Waar overnachten in Fins Lapland 2024? 10 x bijzondere verblijven

Waar overnachten in Fins Lapland 2024? 10 x bijzondere verblijven

12 december 2022 in Lapland0 reacties

Tijdens je bezoek aan Fins Lapland heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Fins Lapland.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Lapland Hotels SnowVillage

Voor een unieke ervaring moet je bij Lapland Hotels SnowVillage zijn! Je overnacht er in kamers gemaakt van sneeuw en ijs, en kan er drankjes drinken uit echte ijsglazen in de Ice bar. Deze bar is gelegen in een gigantische iglo. Om toch voor wat verwarming te zorgen krijg je een fleecedeken, warme bessendrank en kan je gebruik maken van de warme gedeelde badkamer. Ook kan je smullen van heerlijke soep of andere warme maaltijden in het houten restaurant.

Het hotel is gelegen in Kittilä en er worden heel wat georganiseerde activiteiten aangeboden zoals ijsvissen, tochten per hondenslee en sneeuwscooter- en rendiersafari's. Meer info en boeken.

  1. Northern Lights Ranch

In de hutten van Northern Lights Ranch kan je volledig tot rust komen. De hutten hebben grote ramen en een glazen plafond waardoor je een fenomenaal uitzicht krijgt. Door de afgelegen ligging van de ranch, ver weg van andere belichting, is er bovendien een grotere kans om het noorderlicht te spotten. In elke hut is er een zithoek, eigen badkamer en een terras. Sommige hutten beschikken ook over een hottub of sauna.

De eigenaars bieden ook verschillende seizoensgebonden activiteiten aan zoals tochten met sneeuwscooters of husky’s, skiën, kanoën, schaatsen en vissen. Je verblijft er bovendien niet ver van de stad Levi en op 30 km van de luchthaven van Kittilä. Meer info en boeken.

  1. Wilderness Hotel Nangu & Igloos

Bij Wilderness Hotel Nangu en Igloos overnacht je in betoverende blokhutten aan het meer van Inari. Elke kamer is in Lapse stijl ingericht met houten wanden, waardoor er een zeer gezellige en warme sfeer wordt gecreëerd. Vanuit de verschillende kamers en hutten kan je genieten van het exclusieve landschap.

In de winter kan je er naast talrijke georganiseerde activiteiten ook proberen om het noorderlicht te spotten. Wil je een echte once-in-a-lifetime ervaring? Dan kan je er bovendien kamperen in een tent op het meer! Meer info en boeken.

  1. Apukka Resort

Op slechts een kwartier rijden van de stad Rovaniemi, vlakbij de luchthaven, vind je het indrukwekkende Apukka Resort. Het resort is gelegen in de wildernis tussen twee prachtige meren. Je vindt er verschillende soorten kamers en suites waar je kan overnachten. Een aanrader zijn de hutjes met glazen dak vanwaar je zicht hebt op het noorderlicht vanuit je bed. Je kan er ook appartementen, villa’s en zelfs een ijshut boeken.

Daarnaast organiseert het resort ook talrijke excursies en tours zoals sneeuwscootertochten, huskysafari’s, noorderlichttochten, sleetochten met rendieren, vissen, …. En na een lange dag kan je genieten van overheerlijke Scandinavische gerechten in het restaurant. Meer info en boeken.

  1. Golden Crown - Levin Iglut

Altijd al eens in een echte iglo willen overnachten? Neem dan zeker eens een kijkje bij Golden Crown Levin Iglut. Je overnacht er in wondermooie verwarmde iglo’s. Het iglohotel is gelegen op een helling, dichtbij de stad Levi, waardoor je vanuit je iglo kan genieten van een schitterend uitzicht op de bergen. Elke iglo is voorzien van een eigen badkamer en in sommige iglo’s is er zelfs een hottub ter beschikking.

In het restaurant met glazen dak kan je proeven van Scandinavische gerechten onder de sterrenhemel. Wie houdt van wat extra gezelligheid kan zich verwarmen voor de gemeenschappelijke open haard met barbecuefaciliteiten of deelnemen aan een van de georganiseerde activiteiten. Meer info en boeken.

  1. Beana Laponia

Boetiekhotel Beana Laponia in Melthaus is exclusief voor volwassenen. Gasten kunnen er niet enkel genieten van ski- en wandelroutes in de omgeving, maar ook van het buitenbad, de sauna en de bar in het hotel. De kamers hebben een warm en rustgevend interieur en zijn volledig uitgerust. Sommige kamers beschikken bovendien zelfs over een privésauna.

Tegen een toeslag biedt het hotel ook verschillende andere activiteiten aan waaronder massages, noorderlichttochten en huskysfarai’s. Het hotel ligt op een afgelegen plek op 48km van de stad Rovaniemi, waardoor je er echt volledig tot rust kan komen. Meer info en boeken.

  1. Villa Hommala

Villa Hommala is geschikt voor een groep van maximaal 13 personen. Deze sfeervolle ruime villa aan de Simojoki River is dé locatie bij uitstek voor liefhebbers van rust, natuur en stilte. Je beschikt er over een eigen terras, tuin, open haard en een sauna. Alle ruimten zijn prachtig ingericht in Scandinavische stijl. In de omgeving kan je mooie wandelingen maken en genieten van het indrukwekkende uitzicht. Meer info en boeken.

  1. Arctic TreeHouse Hotel

Het Arctic Treehouse Hotel biedt suites met een fantastisch uitzicht in Rovaniemi. Het hotel is gelegen in een bos en wordt gekenmerkt door het traditioneel Scandinavisch design. Je verblijft er in luxueuze en comfortabele kamers met een panoramisch uitzicht vanuit je bed. Sommige suites zijn bovendien voorzien van een sauna, waardoor je er volledig kan ontspannen.

Voor culinaire hoogstandjes met Arctische ingrediënten kan je terecht in restaurant Rakas. In de omgeving van het hotel is ook van alles te doen, denk maar aan skiën, fietsen, wandelen, huskytochten of een bezoek aan het SantaPark. Meer info en boeken.

  1. Kakslauttanen Arctic Resort

In het Kakslauttanen Arctic Resort kan je overnachten in betoverende glazen iglo’s, waarbij je met een beetje geluk vanuit je bed het noorderlicht kan aanschouwen. Dankzij de afwezigheid van luchtvervuiling en bomen die het zich belemmeren is het namelijk een van de beste plekken ter wereld hiervoor. Alle iglo’s zijn voorzien van een eigen toilet, en sommige beschikken ook over een eigen badkamer met sauna. Wie een iglo boekt zonder sauna kan wel gebruik maken van de gemeenschappelijke relaxruimtes met sauna’s en ijsgat.

Daarnaast kan je er ook overnachten in traditionele houten chalets met open haard en privé sauna. Voor de durvers onder ons is er ten slotte ook de mogelijkheid om te overnachten in een ijsiglo. Er worden door het resort ook allerlei activiteiten geregeld en voor een heerlijke Laplandse maaltijd kan je terecht in een van de 2 restaurants. Meer info en boeken.

  1. Santa Claus Holiday Village

Middenin het dorp Santa Claus, waar de kerstman woont, vind je het Santa Claus Holiday Village. Daar kan je magisch overnachten in charmante privéhuisjes met eigen badkamer en sauna. In het vakantiedorp kan je dagelijks genieten van een kerstsfeer en krijg je de kans om de kerstman te ontmoeten. Daarnaast kan je mooie wandelingen maken in de omgeving en deelnemen aan het breed scala aan activiteiten. Na een lange dag kan je proeven van heerlijke maaltijden in een van de restaurants of genieten van een drankje in de bar. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Lapland

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan het bijzonder mooie Lapland? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. We hebben een complete digitale reisgids Lapland voor je uitgewerkt met de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden. Download je gratis reisgids Lapland hier.

Lapland

Gratis reisgids Lapland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?