenin de groene bossen. De boomhuisjes beschikken over alle basisvoorzieningen en je hebt ook de mogelijkheid om een boomhut te boeken met privéwellness (houtgestookte sauna en hot tub). Zin in een daguitstap? Vaar dan eens naar de Waddeneilanden of breng een bezoekje aan Nationaal Park het Lauwersmeer. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje hoog in de bomen in Ansen

In deze moderne boomhut in Ansen geniet je vanuit je bed van de zonsopgang boven het Nationaal Park Dwingelderveld. Het natuurhuisje bestaat volledig uit hout en heideplaggen op het dak, maar de binnenkant is voorzien van een luxe inrichting. De boomhut beschikt over een knusse woonkamer, een boxspring met comfortabele matrassen, een douche en toilet en een volledig ingerichte keuken met vaatwasser. En dan hebben we het nog niet gehad over het adembenemende uitzicht! Meer info en boeken.

  1. Luxe boomhut met glijbaan in Landal Miggelenberg

Tijdens een verblijf op Landal Miggelenberg op de Veluwe ben je één met de natuur, zeker wanneer je verblijf in deze luxe boomhut mét glijbaan. Ja hoor, dat heb je goed gelezen: een eigen glijbaan. Kijk vanuit je bed naar de zon die opkomt in de verte, geniet van een kopje koffie op het terras en ontbijt op het buitenterras met prachtig uitzicht.

Zoef van de glijbaan naar beneden en ga op ontdekking wat het park nog meer te bieden heeft. Zo kunnen de kinderen zich uren vermaken in het avonturenhof, het speellandschap of op de minigolfbaan. Daarnaast kan je in het Nationale Park De Hoge Veluwe het Kröller-Müller Museum bezoeken. Kortom, meer dan genoeg te doen voor een geslaagde vakantie. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een boomhut bij de Efteling

Op Vakantiepark Efteling Loonsche Land zijn zes boomhutten gevestigd, ideaal voor wanneer je een weekendje weg plant met de kids! De boomhutten liggen namelijk op wandelafstand (15 minuten wandelen) van de Efteling, waar je gratis toegang toe hebt als je dit verblijf boekt.

De accommodaties zijn geschikt voor 4 tot 6 personen en bieden een sprookjesachtig verblijf. Iedere boomhut beschikt over een eigen badkamer en twee slaapkamers. Er is geen keuken voorzien, maar je kan bij het nabijgelegen hotel-restaurant terecht voor een vers ontbijtje (inbegrepen in de prijs). Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgidsen Nederland

Wil jij ook graag Nederland zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

AmsterdamFrieslandFietsgids ElfstedentochtZuid-HollandGelderlandHolland boven AmsterdamMaastricht-ValkenburgNoord-BrabantNoord-NederlandRotterdamTexelZeeland
Reisgids AmsterdamReisgids FrieslandFietsgids ElfstedentochtReisgids Zuid-HollandReisgids GelderlandReisgids Holland boven AmsterdamReisgids Maastricht-ValkenburgReisgids Noord-BrabantReisgids Noord-NederlandReisgids RotterdamReisgids TexelReisgids Zeeland

Op reis naar Nederland? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Nederland.

Noord-Brabant

Gratis reisgids Noord-Brabant downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?