Auto huren voor je rondreis Jordanië? Alle praktische info + tips voor je verblijf

Volledige reisgids kopen voor € 10

Auto huren voor je rondreis Jordanië? Alle praktische info + tips voor je verblijf

14 december 2022 in Jordanië0 reacties

Hoe beste en goedkoop een huurauto in Jordanië boeken? Onze tips

Jordanië ontdekken met de wagen? Gelijk heb je. Zo kan je snel en eenvoudig op verschillende plekken komen. Wijk af van de toeristische route en ontdek de minder bekende plekjes!

In Jordanië zijn er verschillende autoverhuurbedrijven. In dit blogartikel lees je meer over de aanpak van een auto huren op Jordanië + tips uit eigen ervaring.

Inhoud artikel

 1. Waarom kiezen voor een huurauto in Jordanië?

Jordanië is een prachtige bestemming in het Midden-Oosten en een van de beste manieren om dit land te verkennen, is door een auto te huren. Zonder een auto kom je namelijk niet op de mooiste verborgen plekjes en de indrukwekkende woestijnlandschappen.

Bovendien heb je ook gewoon meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen afwijken. Zo kan je ook onder de baan naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt. Daarnaast ben je ook niet afhankelijk van de routes en tijden van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is bovendien op vele plaatsen erg beperkt.

REISGIDS: Kan je haast niet wachten om je rondreis door Jordanië te plannen? Koop dan zeker onze reisgids Jordanië en ontdek dé mooiste plekken van deze prachtige bestemming.

 1. Huur je auto best op voorhand

Meteen je vakantie beginnen

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

 • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
 • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
 • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
 • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!
 1. Verkeersregels en autorijden in Jordanië

Voor je op vakantie vertrekt, kan je best even de verkeersregels van je bestemming raadplegen. Die kunnen namelijk verschillen met de verkeersregels die jij gewoon bent. Daarnaast ben je ook op stap met een wagen die niet van jou is. Dan wil je natuurlijk geen schade oplopen of een boete betalen. We geven je daarom graag wat informatie over de verkeersregels en het autorijden in Jordanië.

Enkele andere tips om mee rekening mee te houden:

 • De wegen in Jordanië bevinden zich meestal in goede staat.
 • Snelheidslimieten in steden zijn 50 km, buiten de bebouwde kom en op het platteland 80 km en op snelwegen 120 km.
 • Respecteer deze snelheidslimieten, want overal in het land zijn veel snelheidscontroles, zelfs midden in de woestijn.
 • Langs de hoofdwegen houdt de politie willekeurig auto's aan om documenten te controleren.
 • We raden je aan om niet in het donker te rijden. Op de wegen, en zelfs op de snelwegen, kan je plotseling verkeersdrempels of kuilen tegenkomen waar geen enkel waarschuwingsbord aan voorafgaat.
 • Ook dieren kunnen zomaar uit het niets voorbij wandelen.
 • Het verkeer in de hoofdstad Amman kan druk en chaotisch zijn.
 • Neem de voorrangsregels voor rotondes hier niet al te serieus als je niet urenlang wil wachten tot je verder kan.
 • Parkeren is bijna overal gratis, zelfs bij de grote hotspots van Jordanië.
 • Op sommige wegen zijn de verkeersborden of bewegwijzering enkel in het Arabisch, maar de meeste toeristische plekken worden aangegeven in het Engels.
Laat de auto af en toe eens achterwege om de prachtige landschappen van Jordanië echt te bewonderen en te waarderen. Als je gaat wandelen of anderszins van de natuur gaat genieten, zorg er dan wel voor dat je goede wandelschoenen en voldoende water bij je hebt. Wees voorbereid op de typisch hete en dorre omstandigheden.
 1. Tanken in Jordanië

 • Het is aangeraden om voldoende cash mee te brengen als je gaat tanken. Bij sommige tankstations is het niet mogelijk om te betalen een bankkaart.
 • Bij sommige tankstations hoef je niet zelf te tanken. Er zijn werknemers die dit voor jou doen.
 • Over het algemeen zijn de brandstofprijzen in Jordanië gereguleerd.
 • Ben je van plan om lange afstanden af te leggen? Zorg dan dat je beschikt over een redelijk volle tank en houd de brandstofmeter van je wagen altijd goed in de gaten. Sommige haarspeldbochten en steile wegen kunnen meer brandstof verbruiken dan verwacht.
 • Bekijk de actuele brandstofprijzen in Jordanië.
 1. Waarmee rekening houden bij een huurauto in Jordanië?

 • Het wordt aangeraden om je auto online op voorhand te boeken of op de luchthaven.
 • Zorg ervoor dat je altijd een autoverzekering neemt! Mocht je een lekke band krijgen of andere schade oplopen, dan ben je altijd volledig verzekerd en krijg je achteraf geen problemen.
 • Houd rekening met een eventuele “eenrichtingstoeslag”. Zo kan het zijn dat je de auto ophaalt in de ene stad en hem terugbrengt in een andere stad. Dit kan handig zijn wanneer je op rondreis door Jordanië bent.
 • Kijk op voorhand ook eens of er al geen schade aan de wagen is. Hoe klein een krasje ook mag lijken, zorg ervoor dat het vermeld wordt aan de autoverhuurbedrijven.
 • Wanneer je urenlang door de Jordaanse woestijn reist, is een airco in de wagen zo goed als onmisbaar. Controleer op voorhand ook even of deze wel werkt.
 • Daarnaast kan ook een ingebouwd navigatiesysteem handig zijn.
 • Wie met meerdere mensen samen reist, kan eventueel een extra bestuurder opgeven. Zo hoeft er niet steeds één iemand te rijden en kun je elkaar afwisselen.
 • Boek je accommodatie ook best mét parkeergelegenheid. Niets vervelender om je auto ergens ver weg van het hotel te parkeren.
 • Check ook even de ruimte voor je bagage. Een klein autootje kan handig zijn om door de smalle straatjes te rijden maar heb je dan wel voldoende plaats voor je bagage op te bergen?

HUURAUTO: Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

 1. Welke auto huren voor je rondreis in Jordanië?

Het type auto die je kiest voor je rondreis Jordanië, is afhankelijk van wat je allemaal van plan bent en met hoeveel personen je reist. Aangezien de meeste wegen in Jordanië goed aangelegd zijn, volstaan een gewone economy wagen.

Wanneer je van plan bent om meerdere dagen door de woestijn te reizen en de off road bestemmingen wil gaan bezichtigen, is een 4x4-wagen een betere optie. Heb je het niet zo voor schakelen op steile hellingen? Dan kan je natuurlijk best op zoek gaan naar een automaat.

ROADTRIP: Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende vakantie? Bekijk dan zeker eens onze roadtrip Jordanië.

 1. Vergelijk aanbieders van huurauto's

Vergelijk aanbieders huurauto's, er zijn meerdere spelers op de markt. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Jordanië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Jordanië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Jordanië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Jordanië.

Jordanië

Gratis reisgids Jordanië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?