Waar overnachten in La Rochelle 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in La Rochelle 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

28 juni 2023 in Frankrijk0 reacties

Tijdens je bezoek aan havenstad La Rochelle heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in La Rochelle. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel De Munt Art & Spa

Hotel De Munt Art & Spa is ideaal gelegen in het hart van de historische wijk van La Rochelle. Het viersterrenhotel is gehuisvest in een gebouw uit de 17e eeuw en biedt stijlvolle kamers voorzien van airco, een televisie en gratis WiF. Alle kamers kijken uit op de karakteristieke oude haven van La Rochelle, omringd door vestingwerken. Verder vind je in het hotel bijzondere kunstwerken, een gezellig terras en een wellnesscentrum met sauna. Meer info en boeken.

  1. Maisons du Monde Hotel & Suites - La Rochelle Vieux Port

Maisons du Monde Hotel & Suites - La Rochelle Vieux Port ligt aan de oude haven van La Rochelle en beschikt over vijf verschillende kamertypes, van een klassieke tot designvolle inrichting. Sommige kamers beschikken ook over een eigen bemeubeld terrasje waar je 's avonds de zonsondergang kan zien met het stadscentrum van La Rochelle op de achtergrond.

Begin de dag met een lekker vers stukje brood, huisgemaakte granola en confituren uit de boomgaard vergezeld door een kopje koffie of thee. Voor een heerlijke lunch of een hapje kan je terecht in de verfijnde eetzaal of blijf op je kamer en kies voor de take-out optie. Meer info en boeken.

  1. Hotel Le Champlain

Le Champlain, een 4* boetiekhotel in het hart van La Rochelle, gehuisvest in een prachtig klooster uit de 17de eeuw. Er zijn standaardkamers voorzien van het nodige comfort tot moderne en elegante suites. Iedere ochtend kan je in de ontbijtzaal een uitgebreid ontbijtbuffet vinden met zowel zoete als hartige producten. Na je stadswandeling kan je nog even nagenieten in de Franse tuin van het verblijf. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Saint Nicolas

Op een steenworp afstand van de oude haven en zijn indrukwekkende torens, in de levendige Sint-Niklaaswijk, bevindt zich Hôtel Saint Nicolas. Het hotel combineert moderne elementen van het hedendaagse leven met de authenticiteit van het oude pand. Het hotel biedt elegante kamers, een heerlijk ontbijtbuffet, een veranda met tropische planten en mogelijkheid tot parkeren. Het hotel bevindt zich in de buurt van antiekwinkels, bars en cafés. Huur je een fiets bij de receptie en ga op verkenning! Meer info en boeken.

  1. Maison des Ambassadeurs

Op wandelafstand van de oude binnenstad en de haven van La Rochelle, vind je het Maison des Ambassadeurs, gevestigd in een gebouw uit de 18e eeuw. Alle kamers van het hotel kregen een eersteklas inrichting en beschikken over een eigen badkamer. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, omringd door weelderige planten en voor wie even helemaal wilt ontspannen, kan terecht in de spa met hamam, sauna en relaxbedden.

In het restaurant Arco kan je proeven van een verfijnde keuken met invloeden uit Zuid-Amerika, Azië en Frankrijk. Nadien kan je nog even nagenieten in de pianobar of het eigen terras een ideale setting voor een drankje. Meer info en boeken.

  1. Le Manoir Hôtel

Le Manoir Hôtel is gevestigd in voormalig herenhuis uit de 19de eeuw op een steenworp afstand van het stadscentrum en de haven. De charmante kamers hebben een eigentijdse stijl en zijn voorzien van antieke parketvloeren en hoge plafonds. Iedere ochtend kan je terecht voor een gastronomisch ontbijtje in de moderne eetzaal van Le Manoir. Meer info en boeken.

  1. Hôtel de la Tour de Nesle

Op wandelafstand van het treinstation kan je overnachten bij Hôtel de la Tour de Nesle. Het charmante hotel biedt comfortabele en volledig uitgeruste kamers, waarvan sommigen uitkijken op de beroemde middeleeuwse torens van La Rochelle. 's Ochtends kan je de dag beginnen met een stevig ontbijt alvorens je de stad in trekt. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Le Bord'O Vieux Port

Hôtel Le Bord'O Vieux Port is gevestigd in een 18e-eeuws gebouw in een levendige voetgangersstraat de Saint Nicolas-wijk. De ruime kamers zijn voorzien van alle luxe en comfort dat je maar kan wensen, er zijn ook familiekamers beschikbaar! Iedere ochtend voorziet het personeel een heerlijk ontbijtbuffet bestaande uit o.a. gebakjes, brood, yoghurt, Charentaise pannenkoeken, seizoensfruit, charcuterie en hardgekookte eieren. Vergeet ook zeker niet te proeven van de zelfgemaakte taarten. Meer info en boeken.

  1. La Belle Amarre

La Belle Amarre is een voormalig redershuis in Rue de L'Escale. Het verblijf is smaakvol ingericht en straalt een heel persoonlijke en warme sfeer uit met behoud van authenticiteit. De kamers zijn uitgerust met hoogwaardig hotelbeddengoed en een eigen badkamer. Na een heerlijke nachtrust, wacht je een ontbijtje bestaande uit verse, ambachtelijke en lokale producten. Meer info en boeken.

  1. Les P'tits Rochelais

Liever gaan en staan waar en wanneer je maar wilt? Dan is het charmante appartement Les P'tits Rochelais misschien wel iets voor jou. Deze accommodatie heeft een ruime slaapkamer, een gezellige woonkamer en een volledig uitgeruste keuken. Er is ook een mogelijkheid om fietsen te huren tijdens je verblijf. Deze accommodatie biedt plaats aan 3 personen. Meer info en boeken.

  1. Mis niets met onze reisgids Zuidwest-Frankrijk

Herkenbaar: Bij je bezoek aan Zuidwest-Frankrijk wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Zuidwest-Frankrijk. Liever eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Gironde en Zuidwest-Frankrijk om reeds in de stemming te komen en ga op pad!

Gironde en Zuidwest-Frankrijk

Gratis reisgids Zuidwest-Frankrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?