Bijzonder overnachten in Italië? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Bijzonder overnachten in Italië? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

28 november 2022 in Italië0 reacties

Italië, een prachtige vakantiebestemming. En bij zo'n bestemming hoort natuurlijk een aangenaam en bijzonder verblijf!

Ben je nog op zoek naar een verblijfplaats dat je een onvergetelijke vakantie kan bezorgen? Wij hebben alvast onze favorieten voor je opgelijst! Van pittoreske natuurhuisje middenin de prachtige natuur tot luxe hotels.

Liever zelf op zoek gaan naar een aangenaam verblijf? Bekijk het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen in Italië.

Inhoud artikel

  1. Rancone Lodges

Logeren op een camping maar met alle luxe en comfort? Verblijf dan zeker eens op de glamping Rancone Lodges, gelegen op een prachtig landgoed aan de oevers van de rivier de Serchio in de Garfagnana, Toscane. Dit is een authentiek stukje Italië waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan en waar het toerisme nog niet erg actief is. De ideale plek dus om even te ontsnappen aan alle drukte!

Je verblijft hier in luxe tenten die voorzien zijn van alles wat je maar kan wensen. En langs de rivier is het heerlijk vertoeven op een van de comfortabele ligbedden terwijl de kinderen zich urenlang vermaken met het bouwen van dammen. Of je kan ook een duik nemen in het zwembad. Of als je een actievere vakantie wenst, heeft de omgeving veel te bieden! Meer info en boeken.

  1. Vakantieboerderij Borgo Antichi Orti Assisi

Borgo Antichi Orti is een charmante vakantieboerderij die gebouwd werd tussen 1400 en 1600 op de hellingen van Assisi. Ooit was het een klein klooster van benedictijnse monniken die hier de productie van geneeskrachtige kruiden uitvoerden.

De kamers van deze vakantieboerderij zijn ruim en voorzien van een eigen badkamer. ’s Ochtends kan je genieten van een ontbijtbuffet of een Italiaans ontbijt! Nadien kan je nog even nagenieten in de gezellige tuin met zwembad. Meer info en boeken.

  1. B&B Leonardo Trulli Resort (Locorotondo)

Liever verblijven in een gezellige Bed & Breakfast? Verblijf dan in het Leonardo Trulli Resort. Leonardo Trulli Resort ligt in Locorotondo en biedt de mogelijkheid om in een typisch Zuid-Italiaanse Trullo te slapen. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een uitgebreid continentaal ontbijt om nadien de omgeving van het Resort te verkennen. Zo kan je 's avonds nog een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad ondergedompeld in de stilte van het omliggende platteland.

Bovendien kan je hier iedere dag genieten van gerechten die bereid worden met de biologische producten van de accommodatie en vergezeld van uitstekende Apulische wijnen. Meer info en boeken.

  1. Borgo Castello Panicaglia

In het middeleeuwse dorpje Panicaglia ligt een uniek kasteel uit 1266 waarin het Borgo Castello Panicaglia gevestigd zit. Op 800 meter hoogte, met uitzicht over de Umbrische bergen, kan je hier heerlijk verblijven. Een magische plek waar je kan ontspannen en genieten van de omgeving. Behalve de mooie dikke muren, de plafonds met houten balken en een uitzicht over de Umbrische heuvels, beschikken de kamers over een stijlvolle en warme inrichting.

Neem een kijkje in de keuken, ga lekker helpen in de moestuin of relax op een van de vele loungeplekken. Of neem deel aan Italiaanse kooklessen en wijnproeverijen. Ben je op stap met kinderen? Geen probleem! Naast een zwembad en een speeltuin, worden er tijdens de zomervakantie diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd zodat jij in alle rust kan verder genieten. Meer info en boeken.


  1. Nina Trulli Resort in Monopoli

In Monopoli, ligt het Nina Trulli Resort. Deze masserie bestaat uit 11 trulli, die als een klein dorpje bij elkaar staan. Het resort heeft heel wat fruitbomen (mandarijntjes, citroenen, pruimen, kersen) en een moestuin.

In het restaurant kan je traditionele Pugliaanse smaken proeven, of zelf ook een kookworkshop volgen. Vanuit het resort kan je de streek per fiets of Vespa verkennen, of een wijntour maken. Meer info en boeken.

  1. Masseria Spina Resort in Monopoli

De Masseria Spina Resort ondergebracht in een landhuis uit de 18e eeuw en ligt op zo'n 4 km van het centrum Monopoli. Deze masseria die een beetje doet denken aan een rustiek paleis heeft een buitenzwembad. De kamers zijn smaakvol ingericht en beschikken over een zithoek en alle moderne comfort.

Je kan er in de zomer genieten van de tuin en de barbeque, je wagen kan je gratis parkeren op de privé-parking. Wil je hier verblijven? Boek tijdig, is snel volboekt. Meer info en prijzen

  1. Alla Giudecca (Syracuse)

Het Resident Hotel "Alla Giudecca" is gelegen in het historische centrum van het eiland Ortigia, in het hart van de Joodse wijk, met de kathedraal in de achtergrond. Het hotel is een oud gebouw dat volledig is gerestaureerd, met respect voor de geschiedenis. De kamers zijn dan ook smaakvol ingericht en van alle comfort voorzien. In de kelder verbergt het hotel de parel van het oudste Joodse rituele bad in Europa dat we aanraden te bezoeken. De binnenplaatsen hebben een Arabische sfeer en in de grote en lichte ontbijtruimte biedt men elke ochtend een continentaal ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Fonteverde - The Leading Hotels of the World

Mag het al eens wat luxueuzer zijn? Dan raden we je een overnachting in het Fonteverde - The Leading Hotels of the World aan! Oorspronkelijk gebouwd als een renaissancepaleis voor groothertog Ferdinando I de 'Medici, kijkt het resort uit over de majestueuze glooiende heuvels van Val d'Orcia en ligt bovenop natuurlijke warmwaterbronnen om de genezende kracht van het thermale water volledig te benutten.

Je verblijft in een van de kamers en suites in tijdloze stijl met een eenvoudige maar ook elegant inrichting. Verder is het hotel met zijn verzameling panoramische zwembaden, bubbelbaden en behandelingsfaciliteiten, is Fonteverde verblijf waar je helemaal tot rust kan komen. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Ostuni

Dit charmante natuurhuisje in Ostuni is een authentieke trullo, typisch voor de streek tussen de Zuid-Italiaanse steden als Bari, Brindisi en Tarante in de regio Apulië. Wat je meteen zal opvallen is het kegelvormige dak dat vaak versierd is met primitieve, christelijke of magische symbolen.

Dit wel heel bijzondere natuurhuisje is totaal gerenoveerd en bestaat uit een keuken, een zitgedeelte, een slaapkamer met tweepersoonsbed en een ruime badkamer met douche en toilet. Het natuurhuisje ligt omgeven door olijf- en amandelbomen op 10.000 m² eigen grond. Hier is het erg rustig en je hebt alle privacy, een ideaal bijzonder verblijf op een bijzondere locatie. Meer info en boeken.

  1. Ursa Major Bubble

Wil je graag ergens middenin de natuur overnachten in een bijzondere accommodatie? Dan raden we je een verblijf in de Ursa Major Bubble aan! Dit is ongetwijfeld een verblijf dat je nooit zal vergeten. Deze transparante bubbel ligt in Camporgiano en biedt moderne accommodatie, voorzien van alle nodige comfort.

Word wakker door het gefluit van de vogels, en de prachtige zon die op je bubbel schijnt. Open de deuren en geniet van de prachtige omliggende natuur. Lees een goed boek in de hangstoel met een heerlijk glaasje wijn of kruip lekker samen in de hot tub! Meer info en boeken.

  1. Vakantieboerderij Castello Di Gabbiano

Het historische Castello Di Gabbiano is een gezellige vakantieboerderij welke dateert uit de 14e eeuw en bevindt zich te midden van 100 hectare van olijfboom- en wijngaarden. Je verblijft in een van de charmante en elegante kamers die ingericht zijn in een Toscaanse renaissancestijl.

Tussen de wijngaarden lopen wandelpaden, zo kan je de omgeving makkelijk te voet verkennen en in de grote, aangename tuin is een buitenzwembad gevestigd. Voor het ontbijt kan je terecht in de salons of de tuin waar er onder meer Toscaanse specialiteiten geserveerd worden. Wil je graag een wijnproeverij bijwonen? Schrijf je dan zeker in! Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Gombola

Of verblijf in deze charmante toren in op een unieke plek, omgeven door de natuur van de Apennijnen. Het natuurhuisje in Gombola dat nooit meer is aangepast en bewoond sinds de XV eeuw. Het is gelegen op de plaats van een oud Keltisch dorp en aan de voet van een oude necropolis. De toren is voorzien van alles wat je maar kan wensen tijdens je verblijf in Emilia Romagna. De ligging van dit natuurhuisje is ideaal om te mediteren, te wandelen en een unieke ervaring te beleven, een tijdloze stilte waar je even vergeet in de 21ste eeuw te zijn! Meer info en boeken.

  1. Un Posto a Milano

Un Posto a Milano is gevestigd in een 17e-eeuws landhuis en biedt een onvergetelijk verblijf. Je overnacht in kamers met een rustieke stijl en een eigen badkamer. In het restaurant kan je genieten van heerlijke en biologische gerechten en nadien kan je nog even terugtrekken in de gezellige moestuin. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Mesagne

Ook een verblijf in dit charmante natuurhuisje kunnen we je aanraden! Natuurhuisje in Mesagne is een alleenstaand vakantiehuisje in een prachtige omgeving. De kamers zijn modern en elegant ingericht en voorzien van al het nodige luxe en comfort. Geniet van heerlijke gerechten in de transparante zaal met uitzicht op de sterrenhemel of ga lekker zonnebaden aan het zwembad. Van hieruit heb je zicht op de adembenemende omgeving. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Merana

Slapen onder de Italiaanse sterrenhemel middenin een lavandelveld? Ook dat kan! Verblijf in het minimalistische natuurhuisje Merana en ga voor een onvergetelijke ervaring. 's Ochtends open je het cabriolet-dak van je hutje en geniet je van de prachtige omgeving vanop je comfortabele matras. Hier kan je prachtig wandelen of een verfrissende duik nemen in het nabijgelegen zwembad bij de studio's en de appartementen. Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze gratis reisgids Toscane

Wil je niets missen tijdens je vakantie in Toscane? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen + volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Toscane en ga op pad!

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?