Bijzonder overnachten in een boomhut in België? Slaap in deze 10 leuke boomhutten

Koop de volledige reisgids voor € 15

Bijzonder overnachten in een boomhut in België? Slaap in deze 10 leuke boomhutten

20 april 2024 in België0 reacties

Overzicht met de mooiste boomhutten in België, ga uniek overnachten

Altijd al willen overnachten in een gezellige boomhut, omringd door de rust en schoonheid van de natuur? Wakker worden met het gezang van de vogeltjes en een geweldig uitzicht op de omringende natuur.. Zalig is dat!

Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie met het gezin, een romantisch uitje met z'n tweetjes, deze 10 boomhutten in België beloven je een onvergetelijk verblijf.

Overzicht mooiste boomhutten in België

Je wil graag origineel gaan overnachten in een boomhut? We hebben we alvast onze favoriete boomhutten van België waarin je kan verblijven voor jou opgelijst, aan je de keuze en eenvoudig online te boeken.

Kaartje met ligging van de mooiste boomhutten in België

Inhoud artikel

  1. B&B La Cabane du Bois Dormant in Spa

B&B La Cabane du Bois Dormant is een absolute aanrader om te overnachten wanneer je een bezoekje brengt aan Spa. De houten boomhut ligt in het bos, is verwarmd en beschikt over een gemeubileerd balkon en gratis kabelinternet. La Cabane du Bois Dormant is ingericht in Afrikaanse stijl en de badkamer bevindt zich in een uitgeholde boomstam.

Op verzoek kan je ook lunchpakketten reserveren en fietsen huren zodat je het prachtige landschap rond Spa kan verkennen. Ook het Francorchamps Circuit ligt op 5 minuten rijden of 20 minuten lopen van La Cabane du Bois Dormant. Meer info en boeken.

  1. Ecologische boomhut met hot tub in Asse

Deze gezellig ecologische boomhut bevindt zich in Asse (Vlaams Brabant) en biedt accommodatie voor 2 personen. De zelfgebouwde boomhut is ecologisch en off-grid, wat wilt zeggen: geen stromend water, geen elektriciteit, beperkte verwarming.

Na een mooie wandeling in de uitgestrekte velden kan je lekker ontspannen in de warm houtgestookte hot tub en genieten van een lekkere barbecue in de gezellige tuin met picknicktafel. Zin in een leuke daguitstap? Op max. 20 minuten ben je al in Brussel, Aalst of Gent. Meer info en boeken.

  1. Gezellige boomhut nabij de Ourthe

Deze boomhut bevindt zich in een bos dicht bij de dorpskern van Poulseur. Plan je een ontspannend weekendje weg met de kids? Dan is deze boomhut misschien wel wat je zoekt! De boomhut biedt plaats voor 4 personen en beschikt over een speeltuin voor de kinderen. De boomhut is ook gunstig gelegen nabij de rivier de Ourthe, zo kan je prachtig wandel- en fietstochten maken langs het water. Liever een uitstapje maken? Op een halfuurtje rijden ligt Luik, een paradijs voor al wie van kunst, cultuur en architectuur houdt. Meer info en boeken.

  1. Het charmante Wooden Nest in Durbuy

Graag overnachten in een boomhut maar zonder al dat basic gedoe? Verblijf in de oude binnenstad van het charmante Durbuy in een luxe houten nest hoog in de bomen! Wooden Nest heb je volledige privacy in de 2-persoons luxe chalet midden in de natuur.

De boomhut is modern ingericht en voorzien van alle nodige comfort. Meer zelfs, na een stevige wandeling in de natuur, of het verkennen van het pittoreske dorpje, kan je ontspannen in de buitenhot tub met uitzicht op de prachtige groene omgeving. Of maak gebruik van de infrarood saunacabine en neem daarna een heerlijke douche in de inloopdouche met een Skinjay-systeem met essentiële olie capsules! Heerlijk en bijzonder overnachten. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje aan een vijver in Westmeerbeek

Of overnacht in deze knusse boomhut op 4 meter hoogte, gelegen aan een vijver vol waterlelies in Westmeerbeek (op 45 minuten van Antwerpen en Mechelen). Na een heerlijke nachtrust, kan je een verfrissende duik nemen in de vijver, genieten van een lekker ontbijtje en het prachtige uitzicht. Zin in wat ontspanning? Geniet dan van een heerlijk bad in het prachtige badhuisje, beneden tussen de bamboe of trek een uurtje terug in de authentieke houtsauna. Meer info en boeken.

  1. Boomhut in de buurt van Durbuy

Deze boomhut is gelegen in een zeer rustige omgeving en is ideaal voor natuurliefhebbers. De boomhut beschikt een woonkamer met comfortabele banken, een keukentje en een Scandinavisch bubbelbad op het terras met uitzicht op de omgevign. Na een heerlijk ontbijtje trek je samen het bos in (op 1 km van de boomhut) waar je prachtige wandelingen kan maken of maak een kanotocht over de Ourthe-rivier (500 m). Voor een lekkere lunch of diner kan je altijd naar Durbuy, het kleinste stadje van België. Meer info en boeken.

  1. Tree Houses midden in de Limburgse bossen

Warredal is misschien wel een van de bekendste verblijven waar je de mogelijkheid hebt om te overnachten in een boomhutje. Voor wie nog nooit gehoord heeft van Warredal, het recreatiedomein bestaat uit verschillende soorten boomhutten en tiny houses midden in de Limburgse bossen.

Naast de unieke accommodaties biedt het park ook verschillende activiteiten. Zo kan je je hoogtevrees overwinnen in het klimpark van Adventure Park Warredal en elkaar uitdagen voor een potje minigolf. Je kan ook een fiets huren en de prachtige Limburgse natuur ontdekken.

De meeste boomhutten beschikken over een comfy zit- en eetgedeelte, een badkamer met douche en toilet, een compacte keuken en een terrasje. Sommige huisjes zijn ook voorzien van een hottub, maar verwacht hier geen extreme luxe. Tijdens je verblijf in Warredal ga je helemaal back-to-nature en maak je connectie met de natuur en elkaar. Dat is puur genieten. Meer info en boeken.

  1. Gezellige boomhut in Morville

Deze gezellige boomhut is gelegen in Morville in een bosrijke omgeving. Het is een combinatie van een boomhut en een charmant pension waar je kan overnachten met een grote groep (in totaal 12 personen). De boomhut beschikt over een ruime woonkamer, slaapkamers, een badkamer en een modern ingerichte keuken waar je samen kan kokkerellen voor een ontspannend avondje barbecueën. Een ideale plek om tot rust te komen. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een doorzichtige bubbel

Aan de bosrand op een heuvelrug in Fisenne (Belgische Ardennen), kan je verblijven in een wel heel bijzonder boomhuisje: een doorzichtige bubbel op enkele meters hoogte. Ook al is dit meer glamping dan een boomhut, toch verdient het een plaatsje in deze lijst. Je kan er romantisch overnachten midden in de natuur onder een mooie sterrenhemel.

Een verblijf in deze doorzichtige dome kan voor sommigen wel wat avontuurlijk zijn. Houd er rekening mee dat er bijvoorbeeld geen warm water of überhaupt echte badkamer is (wel een toilet en wasbakje met koud water). Maar dat alles ben je zo vergeten eenmaal je het schitterende uitzicht over de Ardennen ervaart. Meer info en boeken.

  1. Forest Cube in Oignies

Bijzonder overnachten is het ook zeker in een Forest Cube in Oignies. Deze moderne boomhutten zijn gericht op de natuur en voorzien van alle comfort en gemakken voor een heerlijk verblijf in de Belgische Ardennen. Door de grote ramen in de woonkamer heb je altijd uitzicht op de natuur, zonder inkijk van voorbijgangers.

Dit natuurhuisje is ideaal gelegen, midden in het natuurgebied van Viroin-Hermeton. Ideaal voor liefhebbers van natuur en rust. Er zijn mogelijkheden genoeg voor een mooie wandeling, fietstocht of een rit met de mountainbike. In het dorpje heb je ook één van de enige Mountainboard pistes in de Ardennen! Boek je verblijf in de Forest Cube hier.

  1. Download onze gratis reisgidsen België

Wil jij ook graag België zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

AntwerpenArdennenBelgische KustBruggeBrusselGentHagelandHaspengouwHenegouwenPajottenlandVlaamse ArdennenWesthoek
Reisgids AntwerpenReisgids ArdennenReisgids Belgische KustReisgids BruggeReisgids BrusselReisgids GentReisgids HagelandReisgids HaspengouwReisgids HenegouwenReisgids PajottenlandReisgids Vlaamse ArdennenReisgids Westhoek

Staycation in België? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in België.

Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?