Rulantica bezoeken? Het grootste waterpretpark van Duitsland

Volledige reisgids kopen voor € 10

Rulantica bezoeken? Het grootste waterpretpark van Duitsland

20 oktober 2021 in Elzas - Vogezen0 reacties

In Rust (Elzas-Vogezen), in het zuidwesten van Duitsland, niet ver van de Franse grens (Straatsburg, Colmar) kan je het grootste pretpark van Duitsland vinden: Europa-park.

Eind 2019 opent er naast Europa-Park een nieuw themapark, namelijk het grootste waterpretpark van Duitsland.

Inhoud artikel

  1. Rulantica: waterpretpark rond de Noorse Sagen

Het waterpretpark kreeg de naam Rulantica en werd opgebouwd rond het thema van Scandinavische en Noorse Sagen. Achter Rulantica gaat een veelzijdig verhaal schuil dat bedacht werd door de Duitse mediagroup Mack Media. Alles draait daarbij om het legendarische eiland "Rulantica".

Is Rulantica slechts een sprookje of bestaat dit eiland echt? Het natuurhistorisch museum en hotel "Krønasår" volgt al jaren deze mythe en presenteert zijn bevindingen in de expositie "Rulantica".

Ken je Snorri al? Deze vrolijke octopus is de mascotte van de nieuwe Waterwereld en speelt een belangrijke rol in de verhalen van het mysterieuze eiland Rulantica.

  1. Krønasår – the museum-hotel

Op 31 mei 2019 gaat het nieuwe themahotel "Krønasår" open. Dit mysterieuze hotel is geïnspireerd op een natuurhistorisch museum en garandeert alle bezoekers een heel bijzonder verblijf.

Het museumhotel toont unieke en historische voorwerpen verzameld door de "Adventure Club of Europe". Je kan overnachten in één van de 276 gethematiseerde kamers of kies uit één van de 28 tot in detail gethematiseerde suites. Via een brug kunnen de gasten naar het gigantische waterpretpark.

Rulantica heeft een oppervlakte van 32.600 m² en telt in totaal 25 attracties, waaronder 17 waterglijbanen, een groot golfslagbad, een ontspannende lazy river. Gegarandeerde waterpret voor jong en oud, men verwacht zo'n 400.000 bezoekers per jaar. Meer info en prijzen

  1. Ga op ontdekking in één van de 9 thema zones

3.1. Skip Strand:

Het zwembad vol avonturen met een gezonken driemaster, stoomboot en een veelheid aan netten, touwen en masten.

3.2. Rangnakor:

De stad Rangnakor is gebouwd op 4 meter hoge stelten, opgericht door de oorspronkelijke bewoners van Rulantica, biedt het perfecte uitzicht over de gehele Waterwereld! Zij die tijdens het verblijf in "Rulantica" liever een eigen onderkomen hebben, kunnen hier acht exclusieve cabana's huren.

3.3. Vildstrøm:

Een wildwater rivier neemt je mee op sleeptouw door Rulantica. Stap je ondereg even uit het water om te relaxen op de ligstoelen?

3.4. Trølldal:

Het mystieke land van de trollen, de ideale plek voor de allerkleinsten, vol met glijbanen en een kindvriendelijke waterspeelplaats.

3.5. Lumåfals:

Het Land van de meermensen en watervallen, de beschermers van het eiland Rulantica. Deze grot, een golfslagbad, krijgt zijn water van een indrukwekkende waterval waarin nog steeds talrijke meermensen zwemmen. Hier kunnen de bezoekers zich meermin of meerman wanen en genieten van de kleurrijke grot.

3.6. Snorri's Saga:

Ontspan in de lazy river die je gemoedelijk door Rulantica voert.

3.7. Frigg Tempel:

Outdoor wacht een groot zwembad: zwemmen, spetteren en daarna op een ligstoel ontspannen. Aan de Swim-up-bar serveren we lekkere drankjes.

3.8. Skog Lagune:

Watervallen, bubbelbedden en een poolbar, relaxen te midden van bomen en rotsen. Geniet in deze oase van rust.

3.9. Vinterhal:

Naar het Hoge Noorden - Waterpret voor iedereen! De gigantische gletscherberg staat garant voor een gezonde dosis adrenaline. Spectaculaire glijbanen cirkelen om de in ijs bevroren slang Svalgur - hier wacht een spetterend avontuur!

  1. Mis niets met onze reisgids Elzas - Vogezen

Ben je van plan wat langer te verblijven in de Elzas en wil je niets missen? Koop onze volledige reisgids Elzas & Vogezen met 3 uitgewerkte autoroutes, 4 stadswandelingen, tips en verborgen pareltjes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Elzas & Vogezen om in de stemming te komen en ga op pad!

Elzas-Vogezen

Gratis reisgids Elzas-Vogezen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?