Hoe van luchthaven Verona naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe van luchthaven Verona naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

23 juni 2023 in Italië0 reacties

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Verona te komen?

Eenmaal aangekomen in Verona, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthavens naar het centrum van Verona te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om van de luchthaven, in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de verschillende luchthavens naar het stadscentrum van Verona te reizen.

Tickets voor je vervoer naar Verona centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van de luchthaven naar het centrum? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Verona online!

Ben je met een paar vrienden of familie op vakantie in Verona? Dan kan je beter een taxi huren, dat komt nog eens voordeliger uit! Bekijk de mogelijkheden voor privé transfers en boek direct.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

Inhoud artikel

 1. Eindbestemming: VRN, Aeroporto Valerio Catullo di Verona

De luchthaven waar je zal landen is Aeroporto Valerio Catullo di Verona. De luchthaven van Verona is niet bijzonder groot en telt twee terminals. De luchthaven van Verona is gelegen in het noorden van Italië op 10 kilometer van het stadscentrum verwijderd. Met de auto doe je hier een 20 minuten over. Maar er zijn nog andere manieren om vanaf de luchthaven naar het centrum te reizen. Wij sommen alvast even de mogelijkheden voor je op in dit blogartikel.

 • Je kan met de shuttlebus van de luchthaven naar het stadscentrum van Verona reizen.
 • Iedere 3 uur rijden de Aerobussen richting het centrum. De laatste halte is het centraal station van Verona (Stazione Porta Nuova) dat op wandelafstand ligt van de topbezienswaardigheden.
 • De eerste bus vertrekt rond 5u15 en de laatste bus vertrekt dagelijks om 23u30.
 • Tickets kan je aankopen bij de buschauffeur of op voorhand online.
 • Een ticket kost je 6€ per persoon en is 75 minuten geldig.
 • De busrit duurt in totaal ongeveer 20 minuten.
 • Meer info op de website.
 1. Vanaf luchthaven Verona naar het centrum met de taxi

Wil je graag iets meer comfort? Dan kan je natuurlijk ook altijd de taxi nemen naar het centrum van Verona. Het zal je in totaal iets duurder uitkomen maar je geniet wel van meer comfort en het is bovendien ook de snelste manier om in het centrum te geraken.

 • Je kan een taxi terugvinden bij de aankomsthal van de terminal.
 • De kosten voor een taxirit naar het stadscentrum kunnen variëren door de verkeersdrukte en je eindbestemming. De gemiddelde prijs voor een taxirit bedraagt ongeveer 25€.
 • De reistijd is afhankelijk van de verkeersdrukte maar bedraagt over het algemeen een half uur.
 • De taxi is jammer genoeg niet de goedkoopste optie, maar wel de meest comfortabele die je pal voor de deur afzet.

TIP: Je kan ook op voorhand al een taxi reserveren. Voor deze service betaal je misschien wel wat meer. Het voordeel is echter wel dat je niet hoeft te wachten op een taxichauffeur. Wil je graag je taxi of minibus op voorhand boeken? Boek je privé transfer van luchthaven Verona naar het centrum.

 1. Auto huren op de luchthaven van Verona

Verblijf je voor enkele dagen of weken in Verona? En wil je graag de omgeving van deze prachtige Italiaanse stad ontdekken? Dan kan het ook handig zijn om een auto te huren. Er zijn verschillende autohuurbedrijven gevestigd op de luchthaven. Let er wel op dat je dienst doet op een officiële taxi om te hoge prijzen te voorkomen! De huurauto’s staan klaar op parkeerterrein P3 van de luchthaven.

Houd er wel rekening mee dat het op sommige periodes erg druk kan zijn bij autoverhuurbedrijven. Wil je zeker zijn? Dan reserveer je best op voorhand je wagen. Wij raden je aan een wagen te huren bij Rentalcars of Sunnycars.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips bij het huren van een auto op vakantie.

 1. Van Verona naar het Gardameer

Sommigen vliegen naar Verona om nadien door te reizen naar het Gardameer. Dat is perfect mogelijk. Vooral in de zomer is een tripje van Verona naar het Gardameer erg populair. Wil jij ook graag een bezoek plannen naar het Gardameer vanuit Verona? Dan sommen we graag even de mogelijkheden voor je op. Je kan het Gardameer het best bereiken door een auto te huren bij de luchthaven. Met de auto ben je zo'n halfuurtje onderweg. Huur je auto hier.

Liever geen huurauto? Dan kan je ook altijd met de bus naar het Gardameer reizen

 • Om met de bus van Verona naar het Gardameer te gaan, is het het makkelijkst om vanaf Verona Stazione FS bus station te vertrekken.
 • Maar je kan ook vertrekken bij het treinstation Verona Porto Nuova. Buslijnen 162, 163, 164 en 165 rijden vanuit Verona naar de dorpjes Peschiera, Lasize, Bardolino en Garda.
 • Het Gardameer ligt op zo'n 25 kilometer van Verona verwijderd en een busrit duurt iets meer dan een uur.

Snellere optie: de trein

 • Wil je graag iets meer comfort dan een bus? Dan kan je ook de trein nemen naar het Gardameer vanaf Porta Nuova (centraal station van Verona).
 • Tickets kan je online op voorhand boeken of de dag zelf in het station.
 • Deze treinrit duurt ongeveer 15 minuten.
 1. Hop-on Hop-off bussen in Verona

 • Wil je graag zoveel mogelijk van de stad zien in alle comfort? Maak dan een ritje met de Hop-on Hop-off bus in Verona.
 • Je kan twee verschillende routes volgen: route 1 gaat langs de wijk San Zeno, inclusief de beroemde basiliek, Castelvecchio en Porta Borsari. Route 2 gaat richting de oostkant van de stad. Op deze route zie je o.a. de Sint-Anastasiabasiliek en een aantal mooie pleinen met leuke restaurants en barretjes.
 • Stap zo vaak in en uit als je maar wilt - op beide routes.
 • De informatieve audiogids vertelt je onderweg meer over de mooiste bezienswaardigheden van de stad in de taal van jouw keuze (8 versch. talen).
 • Er is gratis wifi aan boord zodat je meteen alles kan delen met je kennissen.

TICKETS: Boek je tickets voor een hop-on-hop-off bus in Verona online en vertrek zorgeloos op reis. Een ticket is 1 of twee dagen geldig.

 1. Mis niets: download onze reisgids Emilia-Romagna

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Emilia-Romagna? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Emilia-Romagna met 110 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Emilia-Romagna en Gardameer.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?