Waar overnachten in de Auvergne? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Waar overnachten in de Auvergne? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

16 februari 2022 in Auvergne0 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante regio Auvergne heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Auvergne!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Eklo Clermont Ferrand Centre Gare

In het Eklo hotel, gelegen in Clermont Ferrand staat gezelligheid en een milieuvriendelijke aanpak centraal! Of je nu solo of in gezin reist, de trendy kamers van het Eklo voldoen aan al jouw wensen. Je kan altijd genieten van heerlijke huisgemaakte gerechten met lokale producten in het restaurant of een drankje sippen op het panoramisch terras. Meer info en boeken.

  1. Hotel Le Lion (Clermont-Ferrand)

Het driesterrenhotel Le Lion is in 2014 volledig gerenoveerd en verwelkomt jou en je reisgezelschap in een design- en eigentijdse wereld in Clermont-Ferrand. Het is hét eerste 'lifestyle hotel' in de stad en is met zijn centrale locatie het ideale startpunt voor een ontdekking van Auvergne! Elke kamer heeft zijn eigen unieke identiteit en de keuze wordt aan jou overgelaten om te bepalen in welke sfeer je jouw verblijf wil doorbrengen! Meer info en boeken.

  1. Hôtel de Biarritz (Vichy)

Hôtel de Biarritz ligt in een rustige straat in het centrum van Vichy. De moderne kamers van Hôtel de Biarritz zijn voorzien van alles wat je maar nodig hebt tijdens je verblijf en voordat je de stad gaat verkennen, kan je genieten van een heerlijk ontbijt.

Hôtel de Biarritz is ideaal gelegen in de buurt van parken, gezellige restaurants, winkels en de mineraalwaterbronnen. Het treinstation ligt op 10 minuten lopen en op 50 m afstand vind je een beveiligde en overdekte openbare parkeerplaats om eventueel je auto achter te laten! Meer info en boeken.

  1. Kyriad Clermont Ferrand Nord (Riom)

Het driesterrenhotel Kyriad Clermont-Ferrand Nord - Riom heet je van harte welkom in het hart van de Auvergne, aan de poorten van Clermont-Ferrand. De kamers zijn voorzien van alle comfort en 's ochtends wordt je verwend met een aangenaam ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Le gîte du Bessat (Le Puy-en-Velay)

Ideaal gelegen in het historische centrum van de stad Puy-en-Velay, vind je Le gîte du Bessat. Dit oude gebouw is volledig gerestaureerd en omgetoverd tot een comfortabele vakantiewoning waar zachtheid en eenvoud een gezellige kleine cocon vormen! De gîte is niet ver gelegen van de bezienswaardigheden en je kan altijd eens de lokale markt bezoeken in de stad. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Restaurant Le Regin (Le Puy-en-Velay)

Le Régina Hôtel is klassiek Frans hotel en beschikt over zeer comfortabele, ruime en goed ingerichte kamers! Je kan elke dag beginnen met een uitgebreid ontbijtje en 's avonds serveert het restaurant traditionele Franse gerechten, die bereid worden met verse producten. Meer info en boeken.

  1. Hôtel des Capucins (Le Puy-en-Velay)

In het centrum van Le Puy-en-Velay ligt Hôtel des Capucins. Alle kamers zijn toegankelijk via een trap en zijn modern en designvol ingericht. Ze hebben een eigen badkamer en bij sommige kamers kan je tegen een toeslag gebruikmaken van een kitchenette. Dit moderne hotel ligt op maar liefst 10 minuten lopen van de Notre-Dame du Puy-en-Velay-kathedraal. Meer info en boeken.

  1. Cabane Lodge Domaine du Lac Chambon (Murol)

In het hart van het regionale natuurpark van de vulkanen van de Auvergne en het Sancy-massief, is het Domaine du Lac Chambon gevestigd in een beschermde natuurlijke omgeving. Aan de rand van het Chambon-meer biedt de *** camping van Domaine du Lacvous hoogwaardige diensten: een verwarmd zwembad, restaurant, natuurlijke omgeving en adembenemende uitzichten! Je kan overnachten in een afgelegen hutje of in de campingzone, aan jou de keuze! Meer info en boeken.

  1. Hotel Logis Le Bailliage (Salers)

In het hart van Auvergne, is Hotel Bailliage verankerd in de geschiedenis van het dorpje Salers. Dit prachtige gebouw in burgerlijke stijl was het eerste hotel dat toeristen verwelkomt die het prachtige stadje kwamen bezoeken. Het hotel Le Bailliage kijkt uit op Puy Violent en biedt comfortabele kamers, een gerenommeerde gastronomische tafel met een terras dat uitkomt op de tuin, een spa en een buitenzwembad. Hier voel je je echt thuis! Meer info en boeken.

  1. Mercure Moulins Centre Hôtel de Paris (Moulins)

Geniet in het Mercure Moulins Centre Hôtel de Paris in een historische wijk Moulins in het hart van de Auvergne van een ontspannen verblijf. Laat je even ontspannen in de spa Céphise dat behandelingen biedt van het allerhoogste niveau. Of laat je culinair verwennen in het restaurant waar gastronomische gerechten en heerlijke wijnen worden geserveerd, met Cave à Viandes en vlees van de houtgestookte grill als absolute hoogtepunt. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in de Auvergne

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Auvergne? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis reisgids Auvergne met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio.

Auvergne

Gratis reisgids Auvergne downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?