Premium

Op de Måtind wandelen - Vesterålen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Op de Måtind wandelen - Vesterålen

  • Startpunt: Parking Måtind
  • Eindpunt: Parking Måtind
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 7,4 km
  • Duur: 3 uur

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Op de Måtind wandelen - Vesterålen

De Måtind-berg bewandelen is een favoriet tijdverdrijf in de regio, met een prachtig uitzicht op het strand en een surrealistische gloed bij zonsondergang. Het is een avontuur door het hart van de Arctische wildernis en fanatieke wandelaars noemen het de beste wandeling op de Lofoten, gezien de relatieve eenvoud.

  • Voor een kortere wandeling kan je beginnen bij Baugtua (bekijk ligging). Met een enkele afstand van 3,8 kilometer valt het in de middelmatige moeilijkheidscategorie, waardoor het ideaal is voor gezinnen.
  • Het uitdagende deel begint met een steile klim van 300 meter naar een vlak plateau, die ongeveer een uur duurt. Dan wacht een schilderachtig uitzicht op Bleik en de omgeving, waaronder het westelijke deel van Andøya. Het adembenemende uitzicht komt pas echt goed tot zijn recht als je de laatste top bereikt, maar wees voorzichtig aan de rand van de klif, want deze loopt steil af naar de oceaan eronder.
  • Zelfs kinderen zullen de klim niet moeilijk vinden, zolang iedereen stevige wandelschoenen draagt. Gratis parkeren aan de voet van de klif maakt het een geweldige wandeling bij zonsopgang of zonsondergang.
Lofoten en Vesterålen

Reisgids Lofoten & Vesterålen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Lofoten en Vesterålen

Ontdek de prachtige Lofoten en Vesterålen archipel in Noord-Noorwegen via een complete reisgids en 10 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Reisgids Lofoten & Vesterålen downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?