Premium

Dronningruta wandeling (Koninginnenroute) op de Vesterålen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Dronningruta wandeling (Koninginnenroute) op de Vesterålen

  • Startpunt: Parking Nyksund
  • Eindpunt: Parking Nyksund
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 15,4 km
  • Duur: 6 uur

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Dronningruta wandeling (Koninginnenroute)

De beroemde Dronningruta, of de Koninginnenroute, is geliefd vanwege de prachtige uitzichten over de kust, en het uitdagende terrein. Koningin Sonja van Noorwegen gaf het pad haar naam nadat ze het in 1994 bewandelde. Het pad bevat steile hellingen, rotsachtig terrein en smalle doorgangen, wat de wandelervaring nog waardevoller maakt.

  • Het pad is 15,4 kilometer lang en vormt een cirkelvormige route tussen Stø en Nyksund. De wandeltijd bedraagt meestal tussen de 5 en 8 uur.
  • Van Stø naar Nyksund slingert de route langs de kustlijn, met als hoogtepunten het ongerepte witte zandstrand van Skipssanden, boomgaarden en vredige fjorden.
  • Vanaf hoge uitzichtpunten kan je genieten van een prachtig 360-graden uitzicht over de uitgestrekte Atlantische Oceaan.

De Dronningruta is niet voor mensen die een uitdaging uit de weg gaan. Naarmate het pad klimt, bereikt het torenhoge pieken met als hoogtepunt het indrukwekkende Finngamheia Plateau op 448 meter boven zeeniveau (bekijk ligging).

VERBLIJFTIP: Ben je op zoek naar een verblijf in de buurt van deze wandeling? Het Nyken Resort - The apartment is gelegen aan het begin van de Koninginnenroute en op wandelafstand van het historische vissersdorpje Nyksund.

Lofoten en Vesterålen

Reisgids Lofoten & Vesterålen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Lofoten en Vesterålen

Ontdek de prachtige Lofoten en Vesterålen archipel in Noord-Noorwegen via een complete reisgids en 10 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Reisgids Lofoten & Vesterålen downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?