Waar overnachten in Bretagne? 15 x goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Bretagne? 15 x goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

28 oktober 2022 in Bretagne1 reactie

Tijdens je bezoek aan de charmante regio Bretagne heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Bretagne!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Golden Tulip Saint Malo - Le Grand Bé (Saint-Malo)

Het Golden Tulip Saint-Malo bevindt zich in de ommuurde stad Saint-Malo, op wandelafstand van de gezellige haven. Het 4* hotel verzorgt dagelijks een ontbijtbuffet met lokale producten of maak een ontbijtje naar eigen wens! Verder beschikt het hotel ook over een theesalon en aangenaam terras met prachtig uitzicht over de daken van de stad. Als gast heb je ook gratis toegang tot het fitnesscentrum. Meer info en boeken

  1. Hotel Eden (Saint-Malo)

Hotel Eden is een kleinschalig hotel gelegen op een steenworp van het prachtige strand van Plage de Sillon in Saint-Malo. Het charmante 3* hotel is de ideale uitvalbasis voor een verkenning van de bezienswaardigheden van Bretagne en Normandië. Het hotel ligt bovendien aan de weg naar de Mont Saint-Michel.

Je verblijft in ruime kamers voorzien van alle nodige luxe en comfort. Op het aangename terras kan je genieten van een zonnig ontbijtje alvorens je de stad in trekt. Meer info en boeken.

  1. Hotel De France et Chateaubriand (Saint-Malo)

In het hart van het historische Saint-Malo en op een paar meter van de jachthaven van Saint-Malo bevindt zich het Hotel de France et Chateaubriand. De unieke gevel naar Saint-Malo en de aanwezigheid van de geboorteplaats van Chateaubriand hebben ervoor gezorgd dat het gebouw als historisch monument is aangemerkt.

Deze authentieke accommodatie beschikt over comfortabele kamers met het hoogste comfort, waaronder enkele met een adembenemend uitzicht op zee en Le Sillon. Voor een lekker dinertje kan je terecht in het sfeervolle restaurant waar je kan proeven van traditionele gerechten met vis, schelp- en schaaldieren en regionale specialiteiten. Meer info en boeken.

  1. Nantes Camping (Nantes)

Op een kwartiertje rijden van het centrum van Nantes ligt de gezellige Nantes Camping. Deze middelgrote camping ligt langs een beekje en biedt zowel staanplaatsen, chalets als cottages voor verhuur. De bomen die de camping omringen zorgen voor voldoende schaduw en privacy.

Wie een verfrissende duik wilt nemen, kan terecht in het overdekte zwemparadijs op slechts 100 meter van de camping. Genoeg van al dat waterpret? Dan kan je elkaar nog uitdagen in een potje mini-golf, tafeltennis of jeu de boules. Of je kan ook gezellig samen een fiets huren en een mooie fietstocht maken in de omgeving. Meer info en boeken.

's Avonds kan je in het campingrestaurant Les Terrasses du Petit Port genieten van een lekker pakje friet of een pizza. Verder kan je er ook mosselen, Bretonse oesters, heerlijke langoustines of de specialiteit van de chef: kabeljauw in witte botersaus proeven. Meer info en boeken.

  1. Maisons du Monde Hotel & Suites (Nantes)

Maisons du Monde Hotel & Suites - Nantes biedt moderne accommodatie in het centrum van de stad. Het 4* hotel weerspiegelt een plek die stijl, gezelligheid en elegantie combineert. Tijdens je verblijf in het Maisons du Monde Hotel & Suites zal je je meteen thuis voelen. Je kan er voor kiezen om te overnachten in een van de ruime, elegant ingerichte kamers, een appartement of een suite.

Dagelijks kan je genieten van een continentaal ontbijt met lokale producten. Na je stadswandeling door Nantes kan je nog even genieten van een lekker glaasje wijn in de sfeervolle bar met een charcuterie of kaasplankje. Meer info en boeken.

  1. L'Agapa Hôtel - Spa (Perros-Guirec)

Het L’agapa Hotel is een vijfsterrenhotel in Perros-Guirec waarbij je kan genieten van een service van wereldklasse. Het hotel is gelegen aan de Côte de Granit Rose, op wandelafstand van het charmante stadscentrum Perros Guirec met een zeldzame schoonheid. Wat dit hotel zo bijzonder maakt, is het panoramisch uitzicht op zee en de archipel van de 7 eilanden. Je verblijft in een moderne kamer voorzien van de nodige luxe en comfort.

Bij mooi weer kan je genieten van een lekker drankje op het terras met uitzicht op het strand en de zee. Nadien kan je ter ontspanning nog enkele uurtjes terug trekken in de spa met sauna, hamam, hot tub en een fitnesscentrum. Meer info en boeken.

  1. Castel Beau Site (Perros-Guirec)

Gelegen in een idyllische baai aan de Bretonse kust, is het Hotel Castel Beau Site één van de mooiste adressen in de Côtes d'Armor. Na het ondergaan van verschillende renovaties biedt dit elegante toevluchtsoord alles om de schoonheid van de roze granietkust te ontdekken. Het eigentijdse 4* hotel biedt moderne kamers waarvan sommige toegang bieden tot tot het strand.

Gun jezelf ook even een pauze in de hot tub in de openlucht, een ontspannend moment bij 37°C uitkijkend over het strand. 's Avonds kan je genieten van gastronomische, traditionele gerechten in het sfeervolle Castel Beau Site, La Table de Mon Père. Op een paar kilometer van het kleine stadje Perros-Guirec is dit een ideale plek om een van de mooiste kusten van Frankrijk te ontdekken. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Les Costants (Perros-Guirec)

Hotel The Originals Les Costans (het voormalige Relais du Silence) is een ander hotel in het gezellige stadje Perros-Guirec, en op 850 meter van het stadion Yves-Le Jannou. Het comforthotel biedt ruime kamers en suites met een prachtig uitzicht op zee en de tuinen van het hotel.

Iedere kamer is voorzien van een aparte woonkamer waar je even tot rust kan komen na een dagje hevig stappen. Of je kan ook altijd even uitwaaien op de zandstranden van Trestraou en Trestignel! Meer info en boeken

  1. Brit Hotel Saint-Nazaire Centre (Saint-Nazaire)

Het Brit Hotel Saint-Nazaire Centre is een boetiekhotel in het centrum van Saint Nazaire en op vijf minuutjes rijden van het strand! Het driesterrenhotel is voorzien van ruime, moderne kamers voorzien van alle luxe en comfort dat je kan wensen tijdens je verblijf. Na een heerlijke nachtrust kan je op verzoek een uitgebreid ontbijtbuffet en heerlijk diner verkrijgen. Meer info en boeken.

  1. Best Western Hôtel Des Voyageurs (Fougères)

Best Western Hôtel Des Voyageurs is gelegen in Fougères, in het hart van de oude citadel van Duché de Bretagne. Het 3* hotel biedt een mix van traditionele stenen muren en een moderne inrichting. De ruime kamers in het stenen gebouw zijn individueel ingericht en beschikken over een flatscreen-tv met satellietzenders. Iedere ochtend wordt er een heerlijk ontbijtbuffet met regionale specialiteiten geserveerd. Het hotel ligt op wandelafstand van topbezienswaardigheden als het kasteel en het belfort maar ook gezellige restaurantjes. Meer info en boeken.

  1. Hotel Arvor - O'Lodges by Arvor (Dinan)

Hotel Arvor - O'Lodges by Arvor bevindt zich in het hart van de pittoreske stad Dinan, tegenover het Stadstheater. Het hotel zit gevestigd in een authentiek 18e-eeuws pand en biedt kamers met een elegante inrichting. Alle kamers van het hotel beschikken over gratis WiFi, een televisie en een eigen badkamer. 's Ochtends kan je in de ontbijtruimte of in op je eigen kamer genieten van een uitgebreid ontbijt.

Andere faciliteiten van het hotel zijn onder meer een pendeldienst van en naar de luchthaven en een fietsverhuurservice. Zo kan je de stad op je eigen tempo verkennen. Meer info en boeken.

  1. La Maison Pavie (Dinan)

Pension La Maison Pavie is gevestigd in een vakwerkgebouw uit de 15e eeuw en ligt in het historische centrum van Dinan, aan de Place Saint Sauveur, tegenover de basiliek. Iedere kamer heeft een eigentijdse inrichting, moderne meubels een flatscreen-tv en gratis internet. Verder zijn de kamers voorzien van Bang & Olufsen-producten en een moderne eigen badkamer. 's Ochtends wordt er een ontbijt geserveerd in het pension dat je kan nuttigen in de eetzaal of buiten in de tuin bij mooi weer.

Wil je graag de omgeving verkennen? La Maison Pavie ligt op 30 minuten rijden van zowel Saint Malo als Cancale. In de directe omgeving van het pension kan je makkelijk gratis parkeren. Meer info en boeken.

  1. Le Nemours Rennes (Rennes)

Le Nemours Rennes is een ietwat chiquer hotel gelegen in het hart van Rennes, op een paar minuten wandelen van het historische centrum. Het hotel biedt zowel kamers als suites ingericht in verschillende rustgevende kleuren. Dagelijks wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd met onder meer biologische en lokale producten. Meer info en boeken.

  1. Apparts' Rennes BnB Duhamel Centre Gare (Rennes)

Of verblijf in een gezellig appartement te midden van de stad. Apparts' Rennes BnB Duhamel- Centre Gare biedt ruime accommodatie voorzien van een charmante inrichting, een zitkamer, keuken en slaapkamer. Er is ook een gezellige binnenplaats met fleurige bloemperken en je kan tegen een toeslag een ontbijtje bijboeken. Meer info en boeken.

  1. Manoir des Indes, The Originals Relais (Quimper)

Manoir des Indes, The Originals Relais is een milieuvriendelijk hotel, net buiten het stadscentrum van de fascinerende stad Quimper. Het 4* hotel wordt omgeven door een groot park en biedt charmante kamers die ontworpen zijn om de geest van Oost-Indië te weerspiegelen. Na een heerlijke nachtrust kan je ontspannen in de spa van het hotel, met hot tub, sauna en een verwarmd zwembad met milieuvriendelijk houten verwarmingssysteem.

Eenmaal volledig ontspannen, kan je genieten van een menu met producten van de markt. Een etentje in het restaurant van het Originals Manoir des Indes is op reservering beschikbaar. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Bretagne?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Bretagne? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Bretagne met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Bretagne.

Bretagne

Gratis reisgids Bretagne downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 23 juli 2021 - johan dewaele

Zeer goede beknopte reisgids. Misschien wat meer aandacht voor hotels per regio / stad ...

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?