Waar overnachten in de Dordogne? 10 x goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar overnachten in de Dordogne? 10 x goedkoop tot luxe (update 2024)

10 juni 2022 in Dordogne0 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante regio Dordogne heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Dordogne!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

L'atelier - Montignac

L'Atelier in Montignac biedt moderne mastersuites gehuisvest in een 17e-eeuws gebouw (1e verdieping). Ben je op zoek naar elegante mastersuites met het beste comfort en in een heerlijk, rustige omgeving? Dan is dit pension echt iets voor jou! Je kan zelf gerechten klaarmaken in de keuken en gezellig opeten in de gedeelde eetkamer. Daarnaast kan je in de omgeving allerlei activiteiten ondernemen als vissen, wandelen en kajakken op de rivier de Vézère. Een ideaal startpunt voor te reizen in de Perigord! Meer info en boeken.

Hotel de Bouilhac - Montignac

Dit 17e-eeuwse viersterrenhotel staat op de monumentenlijst, op een steenworp afstand van de heilige heuvel van Lascaux, verleid door de typische architectuur van de geschiedenis van de Périgord Noir. De kamers van het Bouilhac Hotel zijn elegant en stijlvol ingericht en zijn voorzien van alles wat je maar kan wensen. Elke ochtend wordt er ook een continentaal ontbijt verzorgd in het Bouilhac Restaurant. Meer info en boeken.

Le Moulin du Roc - Champagnac-de-Bélair

In de Périgord Vert, genesteld tussen een klif en de rivier, is de Moulin du Roc het ideale hotel om even tot rust te komen. Het hotel werd in 1670 gebouwd aan de Dronne, een rivier die naast en over het terrein loopt. De accommodatie biedt elegante, moderne kamers die verspreid zijn over 3 gebouwen die met elkaar verbonden zijn door een doolhof van voetbruggen, terrassen en intieme trappen. Ze bieden allemaal een mooie mix van vintage meubels en modern comfort en kijken uit op de rustgevende rivier.

Het gastronomisch restaurant is een van de beste in de Périgord. De chef-kok gebruikt overheerlijke lokale producten bij het bereiden van zijn zeer precieze, verrukkelijke gerechten. Bij zo'n gerecht hoort natuurlijk een heerlijk wijntje. De uitzonderlijke wijnkelder biedt meer dan 900 verschillende soorten. Meer info en boeken.

Best Western Le Renoir - Sarlat-la-Canéda

Het Best Western Le Renoir Hotel ligt op wandelafstand van het historische centrum van het pittoreske stadje Sarlat, in het hart van de Périgord. Het hotel beschikt over comfortabele, elegante accommodatie. De ruime kamers zijn voorzien van moderne faciliteiten, zoals satelliet-tv, een minibar, airconditioning en een eigen badkamer.

In de zomermaanden kan je genieten van een verfrissend drankje bij het zwembad of zonnebaden op een heerlijke ligstoel.
Daarnaast heeft het Le Renoir Hotel een ideale ligging om de stad te ontdekken. Wandel door prachtige geplaveide straatjes, geniet van een gastronomische maaltijd in een lokaal restaurant en kijk rond in de mooie winkels. Meer info en boeken.

Au Grand Hôtel de Sarlat - Sarlat-la-Canéda

In het Grand Hôtel de Sarlat, op wandelafstand van het middeleeuwse centrum van Sarlat, kan je verblijven in een van de viersterrenpaviljoens. Gebouwd rond een charmant park, met grote terrassen en een prachtig verwarmd zwembad, wordt het hotel bewoond door al het licht van de Périgord en biedt het een uitzonderlijke rust in het stadscentrum. Elegante en eigentijdse kamers in het Pavillon Selves en stijlvolle kamers in Clos la Böétie.

's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet. Wil je graag even ontspannen? Dit moderne hotel biedt ook een spa sauna en bubbelbad, massages en schoonheidsbehandelingen. Au Grand Hôtel de Sarlat biedt ook gemakkelijk toegang tot de Dordogne-vallei en de Vézère-vallei. Meer info en boeken.

Hôtel Les Glycines - Restaurant & Spa - Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil

Gevestigd in een 19e-eeuws postkantoor in de regio Périgord Noir, bevindt zich het milieuvriendelijke hotel Les Glycines. Elke klassieke kamer is ingericht in neutrale kleuren en een romantische touch en beschikt over antiek meubilair. Alle kamers zijn voorzien van satelliet-tv en een eigen badkamer. Graag even ontspannen? Neem een duik in het openluchtzwembad of ga even langs in het wellnesscentrum met hammam en sauna. Of vertoef even in de prachtig omliggende tuinen.

Je geniet elke ochtend van een verzorgd ontbijtbuffet (warm/koud) en in het gastronomisch restaurant 'Le 1862' op het terras kan je genieten van lichte en gezonde gerechten op basis van verse bio-ingrediënten uit de eigen indrukwekkende groentetuin. Meer info en boeken.

The Originals City, Hôtel de Bordeaux - Bergerac

Dit Hotel de Bordeaux ligt in een rustige omgeving, in de buurt van het oude stadsdeel van Bergerac. Je verblijft in ruime kamers met moderne voorzieningen. Je kan elke dag genieten van een ontbijtbuffet voordat je bezienswaardigheden gaat ontdekken. Het hotel heeft een bar, en op het terras in de tuin kan je een frisse duik nemen in het zwembad en genieten van ontspannen momenten in de zonneschijn van de Dordogne. Meer info en boeken.

B&B L'escapade - Brantôme

Deze knusse Bed & Breakfast L'Escapade in Brantôme biedt gezellige accommodatie aan. Je verblijft in ruime, ingerichte kamers die voorzien zijn van alles wat je maar kan wensen. 's Morgens kan je wakker worden met een heerlijk continentaal ontbijtje en daarna kan je een frisse duik nemen in het seizoensgebonden zwembad. Meer info en boeken.

B&B Madel - Domme

In de sfeer van een typische gezinswoning, met Périgord-architectuur, kijken de B&B Madels kamers uit op de Bastide de Domme, een van de mooiste dorpen van Frankrijk en de Dordogne-vallei. De kamers zijn ruim, voorzien van moderne faciliteiten en een panoramisch uitzicht over de tuin en omgeving. Wil je de omgeving graag ontdekken met de fiets? Dan kan je deze huren bij de uitbaters. Meer info en boeken.

Moulin de Vigonac - Brantôme

Moulin de Vigonac is gevestigd in een voormalige watermolen uit de 16e eeuw. Het hotel wordt omarmd door de rivier de Dronne in Brantôme, dat ook wel het Venetië van de Dordogne wordt genoemd. De ruime kamers van Moulin de Vigonac hebben een elegante, gezellige inrichting en bieden een uitzicht op het park, het zwembad of de binnenplaats. Je kan dagelijks genieten van een stevig en heerlijk ontbijt met huisgemaakte fruitsalade, pannenkoeken en Franse zoete deegwaren. Mmmm!

In de omgeving kan je allerlei activiteiten ondernemen als fietsen en kanoën. Meer info en boeken.

Wil je ook niets missen? Download onze reisgids Dordogne

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Dordogne? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Dordogne met meer dan 40 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Dordogne.

Dordogne

Gratis reisgids Dordogne downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?