De leukste daguitstappen & tours vanuit Marrakesh boeken? Info, tips & tickets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

De leukste daguitstappen & tours vanuit Marrakesh boeken? Info, tips & tickets

23 juni 2023 in Marokko0 reacties

Marrakesh is een magische stad. Je kan er ronddwalen in de smalle steegjes, eeuwenoude paleizen bezoeken en rondwandelen in tropische tuinen. Maar misschien wil je wel even ontsnappen aan de drukte en de hitte van de medina?

Vanuit Marrakesh kan je verschillende excursies of daguitstappen boeken en zo ontdekken wat de regio allemaal te bieden heeft. Kan je meer dan enkele dagen in Marrakesh verblijven? Des te beter! Je kan zo ontdekken wat Centraal-Marokko nog meer in petto heeft.

Hieronder zetten we de mooiste daguitstappen vanuit Marrakesh op een rijtje.

Tip: Excursies en tours vanuit Marrakesh online boeken

Wil je meer dan enkel Marrakesh zien? Ga mee met een georganiseerde tour. Een overzicht van alle tours vanuit Marrakesh bij GetYourGuide. Nog meer aanbod hieronder:

Inhoud artikel

Kaartje met daguitstappen & tours vanuit Marrakesh

  1. De Palmeraie

De Palmeraie aan de noordelijke rand van de stad is een palmoase van zo’n 140 km². Er groeien meer dan 100 000 dadelpalmen, olijfbomen en andere fruitbomen. Enkel vanuit de lucht kan je een goed idee krijgen van de omvang van deze historische plantage. Overweeg daarom om een helikoptervlucht of een ballonvaart over de Palmeraie te maken.

Online kan je makkelijk tickets kopen om de Palmeraie te verkennen met een quad of op de rug van een kameel. Een aanrader!
  1. Agafay-woestijn

Als je geen tijd hebt om helemaal naar het zuiden van Marokko te reizen om de Sahara te verkennen kan je ook een daguitstap maken naar de Agafay-woestijn in de buurt van Marrakesh. Je kan de Agafay-woestijn ontdekken op de rug van kamelen, in jeeps tijdens safari’s of vanuit de lucht tijdens een ballonvaart of een helikoptervlucht.

Je kan hier ook wandelen of paardrijden tussen de zandduinen in de woestijn en je kan in de buurt ook kanoën op het kunstmatig aangelegde stuwmeer Lalla Takerkoust.

Boek online alvast je tickets om de Agafay-woestijn met de quad te verkennen. Wie meer tijd heeft, kan er ook overnachten in een traditioneel tentenkamp.
  1. Agadir

Wie aan de hitte wil ontsnappen kan naar de Atlantische Oceaan trekken. Een van de grootste Marokkaanse badsteden is Agadir waar je kan zonnen op een langgerekt halvemaanvormig strand.

Ook avonturiers zijn in deze populaire badplaats aan het juiste adres. De stad is de toegangspoort tot het nationale park Souss-Massa aan de kust en het is ook de ideale uitvalsbasis om de historische stad Taroudant te bezoeken. Als je wat langer in Agadir verblijft, kan je ook de populaire excursie naar Paradise Valley bij Imouzzer maken.

Onze tip: in Agadir kan je ook een boottochtje maken op de Atlantische Oceaan
  1. Essaouira

Het authentieke stadje Essaouira aan de kust is erg populair bij reizigers die op zoek zijn naar een iets alternatievere bestemming. Hoewel het strand hier de laatste jaren enigszins werd gekoloniseerd door oudere caravanreizigers, hangt er in deze koele badplaats nog steeds een relaxte sfeer en heeft het stadje zijn alternatieve karakter nog lang niet verloren.

Essa, zoals de plaats liefkozend genoemd wordt, is een heerlijke plek om te ontsnappen aan de hitte van Marrakesh en in de plaats te genieten van de zon op het strand. Toch valt er in Essaouira meer te zien dan de stranden alleen. Je kan er ook enkele historische sites bezoeken rond de oude vesting.

Voor amper 25 euro kan je een dagexcursie boeken naar Essaioura vanuit Marrakesh.
  1. Ouirgane

Een andere leuke manier om aan de hitte te ontsnappen is om naar de koele bergtoppen en groene valleien van het Atlasgebergte te trekken. Het berberdorp Ouirgane wordt omgeven door een idyllisch landschap van roodkleurige heuvels en weelderige groene dennenbossen. Ouirgane is het hart van het indrukwekkende Toubkal Nationaal park en is als toeristische bestemming aan een stevige opmars bezig.

Online worden tickets verkocht voor excursies naar Ouirgane en de omgeving.
  1. Imlil

Vlakbij Imlil ligt de berg Toubkal, met zijn 4167 meter is dat de hoogste top van het Atlasgebergte. Je kan pas echt een idee krijgen van de omvang van het Toubkal-massief als je de omgeving vanuit de lucht verkent. In de zomermaanden zijn de bergen stoffig en droog en in de wintermaanden worden ze bedekt met een laagje sneeuw. Het kleine, terrasvormige berberdorpje Imlil ligt op 1800 meter boven de zeespiegel.

Je kan Imlil zelf bereiken, maar wees gewaarschuwd, want de wegen zijn smal en kronkelen door de bergen. Overweeg daarom om Imlil te bezoeken met een van de touroperators die een daguitstap aanbieden. Er wordt in het programma bovendien vaak tijd voorzien om een berberfamilie en hun cultuur beter te leren kennen.

  1. Watervallen van Ouzoud

Iets verder naar het noordwesten storten de watervallen van Ouzoud naar beneden – de hoogste watervallen van Noord-Afrika. Het is dan ook niet vreemd dat veel dagjestoeristen deze watervallen bezoeken vanuit Marrakesh. Rondom de watervallen van Ouzoud woont bovendien een groep aapjes.

  1. Imilchil

Een laatste daguitstap naar het Atlasgebergte die je kan overwegen is een bezoek aan het charmante dorpje Imilchil (ook Imilshil). Dit bergdorp ten noordwesten van Marrakesh ligt in de vallei van Asif Mellulen op een hoogte van 2119 meter. Imilchil staat vooral bekend om het berberhuwelijksfeest dat er elk jaar in september plaatsvindt.

  1. Aït-Ben-Haddou

De kasbah van Aït-Ben-Haddou staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is misschien wel een van de meest interessante kasbahs in Marokko. Dit gigantische vestingwerk is een schoolvoorbeeld van klei-architectuur. Vooral bij zonsondergang is het spectaculair. Aït-Ben-Haddou vormde bovendien het decor voor tientallen films. Filmliefhebbers weten wellicht dat Lawrence of Arabia hier werd opgenomen.

Boek je tickets voor een uitstap naar Aït-Ben-Haddou alvast online. Het is een absolute aanrader!
  1. Ouarzazate

Ouarzazate staat bekend als Marokko’s Hollywood omdat hier al tientallen films werden opgenomen. Het stadje vormt de poort naar de Saharawoestijn. Het belangrijkste bouwwerk hier is de enorme Taourirt kasbah waarin je onder andere een paleis uit de 19e eeuw kan bezoeken. Vanuit de kasbah heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Deze kasbah is ook te zien in enkele films en dat inspireerde de stad om het Cinema Museum op te richten. Op slechts 8 km van Ouarzazate kan je ook de kasbah van Tifoultoute bezoeken, een ander interessant historisch fort.

Je bezoekt Ouarzazate het makkelijkst met een daguitstap vanuit Marrakesh.
  1. Merzouga

Vanuit Marrakesh kan je ook twee- of driedaagse excursies boeken naar Merzouga. Merzouga is het hart van het Marokkaanse woestijntoerisme. Deze kleine nederzetting vormt samen met het naburige Hassi Labied de meest toegankelijke woestijnhub. Door de nabijheid van Erg Chebbi wordt Merzouga steeds vaker bezocht door toeristen.

Ook hier kan je de woestijn en de duinen op talloze manieren verkennen. Neem plaats in snelle buggy’s, zoef tussen de duinen in jeeps of maak een traditionele kameeltocht.

Wie iets meer tijd heeft in Marokko moet zeker naar Merzouga gaan. Het is een magische plek en de sterrenhemel is er fantastisch.
  1. Stopplekken onderweg naar Merzouga

Onderweg naar Merzouga zal je ook even halt houden op verschillende andere mooie plekken. Hieronder zetten we de mooiste stopplekken onderweg naar Merzouga op een rijtje. Je bezoekt deze plekken wanneer je een tour naar Merzouga boekt.

12.1. Dadès-vallei

De Dadès-rivier ontspringt hoog in het Atlasgebergte en stroomt daarna ongeveer 350 km in zuidwestelijke richting om uit te monden in de Draa-rivier aan de rand van de Sahara. De rivier heeft door de eeuwen heen kleurrijke kloven uitgehouwen die tussen de 200 en 500 meter hoog zijn. Langs die bergwanden slingert een kronkelende weg die je adem doet stokken.

De meest zuidelijke Dadès-kloven staan bekend om hun rozenteelt. Die rozen worden dan gebruikt om het typische lokale rozenwater te maken. Je zal er ook enkele boomgaarden vol palmen en amandelbomen tegenkomen die mooi afsteken tegen het dorre woestijnlandschap.

12.2. Tinghir

De stad Tinghir telt ongeveer 44 000 inwoners en ligt middenin een van de mooiste oases van het land. Net buiten de stad liggen verschillende mooie uitzichtpunten vanwaar je deze unieke groene stad middenin de woestijn kan bewonderen. Maak in Tinghir ook eens een wandeling tussen de akkers naast de irrigatiekanalen om meer te leren over de lokale landbouw. Bezoek ook zeker de oude kasbah vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de weelderige oase.

12.3. Todra-kloof

Ten noordoosten van de stad Tinghir kan je op een schilderachtige weg langs de Todra-rivier rijden die zo’n 15 kilometer door de Todra-kloof loopt. De dieprode kliffen aan weerszijden van deze weg zijn gemiddeld ongeveer 400 meter hoog en vormen een prachtig decor. Die dramatische rotsformaties maken van de Todra-kloof één van de meest spectaculaire canyons ter wereld.

De ravijn is ook erg populair bij fotografen, bergbeklimmers en andere avonturiers. Rijd zeker eens op de weg door de Todra-kloof en als je wat meer tijd hebt, kan je zeker overwegen om hier wat langer te verblijven.

  1. Waar overnachten in Marrakesh?

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke, authentieke ervaring in Marrakesh, moet je in een riad verblijven.
Er zijn minder kamers, het gebouw is prachtig versierd en je kan er genieten van heerlijke lokale gerechten. Ontdek onze persoonlijke favorieten hier!

Onze favoriete Riads in Marrakesh opgelijst

  1. Download je reisgids Marokko en mis niets tijdens je verblijf

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Marokko? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Marokko met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Marokko.

Marokko

Gratis reisgids Marokko downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?