Waar overnachten in Leiden 2024? 10 x van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Leiden 2024? 10 x van goedkoop tot luxe

16 mei 2023 in Leiden0 reacties

Tijdens je bezoek aan Leiden heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Leiden.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Huys van Leyden

Huys van Leyden is een gezellig boetiekhotel in het historische centrum, vlak naast de Oude Singel. Dit monumentale pand dateert uit 1611 en heeft vele originele stijlkenmerken. Huys van Leyden biedt hotelkamers die een unieke indeling kregen. De kamers zijn ingericht in lichte kleuren en hebben houten vloeren en boxspringbedden. Afgezien van het ontbijtbuffet en het à-la-cartemenu kan je genieten van een diner, afternoontea of een privérondvaart op de grachten. Meer info en boeken.

  1. Van der Valk Hotel Leiden

Liever verblijven net buiten de stad? Het Van der Valk Hotel Leiden biedt ruime kamers in een rustige omgeving naast de Oude Rijn, op 10 minuutjes rijden van het hart van Leiden. Het hotel beschikt naast modern ingerichte kamers over een fitnesscentrum, en een elegant restaurant met een knus terras met uitzicht op de rivier de Oude Rijn.

De bar-brasserie is gevestigd in het monumentale gedeelte van het gebouw, waar in 1629 de oude herberg gevestigd was. Hier geniet je van een van de vele internationale gastronomische gerechten, waaronder seizoensgebonden specialiteiten zoals wild. Meer info en boeken.

  1. Golden Tulip Leiden Centre

Het Hotel Golden Tulip is een viersterrenhotel gelegen vlakbij het centraal station van Leiden. Na een mooie wandeling in het stadcentrum kan je genieten van heerlijke seizoensgebonden gerechten in het restaurant van het hotel. Je overnacht er in mooie en moderne kamers, en wie na een lange dag nog wat energie over heeft kan er gebruik maken van een fitness. Meer info en boeken.

  1. Rembrandt City Hotel Leiden

Het Rembrandt City Hotel Leiden ligt in het historische centrum van Leiden. Dit comfortabele hotel en de goed onderhouden en gezellige kamers zijn de ideale plek om deze levendige universiteitsstad te ontdekken. Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel Steenhof Suites

Boutique Hotel Steenhof Suites is een kleinschalig boetiekhotel gevestigd in een van de mooiste historische grachtenpanden van Leiden. Je overnacht er in een van de luxueuze suites aan het water van het steenschuur, vlakbij vele musea, de burcht van Leiden en de Leidse Schouwburg. Het hotel beschikt ook over een prachtige lounge met een Middeleeuwse wijnkelder, waar je kan proeven van heerlijke wijnen en champagnes. Een echte aanrader dus! Meer info en boeken.

  1. Apartments van Leyden

Heb je liever een volledig appartement voor jezelf? Dan is een overnachting in accommodatie Apartmens van Leyden de perfecte keuze! In het modern ingerichte appartement is er plaats voor vier gasten. Het centraal station en de belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich op wandelafstand, en indien je dit wenst kan je er elke ochtend genieten van een uitgebreid ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Fletcher Wellness-Hotel Leiden

Het Fletcher Wellness-Hotel Leiden is ideaal voor wie na een drukke dag in het centrum van Leiden even wilt bekomen in een wellnessresort. Naast de vele wellnessfaciliteiten en het zwembad, kan je er ook genieten van een heerlijk diner in het restaurant. Gasten verblijven er in modern ingerichte kamers die een fantastisch uitzicht geven over de hele stad. Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel d'Oude Morsch

Wanneer je een kamer boekt in het Boutique Hotel d'Oude Morsch, overnacht je in een oude kazerne gelegen naast de Morspoort. Het wachtgebouw van de kazerne, waarin de achttien karaktervolle kamers gelegen zijn, werd gebouwd in 1817. Het is dus echt een bijzondere locatie! De kamers zijn volledig uitgerust met een eigen badkamer, tv en wifi. Gasten die de buurt op een sportieve manier willen verkennen kunnen in het hotel ook fietsen huren. Meer info en boeken.

  1. Landgoed Oud Poelgeest

Vind je het niet erg om net buiten de stad Leiden te overnachten? Dan is een overnachting op het Landgoed Oud Poelgeest een echte must! Op het landgoed staan verschillende monumentale gebouwen waaronder een kasteel, een koetshuis en een kapel. De hotelkamers bevinden zich in een authentiek bijgebouw van het voormalige koetshuis. Alle kamers hebben een privébadkamer, en sommige kamers zijn zelfs uitgerust met een balkon. Het stadcentrum van Leiden ligt op een wandelafstand van 3 kilometer, en met de auto doe je er 10 minuten over. Meer info en boeken.

  1. NR22 Leiden

De NR22 Leiden is een gezellige bed and breakfast is gelegen in de binnenstad van Leiden, vlakbij een gracht waarlangs je kan fietsen of wandelen. De kamer is uitgerust met een eigen badkamer, wifi en tv.De verschillende bezienswaardigheden liggen net zoals vele eetgelegenheden op wandelafstand. Bovendien kan je er dagelijks genieten van een heerlijk ontbijt! Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis stadswandeling door Leiden

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling door Leiden. Die hebben we voor jou uitgestippeld zodat je zeker niets mist van de stad. De wandeling brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en geeft je wat meer uitleg over de plekken waarlangs je passeert. Nog meer ontdekken van Zuid-Holland, koop hier onze volledige reisgids Zuid-Holland.

Zuid-Holland

Gratis wandeling Leiden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?