Waar overnachten in München? Van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Waar overnachten in München? Van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

1 januari 2022 in München1 reactie

Tijdens je bezoek aan de charmante stad München heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, hostels en enkele leuke alternatieven in München!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Cocoon Hauptbahnhof

Midden in Ludwigsvorstadt, in een rustige zijstraat en op slechts twee minuten lopen van het centraal station van München, kun je jezelf onderdompelen in het Cocoon Hauptbahnhof Hotel. Een aantrekkelijke locatie en een gezellige accommodatie waar je niets van het moderne stadsleven hoeft te missen. De hotelkamers hebben elk hun eigen charme en zijn voorzien van alles wat je maar nodig hebt. Meer info en boeken.

  1. Wombats Hostel Munich

Graag lowbudget overnachten? Dit moderne hostel ligt naast het centraal station van München en biedt daardoor uitstekende vervoersverbindingen. Vanaf het hostel is het slechts 10 minuten wandelen naar de historische binnenstad. Het Wombats Hostel Munich biedt uitstekend onderhouden, functionele kamers met een eigen badkamer en een balkon. Het is de ideale uitvalsbasis voor reizigers met een beperkt budget.

Voordat je de stad gaat verkennen, kan je genieten van een uitgebreid continentaal ontbijt en 's avonds kan je ontspannen met een drankje in de Wombar, of een praatje met andere gasten maken in de gezellige gemeenschappelijke ruimte met glazen dak. Meer info en boeken.

  1. Smart Stay - Hostel Munich City

Het Smart Stay Hostel Munich City is de perfecte accommodatie voor backpackers in München. Het City Hostel ligt in het hart van de Beierse hoofdstad, direct aan de Theresienwiese, op slechts 2 metrostations (10 minuten lopen) van het stadscentrum en biedt een verscheidenheid aan moderne, gerenoveerde eenpersoons-, tweepersoons- en meerbedskamers. In het hostel zijn er ook wasfaciliteiten waar je zelf gebruik van kan maken, en in de gedeelde uitgeruste keuken kan je uw favoriete maaltijden bereiden. Meer info en boeken.

  1. Alpen Hotel München

In het hart van München, in een rustige zijstraat en toch centraal gelegen, vindt je het Alpen Hotel München, dat je zal verrassen met zijn charmante mix van traditie en moderniteit, klassiek & design en warme gastvrijheid. De kamers hebben elk een individuele stijl en voldoen aan elke smaak en voldoen aan de hoogste comfortnormen. De liefdevol aangelegde binnenplaats, bekroond met een certificaat door de toenmalige burgemeester van München, Christian Ude 1998, is een populaire ruimte voor het ontbijt, lunch of een goed glas wijn op het einde van de dag. Meer info en boeken.


  1. ibis Hotel München City

Heb jij niet al die poespas en luxe nodig? Wil je graag lowbudget, maar toch in een hotel overnachten? Dan is het ibis Hotel München City de ideale keuze. Het levendige hotel ligt op slechts 300 m van het centraal station: dankzij de onovertroffen centrale ligging en uitstekende vervoersverbindingen kan je München zonder problemen ontdekken. Alle toeristische bezienswaardigheden van de Beierse hoofdstad liggen dan ook binnen een straal van 5km. Overnachten doe je in een van de functionele en comfortabele kamers. Meer info en boeken.

  1. NYX Hotel Munich by Leonardo Hotels

Het NYX Hotel is niet zomaar een gewoon standaardhotel. Het hotel omarmt namelijk het werk van plaatselijke straatartiesten, wat zorgt voor een bijzonder creatieve sfeer. De hotelkamers zijn ruim en modern ingericht en hebben meubels die speciaal voor het hotel werden ontworpen. In het open restaurant, de bar, de loungeruimtes en de sauna kan je ontspannen en als je houdt van culinaire hoogstandjes dan kan je altijd eens een kijkje gaan nemen in de 'Hans im Glück' burgergrill.

Naarmate de avond valt, verandert het NYX langzaam in een trendy club, waar je de hele nacht kan dansen op de beat van live DJ-muziek. Overnachten in het NYX Hotel Munich is genieten van een kleurrijke mix van kunst, muziek en design! Meer info en boeken.

  1. Motel One München Sendlinger Tor

Het Motel One München Sendlinger Tor hotel is geïnspireerd op de Beierse kastelen van Ludwig II en heeft een prachtig turquoise interieur. Zo vind je in de One Lounge, een relaxzone, die de oude tijden combineert met moderne elementen. Tijdens een gezond biologisch ontbijt met het schilderachtige Neuschwanstein op de achtergrond tank je energie bij voor de rest van de dag. De designkamers zijn ruim genoeg en voorzien van alles wat je maar nodig hebt. Je overnacht dicht bij het centrum waardoor dit hotel het ideale vertrekpunt is om de stadskern te ontdekken. Meer info en boeken.

  1. Pullman Munich

In het Pullman Munich wordt lifestyle en design gecombineerd. Het Pullman Hotel München ligt op een rustige, centrale locatie in de populaire wijk Schwabing, dicht bij de Engelse tuin. Je kan even ontspannen in de rustige biertuin of in het spa-centrum. Het Restaurant Theos verzorgt elke dag een uitgebreid ontbijtbuffet. Op het menu staan o.a Beierse maaltijden, seizoensgebonden en internationale gerechten. Voor een biertje kan je terecht in de bar Theos of buiten op het terras. De meeste kamers zijn voorzien van een eigen balkon of een passage. Meer info en boeken.

  1. Andaz Munich Schwabinger Tor - a concept by Hyatt

Het luxe lifestyle vijfsterrenhotel Andaz Munich Schwabinger Tor gaat voor een echte sterrenbehandeling. Het hotel biedt kamers en suites met een verfijnd interieur en inspirerende kunst. Elke ochtend staat je een heerlijk ontbijtbuffet op te wachten en 's avonds kan je genieten van de traditionele Beierse gerechten in het Lonely Broccoli restaurant waar ze ook gespecialiseerd zijn in houtskoolgegrilde en slow-geroosterde vleesgerechten. Daarna kan je nog even nagenieten in de chique trendy koffiebar Biciletta, waar je kan proeven van de smoothies, vers geperste sapjes, broodjes en zoete deegwaren.

En niet te vergeten! Geniet van de 360° alpine uitzichten en frisse perspectieven van het Olympisch Park vanuit de luxe spa en de hoogste bar op het dak van de stad. Meer info en boeken.

  1. Rilano 24/7 Hotel München City

He elegante en stijlvolle Rilano Hotel is een viersterrenhotel, gelegen in de wijk Schwabing, niet ver van de beroemde Leopoldstraße. De locatie van het hotel is dan ook het ideale startpunt voor kunst en cultuur, het winkelen en de bezienswaardigheden te bezichtigen. De hotelkamers en studio hebben een elegante flair en moderne stijl. Het bijzondere aan de kamers is het grote, uitnodigende Rilano-bed met XXL-dekbed. Ook de kamerhoge ramen en stijlvolle meubels creëren de perfecte sfeer voor een ontspannen verblijf in de Beierse metropool. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis stadswandeling München

Ga je naar München en wil je graag nog meer zien dan de Oktoberfesten? Ontdek dan zeker de stad met onze gratis stadswandeling München. Ideaal om München volledig te verkennen op eigen tempo. Wil je daarna nog verder op stap? Download dan onze rondreis door Beieren waarmee je het zuidelijkste deel van Beieren met de hoogste bergtoppen en mooiste kastelen van Duitsland kan ontdekken.

München

Gratis reisgids München downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 12 juni 2023 - Alex Roos

Ideaal, zeker als je onvoorbereid naar München komt

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?