25 x mooiste bezienswaardigheden in Dordogne: wat zien en doen tijdens je verblijf?

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

25 x mooiste bezienswaardigheden in Dordogne: wat zien en doen tijdens je verblijf?

4 december 2023 in Dordogne17 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in de Dordogne + verblijftips

De Dordogne is één van de bekendste streken van Frankrijk en wordt vaak ook als één van de mooiste departementen gezien. Vele mensen brengen dan ook jaarlijks een bezoek aan deze prachtige regio. Dat is niet verwonderlijk met de vele kastelen, de prachtige natuur, de bijzondere prehistorische vondsten en de middeleeuwse plaatsjes die je er overal terugvindt.

Met een rondreis door de Dordogne kijk je constant je ogen uit en kan je urenlang wegdromen bij de vele prachtige bezienswaardigheden.

Tours, tickets voor je bezoek aan de Dordogne

Dordogne bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours door de Dordogne vallei.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

 1. Dordogne of Périgord?

Het departement Dordogne is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk en omvat onder andere de steden Périgueux en Bergerac. Dordogne staat vooral bekend om de ruim 1500 kastelen die er te vinden zijn, evenals de vele grotten en prehistorische vondsten. Er is dan ook heel veel te zien en te doen in de regio, al vallen een aantal van de bekendste plekken van de Dordogne officieel net buiten het departement.

De naam Dordogne wordt soms nog wel verwisseld met de naam Périgord. Dit is namelijk een voormalige provincie van Frankrijk die zo goed als geheel overeenkomt met het huidige departement Dordogne. Deze provincie dateert uit de tijd van de Galliërs, en werd toendertijd bewoond door 4 stammen.

Nog steeds wordt Périgord verdeeld in 4 gebieden

 • de Périgord Vert in het noorden rondom de stad Nontron
 • de Périgord Blanc in het centrum rondom de stad Périgueux
 • de Périgord Pourpre in het zuidwesten rondom de stad Bergerac en de vele wijnvelden
 • de Périgord Noir in het zuidoosten rondom de stad Sarlat

RONDREIS: Wil jij ook de Dordogne streek ontdekken? Download dan zeker onze route door de Dordogne en Lot, rondreis in de Périgord.

Bezienswaardigheden in Dordogne op de kaart

 1. Dordogne rivier

Niet alleen is de Dordogne een departement, de naam wordt ook gedeeld met de rivier die door datzelfde departement heen stroomt. De Dordogne is ongeveer 490 kilometer lang en is een va de langste rivieren in Frankrijk. Veel verschillende bezienswaardigheden in de Dordogne zijn dan ook aan de gelijknamige rivier te vinden, zoals Beynac-et-Cazenac, Castelnaud, Domme en La Roque-Gageac.

Ontdek de Dordogne vanop het water

Je komt zeker eens de rivier tegen tijdens je rondreis door de Dordogne, maar het is ook aan te raden om de rivier voor een middagje op te gaan. Huur bijvoorbeeld een kano en ontdek de prachtige dorpjes langs de rivier vanaf het water. Of vaar mee op een traditionele Gabbares, een grotere boot waarop een gids je van alles over de plekken waar je langs vaart kan vertellen. Geen leukere activiteit om te doen dan dit op een warme zomerdag.

 1. Brantôme

Brantôme is een plaatsje in het noorden van de Dordogne, gelegen aan de rivier de Dronne. Het stadje is ontstaan op een eiland in de rivier, naast het Benedictijnse klooster wat in de 8ste eeuw al aan de oever van de Dronne tegen de kliffen aan was gebouwd.

Later in de 11de eeuw werden er door de monniken verbindingskanalen uitgegraven op en rondom het eiland. Omwille van deze reden heeft Brântome tegenwoordig de bijnaam Venetië van de Périgord gekregen.
 • Je kan hier dan ook heerlijk langs de oever van de rivier wandelen, een bezoek brengen aan het klooster en de Romaanse klokkentoren welke als één van de oudste klokkentorens van Frankrijk wordt gezien.
 • Ook vind je er een prachtige tuin die in de 16de eeuw werd aangelegd door een abt, en verschillende grotten achter de abdij waar kluizenaars woonden in alle rust.
 1. Abbaye de Boschaud

Verstopt in de bossen van de Périgord Vert ligt de Abbaye de Boschaud. Dit typische Cisterciënzer klooster werd in de 12de eeuw gebouwd, maar werd vervolgens tijdens de Hugenotenoorlogen in de 16de eeuw deels verwoest.

Tijdens de plunderingen in deze periode is het archief van het klooster verloren gegaan, waardoor men maar weinig over het klooster weet. Sinds de verwoesting is het klooster niet meer bewoond, en pas in de 19de eeuw werd het klooster opnieuw ontdekt.

De ruïnes van het klooster zijn desondanks een bijzondere plek om even doorheen te struinen. Velen voelen nog steeds de spiritualiteit in de vervallen bouwwerken.
 1. Grotte de Villars

In de Périgord Vert vind je ook een mooi voorbeeld van de vele prehistorische grotten die in de Dordogne teruggevonden zijn, namelijk de Grotte de Villars. Deze grotten werden uitgesleten door een ondergrondse rivier, waarna er vele bijzondere formaties van kalksteen in de grotten zijn ontstaan.

Daarnaast zijn er in de ruim 13 kilometer aan grotten meerdere rotstekeningen gevonden van zo’n 17.000 jaar oud. Bij de grotten vind je een bezoekerscentrum waar je meer te weten krijgt over de ontwikkeling van de grot, waarnaast je daarbuiten door een tuin kan lopen waarin flora uit de prehistorie is geplant en er levensgrote beelden van dieren uit deze periode zijn geplaatst. Meer info op de website

 1. Saint-Jean-de-Côle

Saint-Jean-de-Côle is een schilderachtig dorp gelegen aan de oever van de Côle. Het plaatsje is geclassificeerd als een van ‘les plux beaux villages de France’ en het romantische dorp is zeer geliefd onder lokale maar ook internationale kunstenaars.

Wanneer je door het dorp wandelt, kom je dan ook veel pastelkleurige gebouwen tegen, een oud stenen bruggetje waaronder de rivier stroomt, het twaalfde-eeuwse Chateau de la Marthonie en een Romaanse kerk.

 1. Périgueux

Périgueux is de prefectuur van de Dordogne, en is een stad waar de geschiedenis en oude tradities nog volop leven. De stad ontstond al ten tijde van het Romeinse Rijk, en wanneer je door de stad heen wandelt is het net alsof je een reis door de tijd maakt. Zo zijn er nog kleine stukjes van de oude stadsmuur terug te zien in verschillende delen van de stad, waarbij de muur soms onderdeel uitmaakt van nieuwere gebouwen.

De kathedraal van Saint-Front de Périgeux stamt uit de 12de eeuw en is één van de grootste Romaanse kerken uit het land. De kathedraal valt op door de vijf bijzondere koepels en de hoge Romaanse klokkentoren. Verderop vind je op rondom het Place Saint-Louis verschillende historische huizen waaronder het veertiende-eeuwse stadspaleis Maison Tenant.

 1. Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil

Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil, of kortwel Les Eyzies, wordt gezien als de Franse hoofdstad van de prehistorie. In en rondom deze locatie, gelegen in het dal van de Vézère in de Périgord Noir, zijn vele prehistorische vondsten gedaan welke nog steeds te zien zijn in Les Eyzies.

Zo kan je er het Nationale Museum van de Prehistorie bezoeken, evenals verschillende belangrijke archeologische plekken zoals de Font-de-Gaume grot, de Grotte du Grand Roc en de Les Combarelles grot met vele tekeningen en gravures. Ook vind je vlak bij Les Eyzies de grotten van Lascaux.

TOUR: Dompel jezelf onder in de prehistorische geschiedenis van de regio tijdens een dagtour, en sla bovendien de wachtrijen over. Bezoek het Nationale museum, de grotten van Rouffignac en Lascaux tijdens deze georganiseerde daguitstap.

 1. De grotten van Lascaux

De grotten van Lascaux zijn de bekendste grotten van de Dordogne en worden ook gezien als de mooiste van het departement. De grotten werden in 1940 ontdekt, waarbij er vele muurschilderingen van zo’n 17.000 jaar oud werden gevonden. Deze muurschilderingen werden echter al snel na de opening voor het publiek in 1948 aangetast, en in 1963 werden de grotten weer gesloten.

Sindsdien zijn er meerdere replica’s gemaakt, en vlak bij de originele grotten ligt Lascaux II. Deze replica laat een grot van 39 meter lang zien vol bijzondere prehistorische tekeningen. Verderop vind je het Centre International de l’Art Pariétal, waar nog meer replica’s van de kunstwerken in de grotten te zien zijn.

TICKETS: Boek je tickets voor de grotten van Lascaux online op voorhand en vermijd wachtrijen!

 1. Sarlat-la-Canéda

Sarlat-la-Canéda, beter bekend als Sarlat, is waarschijnlijk de meest gekende trekpleister van de Dordogne. De stad ontstond in de middeleeuwen rondom een Benedictijns klooster, waarna de stad lijkt stil te hebben gestaan. De stad is één van de meest representatieve steden van het 14de-eeuwse Frankrijk, waardoor er ook vele historische films in Sarlat zijn gemaakt. De stad wordt nog omringd door de oude stadsmuur waarbinnen je vele middeleeuwse gebouwen gemaakt van honinggeel kalksteen kan vinden.

Rondom het Place du Peyrou, met de Saint-Sacerdos à Sarlat kathedraal en het Présidal Paleis, waan je jezelf in de Middeleeuwen, terwijl je bij het Place de la Liberté vele herenhuizen uit de 14de tot de 17de eeuw terugvindt.

Bezoek Sarlat vooral op een zaterdag
, wanneer er op de Place du Marché-aux-Obies een markt wordt gehouden met typische streekproducten. Je kan de smaken van de streek ook leren kennen tijdens een Gourmet Tour. Je bezoekt de markt en proeft wijnen en andere lokale producten, nu vanaf €25!

RONDREIS: Wil jij ook de Dordogne streek ontdekken? Download dan zeker onze route door de Dordogne en Lot, rondreis in de Périgord.

 1. Brive-la-Gaillarde

Brive-la-Gaillarde ligt officieel in het departement Corrèze, ten oosten van de Dordogne, maar ligt zo dicht bij de grens dat het vaak alsnog genoemd wordt als onderdeel van de Dordogne.

De locatie wordt vaak als een soort drielandenpunt gezien waar de streken Périgord, Quercy en Limousin samenkomen. Het stadje staat bekend om de grote markt die drie keer per week in de Halle Georges Brassens wordt gehouden.

 1. Chateau des Milandes

Het Chateau des Milandes is een landhuis gelegen aan de oevers van de Dordogne. Het kasteel werd in de 15de eeuw gebouwd door François de Caumont, maar staat vooral bekend als de oude woonplaats van de artieste Josephine Baker, die er in 1940 begon te wonen met haar adoptiekinderen en het kasteel in 1947 kocht.

In het kasteel zijn nog verschillende outfits van Baker te zien, evenals vele foto’s en documenten van de familie.

 1. Beynac-et-Cazenac

Het dorp Beynac-et-Cazenac is één van de mooiste dorpen van de Dordogne vallei, en is dan ook geclassificeerd als een van ‘les plus beaux villages’. Het dorp ligt aan de oever van de Dordogne en is tegen de rotsen aan gebouwd, waarbij het middeleeuwse kasteel uit de elfde eeuw boven de rotsen gebouwd is.

Het Chateau de Beynac biedt dan ook prachtige panoramische uitzichten over het dorp en de rivier. Verderop kan je aan de volgende bocht van de Dordogne rivier het kasteel van Castelnaud zien liggen, de rivaal van Beynac.

Waar overnachten in Beynac?

Als je in Beynac wilt verblijven, biedt de uitstekende Camping Dordogne les 2 vallées accommodaties van hoge kwaliteit en schaduwrijke plaatsen met uitzicht op het kasteel van Beynac. Het is ook een ideaal startpunt om de Dordogne te verkennen, want de camping ligt dicht bij Sarlat, La Roque Gageac, Domme en het kasteel van Castelnaud. Meer info en boeken.

DAGTOUR: Ontdek tijdens deze dagtour de mooiste kastelen van de Dordogne!

 1. La Roque Saint-Christophe

Een dagje slecht weer? Ideaal om een bezoek te brengen aan La Roque Saint-Christophe, een indrukwekkende prehistorische site van zo'n 1 km lang langs de Vézère rivier. Hier vind je meer dan 50 natuurlijke schuilplaatsen en uitgehouwen grotten. De site heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het Paleolithicum en heeft sporen van menselijke bewoning gedurende duizenden jaren.

De bewoners van La Roque Saint-Christophe bouwden hun huizen door grotten en terrassen uit te hakken in de kalkstenen klif. Deze troglodietenwoningen waren goed beschermd tegen weersinvloeden en boden natuurlijke isolatie.

 1. Chateau de Castelnaud-la-Chapelle

Het kasteel van Castelnaud is één van de bekendste kastelen van de Dordogne. Het werd in de 13de eeuw gebouwd aan de oever van de Dordogne rivier en speelde een grote rol in verschillende oorlogen.

Zo kozen de inwoners van Castelnaud-la-Chapelle tijdens de Honderdjarige Oorlog de kant van de Britten, terwijl het plaatsje Beynac verderop de koning van Frankrijk volgde, wat voor een constante rivaliteit tussen de plaatsen zorgde.

Het kasteel huist tegenwoordig een museum over de oorlogvoering ten tijde van de Middeleeuwen en de rol van het kasteel tijdens de verschillende oorlogen.

 1. Le Gouffre de Padirac

Gouffre de Padirac is één van de bekendste en spectaculairste kloven in de Dordogne. De kloof bevindt zich in de buurt van Rocamadour, op een halfuurtje rijden. De site werd voor het eerst geopend in 1899 en is sindsdien goed bewaard gebleven. De kloof van Padirac een bijzondere bezienswaardigheid in Frankrijk. De ingang bestaat uit een gigantisch gat in de grond (tot 75 meter diep) met een doorsnede van meer dan 40 meter. Het gat is ontstaan door water dat miljoenen jaren de grond heeft weggespoeld en werd aan het einde van de 19de eeuw ontdekt door de beroemde Franse speleoloog Alfred Martel.

Je kan zowel met de lift als met de trap naar de bodem van de grot afdalen. We raden je aan om af te dalen via de trappen, zo geniet je van het mooiste uitzicht. De trappen zijn bovendien ook goed te doen voor kinderen. Wanneer je afgedaald bent in de grot, kom je uiteindelijk bij de ondergrondse rivier uit, waar een gondel met gids je opwacht voor een boottochtje door de verschillende ruimtes van de grot. Een van de meest indrukwekkendste ruimtes, is de Salle du Grand Dôme, met een plafond van maar liefst 94 meter hoog.

 • Er is een parking voorzien bij de kloof.
 • Kaartjes kan je aankopen bij de kassa. Je kan je toegang tickets ook op voorhand aankopen online (aanrader).
 • Houd er rekening mee dat het hier in het hoogseizoen erg druk kan zijn.
 • Neem ook best een (regen)jas of vest mee. In de grot wordt het nooit warmer dan 13°C.
 • Meer info op de website.

 1. Jardins de Marqueyssac

Vlakbij Beynac en Castelnaud liggen de tuinen van Marqueyssac, gelegen bij een 17de-eeuws kasteel. In 1860 begon de toenmalige eigenaar de tuinen van het kasteel vol te planten met vele buxusstruiken die hij in verschillende vormen liet knippen. Ondanks dat er een tijd volgde waarin het kasteel en de tuinen begonnen te vervallen besloot een nieuwe eigenaar, Kleber Rossillon, in 1996 de tuinen te restaureren in de romantische stijl van de 19de eeuw.

Er lopen 3 routes door de tuinen die uiteindelijk op de Belvédère samenkomen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de vallei van de Dordogne. Ook kan je bij de tuinen de Via Ferrata trotseren, een klim van nog geen 300 meter langs een klif bestaande uit planken, ijzeren treden en handvaten en staalkabels.

Onze tip: Bezoek als het kan de tuin in de zomer op de donderdagavond, wanneer de tuin verlicht wordt door middel van duizenden kaarsen.
 1. La Roque-Gageac

La Roque-Gageac ligt een stukje verderop aan de oevers van de Dordogne en is weer een dorp van ‘les plus beaux villages de France’. Het dorp ligt uitgestrekt langs de rivier tegen de rotswand. Daarnaast liggen er tussen de huizen en de rotswand nog bijzondere exotische tuinen, die daar gepland zijn door Gérard Dorin.

 1. Domme

Wat verderop ligt Domme, ook gekend onder de bijnaam ‘Akropolis des Périgord’. Het is een goed voorbeeld van een bastidedorpje, een middeleeuws gefortificeerd plaatsje dat in de 13de en 14de eeuw opnieuw werd opgebouwd volgens een strak stratenplan.

Doordat het echter op de rotskliffen van de zuidoever van de Dordogne is gebouwd moest het plan aangepast worden naar de omgeving, waardoor het niet de karakteristieke rechthoekige plattegrond heeft van een bastide. Wel is de 17de-eeuwse markthal een typisch beeld van het dorp.

REISGIDS: Onze reisgids Dordogne en Lot heeft alles om je langs de mooiste plekjes van de streek te brengen.

 1. Rocamadour

Rocamadour is een trekpleister dat eigenlijk in het departement Lot ligt, net buiten de Dordogne. Desondanks zou je deze bijzondere plaats zeker eens moeten bezoeken tijdens je rondreis door de Dordogne.

Het pelgrimsstadje is opgebouwd tegen een helling in verschillende lagen, waarbij je op de onderste lagen het dorp vindt, op de middelste de kerken en helemaal bovenaan het kasteel. Naast deze bijzondere plattegrond trekt Rocamadour vele pelgrims aan die het graf van Sint-Amadour bezoeken, die in de bergwand gevonden werd.

 1. Belvès

Belvès wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Frankrijk. Het plaatsje is gelegen op een kleine verhoging en torent dan ook hoog boven de omgeving uit. Het wordt ook wel het stadje van de 7 torens genoemd.

Belvès wordt al ruim 2000 jaar bewoond en is door de strategische ligging vaak als legerplaats gebruikt. In de Middeleeuwen werd de stad versterkt en werd de abdij gebouwd, waarbij zeven edellieden een toren aan de abdij lieten bouwen. Ondanks deze benaming is de 15de-eeuwse markthal met de 23 pilaren, gelegen op de Place d’Armes, het icoon van deze locatie. In een van deze zuilen kan je nog een ijzeren ring aanschouwen waarmee criminelen werden vastgeketend.

 1. Monpazier

Monpazier is ook weer een lid van ‘les plus beaux villages de France’ en wordt vaak gezien als de mooiste bastide van de Dordogne. Monpazier werd in 1285 opgebouwd en bestaat uit kaarsrechte straten waaraan huizen zijn gelegen die allemaal vrijwel even groot zijn. Daarnaast vind je er de houten markthal met de typische bogen die in veel bastides te vinden zijn.

 1. Bergerac

In het zuidwesten van de Dordogne vind je Bergerac, de stad van kunst en geschiedenis. De stad is vooral bekend om Cyrano, de oude panden die nog half van hout gemaakt zijn en de wijngaarden die rondom de stad te vinden zijn. Je vindt dan ook veel gezellige straatjes met oude panden in de stad, maar ook talrijke musea, waaronder een wijnhuis met een tentoonstelling over de geschiedenis van de wijnbouw. Meer zien van de stad? Ga mee met een begeleide wandeling door Bergerac.

Buiten Bergerac is het mogelijk om de grote wijngaard van Vignoble les Verdots te bezoeken. Hier kan je in de zomer een picknickmand afhalen om in de wijngaarden te picknicken, maar het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan de wijngrot van het huis, iets wat bij de meeste wijnhuizen niet mogelijk is.
 1. Proef van de lokale specialiteiten

Iedere streek in Frankrijk heeft zo zijn eigen culinaire specialiteiten, ook het departement Dordogne. Wanneer je op vakantie bent in Dordognevallei, raden we dan ook zeker aan om eens van de belangrijkste streekgerechten te proeven. Fijnproevers komen hier namelijk niets te kort.

 • De streek is vooral bekend om foie gras (ganzenlever).
 • Truffels worden over het algemeen vaak gebruikt als smaakmakers in de streekgerechten.
 • Een gerecht dat vaak gegeten wordt in de Dordogne is gekonfijte eend, vaak geserveerd met gebakken aardappelen en knoflook.
 • Walnoten zijn ook erg populair in deze streek.
 • Uiteraard mag de heerlijke Cabécou de Rocamadour niet ontbreken. Dit heerlijk smeuïge geitenkaasje wordt al sinds de 15e eeuw gemaakt op de hoogvlakte van de Causses du Quercy.
 • Als dessert kan je proeven van de overheerlijke kersentaart Clafoutis. Dit Franse nagerecht wordt traditioneel gemaakt van kersen mét pit die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker.
 • Daarnaast is de Dordogne ook een populaire wijnstreek. Verschillende druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Malbec, Sauvignon Blanc, Sémillon, Merlot en Muscadelle komen uit deze streek.
 1. Waar overnachten in de Dordogne? Tips en suggesties

Tijdens je rondreis door de Dordogne kom je talrijke prachtige plekken tegen dat het bijna onmogelijk is om de perfecte verblijfplek te vinden. Net zoals de meeste trekpleisters in het departement, vind je ook veel bijzondere accommodatie terug. Bekijk ook onze favoriete verblijven in Dordogne.

Chateaux dans les Arbres

Zo kan je bijvoorbeeld bij Chateaux dans les Arbres, tussen Bergerac en Sarlat, verblijven in een klein houten kasteel, welke is nagebouwd van een kasteel uit de regio. Zo zijn er verschillende houten kastelen terug te vinden in het kleine bos, waarvan sommige op het water zijn gelegen en andere gebouwd zijn in bomen. Dit garandeert al een bijzondere vakantie.
http://www.chateaux-dans-les-arbres.com/

Domme

In Domme is het Bed & Breakfast 1 Logis à Domme een aanrader. Deze accommodatie ligt direct achter de poorten van de bastide en bevat mooie ruime kamers en een prachtige panoramische tuin met hot tub. Prijzen en online boeken

Les Cabanes de Jeanne

Ook Les Cabanes de Jeanne, bij de Camping Périgord Vacances, biedt mooie accommodatie aan. Op deze kleine camping kan je verblijven in verschillende houten huisjes, waarbij het ook mogelijk is om in een knusse boomhut te verblijven. Meer info en boeken.

Le Paradis

Wil je liever overnachten op een camping? Dan is Le Paradis de plek waar je moet zijn. Le Paradis is een familiecamping met vijf sterren gelegen aan de oevers van de Vézère. Je kan hier terecht op één van de staanplaatsen, maar het is ook mogelijk om een prachtige cottage te huren tussen de fleurige bloemen en planten. Meer info en boeken.

 1. Filmpje: breng een bezoek aan de Dordogne

Benieuwd naar hoe Dordogne eruit ziet? In deze video nemen we je mee naar deze prachtige regio in Frankrijk. Als je dit zelf ook eens wil ervaren, zal je natuurlijk zelf naar Dordogne moeten afreizen.

 1. Wil je ook niets missen? Download onze reisgids Dordogne

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Dordogne? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Dordogne met meer dan 40 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Dordogne.

Dordogne

Gratis preview reisgids Dordogne downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 18 februari 2024 - Johan

Prima gids, heel duidelijk omschreven en goede tips

- 30 augustus 2023 - hubert steenbeke

we gaan zeker de grot pech merle bezoeken

- 7 juni 2023 - VAN DEN PANHUYZEN DENISE

Handige en gedetailleerde reisgids met veel uitstapmogelijkheden !

- 6 mei 2023 - BVDC

De streek is ons niet onbekend. U geeft wel een heel mooie samenvatting die herinneringen en ideeën oproept. Deze zomer plannen wij zeker een trip met gebruik hiervan

- 3 januari 2023 - Norbert

Alvast bedankt voor de goede informatie deze zomer gaan we dus idieaal goede tips.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?