FB

Drangey Eiland: Paradijs om papegaaiduikers te spotten in IJsland

Volledige reisgids kopen voor € 10

Drangey Eiland: Paradijs om papegaaiduikers te spotten in IJsland

7 december 2018 in IJsland0 reacties

Het eiland Drangey ligt in de baai van de Skagafjörður fjord en is een overblijfsel van een 700.000 jaar oude uitgestorven vulkaan. Het ligt zo’n 7 km voor de kust en is een paradijs voor vogels.

Je kan er een grote verscheidenheid aan vogels terugvinden, waaronder papegaaiduikers, grote kolonies zeekoeten, alken, drieteenmeeuwen, Noorse stormvogels, raven en valken.

Inhoud artikel

  1. De legende van Drangey Eiland

Het eiland is zo’n 170 meter hoog en volledig begroeid met gras. Het speelt een belangrijke rol in heel wat legendes over reuzen en straffe verhalen over outlaws. Er werd voor het eerst over gesproken in een IJslandse saga als de schuilplaats van de vogelvrijverklaarde Grettir, die er zich samen met zijn broer Illugi en hun slaaf Glaumur in 1031 verscholen hield.

  1. De lokale bewoners en Drangey

Drangey vormt voor de lokale bewoners al eeuwen een voorbode van de lente. Elk voorjaar ging de lokale bevolking naar het eiland om er eieren te rapen en vogels te vangen. Hiervoor gebruikten ze touwen en vlotten om de kliffen te beklimmen. In 1996 werd er een verbod ingevoerd op dit gebruik.

  1. Boottochten naar Drangey Eiland

Boottochten naar Drangey eiland vertrekken vanaf de beroemde warmwaterbron Grettislaug (genaamd naar Grettir). Gedurende de zomermaanden, van 1 juni tot 15 augustus, zijn er dagelijks afvaarten, afhankelijk van de weersomstandigheden. Neem dus best even op voorhand contact op.

Er is een een legende over de outlaw Grettir die op Drangey Island zou hebben geleefd. Hij leefde er als verstoteling in zeer barre omstandigheden. Op dag had hij geen eten meer en moest naar het vasteland zwemmen. Toen hij aan land kwam zou hij een warm bad genomen hebben in de bron. Wil je het sappige einde van de legende weten? Stuur ons even een email of bezoek het eiland, de schipper zal je graag de details vertellen :-)

Een bezoek aan het eiland duurt zo’n 4 uur. Je moet via touwen en ladders naar de top van het eiland. Breng zeker een handdoek mee, zodat je na de boottocht in de warmwaterbron kan. In mei en september zijn er afvaarten op aanvraag.

Naast een bezoek aan het eiland kan je met Drangey Tours ook gaan vissen op zee.

  1. Filmpje: ontdek het Drangey Island

Het eiland Drangey is een must see als je in het noorden van IJsland bent! Benieuwd wat je hiervan mag verwachten? Neem dan zeker al een kijkje in onderstaand filmpje.

  1. Waar overnachten in IJsland? (met korting)

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in IJsland? Je boekt best jouw slaapplaats op voorhand want het kan soms moeilijk zijn om nog een slaapplaats te vinden wanneer je al ter plaatse bent.

Booking.com

  1. Mis niets tijdens jouw verblijf op IJsland met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in IJsland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids IJsland met 85 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids IJsland.

IJsland

Gratis reisgids Ijsland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?