Laddertjeswandeling in Rochehaut

  • Startpunt: Église Saint-Firmin de Rochehaut
  • Eindpunt: Église Saint-Firmin de Rochehaut
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 5,5 km
  • Duur: 3 uur
  • Bewegwijzering: Rode liggende rechthoeken 43

Volg route op kaart met GPS-tracker

Klimmen en klauteren langs ladders op de balade des échelles

Ooit al van de laddertjeswandeling gehoord? Nu alleszins wel! Deze prachtige maar avontuurlijke wandelroute in het Waalse Rochehaut nabij Bouillon laat je er het mooiste van de sprookjesachtige Semois-vallei ontdekken, en wel op een heel bijzondere manier. Bereid je voor op een pittige wandeling over ruige bospaden, grillige rotsen en vooral glimmende brandladders, die je af en toe wel eens naar adem zullen doen happen. Al was het maar omwille van de fenomenale panorama’s die je onderweg voorgeschoteld krijgt.

Deze wandeling is niet geschikt voor rolwagens, kinderwagens, personen die slecht te been zijn, kleine kinderen en zwangere vrouwen. Het is geen goed idee om deze wandeling te doen met (grote) honden.

Nadien kan je dan weer helemaal op je positieven komen bij Brasserie de Rochehaut, waar je tijdens een boeiend brouwerijbezoek je bierkennis wat bijschaaft en uiteraard ook enkele biertjes kan proeven. Van rivier tot bier in Rochehaut, een niet te missen uitstap in de adembenemende Ardennen. Daar zijn wij alvast rotsvast van overtuigd!

Bekijk alvast onze video van de Laddertjeswandeling in Rochehaut

Ardennengids

Gratis wandeling downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

11 ervaringen

- 27 oktober 2023 - Carine

Prachtige wandeling in de mooie herfstige Ardennen

- 12 september 2023 - Alice Stam

Echt super al die tips! heb al diverse reisgidsen gekocht bij jullie. echt heel handig in gebruik. bij een stadswandeling neem ik enkel de uitgeprinte blaadjes mee en hoef ik niet heel de tijd met een boekje of telefoon rond te lopen

- 23 augustus 2023 - kathy

Alweer een topgids met leuke wandelingen!

- 17 augustus 2023 - Marleen

Zo aanstekelijk dat ons weekendje geboekt is voor november!

- 16 augustus 2023 - Cordy Eric

Moeilijke, maar oh zo mooie wandeling!!!!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?