Stadswandeling Belgrado: Ontdek het historische centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Belgrado: Ontdek het historische centrum

 • Startpunt: Fort van Belgrado
 • Eindpunt: Tempel van Sint-Sava
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 7,0 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

De Servische hoofdstad Belgrado is zonder twijfel bij toeristen de bekendste bestemming in Servië. Het wordt vaak "de poort van de Balkan" of "de deur naar Centraal-Europa" genoemd. Belgrado heeft een zekere mediterrane flair - de straten zijn zelden leeg; mensen zijn graag buiten en er wordt veel gefeest. Daarbij komt ook nog lekker eten, overal zie je traditionele muzikanten en er zijn zelfs drijvende rivierbootclubs waar populaire dj’s het beste van zichzelf geven.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Belgrado stadswandeling langs de topbezienswaardigheden

Is het de eerste keer dat je Belgrado bezoekt? Dan is onze stadswandeling van 7,7 kilometer lang een ideale leidraad voor een eerste glimp op de Servische hoofdstad. We beginnen onze wandeling meteen aan hét hoogtepunt van de stad: het fort van Belgrado. Het was hier dat de Kelten de stad stichtten, waarna heel wat andere volken de vestingmuren bezetten. In het Kalemegdan-park heb je meteen een prachtig uitzicht over de stad en de bezienswaardigheden die je op deze wandeling onder andere zal ontdekken.

Wat zie je nog meer op deze wandelroute door Belgrado?

 • De Kathedraal van Sint-Michaël de Aartsengel, een van de belangrijkste religieuze en culturele bezienswaardigheden van de stad. De kerk is gebouwd in neoklassieke stijl, met invloeden van Byzantijnse en Servisch-orthodoxe architectuur en is rijkelijk versierd is met fresco's, beelden en bladgoud.
 • Nadien wandel je verder naar de Knez Mihailova-straat, de belangrijkste verkeersvrije straat in het centrum van Belgrado. Hier kan je niet alleen urenlang shoppen maar je ook vergapen aan de prachtige 19e-eeuwse herenhuizen en verschillende art-decogebouwen.
 • Hotel Moskva is niet zomaar een hotel maar wel een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van de stad geworden. Het hotel heeft een elegante, neoklassieke gevel en een luxueus art-nouveau-interieur, met kamers en suites die prachtig ingericht zijn. Proef er de lekkere gebakjes in het beroemde Café Moskva of boek meteen een overnachting in het Hotel Moskva.
 • Het Republieksplein dat omringd wordt door het ruitermonument van de Servische prins Mihailo, enkele beroemde 19e-eeuwse gebouwen, zoals het nationaal museum en het nationaal theater.
 • Een bezoekje aan de boheemse wijk van Belgrado: Skadarlija. Deze plek wordt omringd door traditionele restaurants waar heel wat muzikanten optreden en lokale kunstenaars en intellectuelen vroeger samenkwamen.
 • Nog meer ontdekken? Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden in Belgrado.

VERBLIJFTIP: Hotel Bohemian Garni ligt in de levendige wijk Skadarlija, op 500 meter van Trg Republike. Het driesterrenhotel beschikt over eenvoudige, modern ingerichte kamers voorzien van airco en wifi. Meer info en boeken.

Servië

Gratis stadswandeling Belgrado downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Servië

Ontdek het Balkan land Servië via een complete reisgids en 11 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis stadswandeling Belgrado downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?