Waar overnachten in Reggio Emilia 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Reggio Emilia 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

18 juli 2023 in Emilia Romagna0 reacties

Tijdens je bezoek aan Reggio Emilia heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Reggio Emilia. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Posta

Hotel Posta bevindt zich in het hart van de stad op het Piazza del Monte. Het hotel biedt originele fresco's en elegante kamers met gratis wifi en een flatscreen-tv. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een lekker Italiaans ontbijtje of trek meteen de stad in en ga lekker ontbijten op een van de terrasjes in de nabije omgeving van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo La Razza

Of verblijf net buiten het stadscentrum van Reggio Emilia (op zo'n 15 minuten rijden) bij Agriturismo La Razza. Deze charmante vakantieboerderij beschikt over landelijk ingerichte kamers voorzien van houten vloeren, airconditioning en een eigen badkamer. Vanaf de accommodatie heb je een onklopbaar uitzich op de wijngaarden tot de nabijgelegen heuvels. Alvorens je gaat ontbijten kan je nog enkele baantjes trekken in het seizoensgebonden buitenzwembad en genieten van de opkomende zon.

Verder kan je er ook een proeverij volgen en een rondleiding volgen op de wijngaarden en de boerderij van het verblijf. Je kan ook een e-bike huren om de omgeving wat beter te leren kennen. Meer info en boeken.

  1. B&B Salus Civico 23

B&B Salus Civico 23 is een gezellige bed and breakfast te midden van de stad. Je verblijft in een van de ruime kamers in boetiek-stijl en iedere ochtend geniet je van een rijkelijk ontbijtbuffet met Italiaanse lekkernijen. Meer info en boeken.

  1. Albergo Delle Notarie

Het Albergo Delle Notarie ligt in de historische binnenstad van Reggio Emilia, in de buurt van de kathedraal. Het hotel beschikt over ruime kamers voorzien van alle luxe en comfort dat je maar kan wensen (een lcd-tv met satellietkanalen, WiFi, een minibar en airconditioning). Het Delle Notarie biedt tevens privéparkeergelegenheid en een gratis fitnessruimte. In het restaurant kan je na een fijne dag door te brengen in de stad, genieten van typische streekgerechten uit Emilia-Romagna. Meer info en boeken.

  1. GuestHouse Tramonti

In de buurt van het theater en het Parco del Popolo, kan je verblijven in het GuestHouse Tramonti. Dit pension biedt ruime accommodatie waarvan sommige voorzien zijn van een eigen balkonnetje. Verder beschikt het pension ook nog over een aangename tuin en gratis WiFi in alle ruimtes. Meer info en boeken.

  1. Locanda La Concia

Locanda La Concia is een verborgen juweeltje in het centrum van Reggio Emilia. Ooit deed het gebouw dienst als spinnerij, daarna werd het omgebouwd tot een klooster en uiteindelijk tot een pension. Je verblijft in een van de charmant ingerichte kamers voorzien van een eigen badkamer, een mini koelkast en airco. De luxe-kamers beschikken ook over een eigen balkonnetje met zicht op de levendige straten van Reggio Emilia.

De Locanda La Concia's Bistrot is een kleine en intieme plek waar je kan genieten van een comfort food-lunch, een heerlijk glaasje lokale wijn gevolgd door een lekker gerecht met streekproducten. Meer info en boeken.

  1. Mercure Reggio Emilia Centro Astoria

Mercure Reggio Emilia Centro Astoria wordt omgeven door het groen van het stadspark en ligt vlak bij het stadscentrum met de grootste winkelstraten en het beroemde Teatro Valli. . Het viersterrenhotel biedt naast comfortabel ingerichte kamers, een zoet en hartig ontbijtbuffet, een modern fitnesscentrum en gratis parkeergelegenheid. In het Officina Gastronomica Restaurant, kan je genieten van regionale gerechten geserveerd in de veranda met uitzicht op het park. Meer info en boeken.

  1. SM Hospitality PASSO BUOLE

Net buiten het stadscentrum van Reggio Emilia, bevindt zich het SM Hospitality PASSO BUOLE. Dit ruime appartement voorzien van een moderne inrichting, beschikt over één slaapkamer, een gezellige woonkamer en een volledig uitgeruste keuken met koelkast, een oven, een vaatwasser en een koffiezetapparaat. Op warme zomerdagen kan je het appartement lekker laten afkoelen dankzij de airconditioning. Meer info en boeken.

  1. Lovely Loft in Reggio Emilia

Een ander charmant verblijf is de Lovely Loft in Reggio Emilia, gevestigd in het stadscentrum van Reggio Emilia. Dit appartement biedt accommodatie voor 4 personen en beschikt over een slaapkamer, een woonkamer met slaapbank en een volledig uitgeruste keuken waar je 's ochtends een lekker ontbijtje kan klaarmaken. Wat het verblijf zo bijzonder maakt zijn de bakstenen zuilen middenin de woonruimte. Meer info en boeken.

  1. Vicolo Folletto Home

Of verblijf in het Vicolo Folletto Home op slechts 5 minuten wandelen van het Piazza Prampolini. Dit vakantiehuis biedt ruime, moderne accommodatie voorzien van een smaakvolle inrichting, airconditioning en gratis WiFi. In de gemeenschappelijke keuken kan je met enkele streekproducten die je eerder op de markt gekocht hebt, lekkere gerechten klaarmaken. Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze reisgids Emilia-Romagna

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Emilia-Romagna? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Emilia-Romagna met 110 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Emilia-Romagna en Gardameer.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?