Waarom op rondreis naar Marokko?

27 juni 2023 in Marokko0 reacties

Alleen al het plein Djemaa el Fna in Koningsstad Marrakech is reden genoeg om een rondreis door Marokko te boeken. Slangenbezweerders, acrobaten, verhalenvertellers... de sfeer is hier betoverend. Of wat dacht je van de palmbomen van Erfoud, midden tussen de hoge duinen van de Sahara? En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gouden zandstrand van Essaouira, ideaal voor een zonvakantie aan de Atlantische Oceaan.

Praktische info & tickets voor je rondreis Marokko

Duur10 - 14 dagen ()
Vliegtickets4u15 vliegen naar Agadir, 3u30 naar Casablanca en Marrakesh, richtprijs € 49 vergelijk prijzen bij Transavia of Cheaptickets
FerryMet de veerboot vanuit Frankrijk naar Marokko? Tickets vanuit Algeciras (bij de Straat van Gibraltar).
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Boek je pakketreis bij TUI (va. € 775)
HuurautoIn Marokko is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Sprookjesachtige rondreis door Marokko

Tijdens een rondreis door Marokko worden de sprookjes van Duizend-en-een-nacht werkelijkheid. In Marrakech om te beginnen, hét startpunt van een rondreis door Marokko van Kras en een van de vier Koningssteden van het land. Want op het centraal gelegen plein Djemaa el Fna stap je tijdens een stedentrip Marrakech in een hele andere wereld. Waar geheimzinnige slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten en muzikanten een dagje winkelen op de markt omtoveren tot een unieke belevenis.

En sla ook vooral de aangrenzende soek niet over. Je hoeft hiervoor alleen nog maar de geur van verse kruiden en specerijen te volgen. Hier vind je zeker een unieke souvenir voor het thuisfront. Wat dacht je van een handgeweven tapijt? Wel even oefenen met afdingen voor vertrek.

De palmen van Erfoud

Het leukste van een rondreis door Marokko, is dat je onderweg al snel ontdekt hoe veelzijdig het Noord-Afrikaanse land eigenlijk is.

  • Van de gezellig drukke soeks in de steden is het namelijk helemaal niet ver naar de gouden zandheuvels van de Sahara. En vanuit het uitgestrekte woestijnlandschap zie je de oase Erfoud al van verre liggen. Een bijzondere gewaarwording tijdens een vakantie in Marokko. Want zoveel palmbomen, ruim een miljoen, zie je niet iedere dag.
  • En ook de Todrakloof, met steile roodbruine rotsen die schitteren in de zon, is spectaculair mooi. Kun je geen genoeg krijgen van het gouden woestijnzand? Dan is een jeepsafari vanuit Merzouga, door de 150 meter hoge zandduinen van de Erg Chebbi-woestijn, een echte aanrader.

Bijkomen aan de Atlantische Oceaan

Van het gouden woestijnzand naar de 'Parel van de Atlantische Oceaan'. Met de smalle straatjes vol witte huizen met blauwe accenten lijkt het ommuurde stadje Essaouira wel een Griekse badplaats. Hier kom je aan het einde van een rondreis door Marokko helemaal tot rust. Strijk neer op het gouden Tagharte zandstrand en geniet van het uitzicht over de helderblauwe Atlantische Oceaan. En kijk toe hoe de windsurfers de hoge golven bedwingen.

Of struin net als de vele katten door de smalle straatjes van de medina, op weg naar de kleurrijke markt. Voordat je een gezellig restaurant uitzoekt voor verse couscous. Kun je geen genoeg krijgen van de hoogtepunten van Marokko en blijf je graag nog wat langer? Boek dan een rondreis door Marokko inclusief verlenging.

Download je reisgids Marokko en mis niets tijdens je verblijf

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Marokko? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Marokko met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Marokko.

Marokko

Gratis reisgids Marokko downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?