Ervaringen "Stadswandeling Praag: Praagse burcht, Karelsbrug + oude centrum"

257 ervaringen

- 13 mei 2016 - Jolanda

Duidelijke route, ik ga volgende week naar Praag dus ga deze route zeker uit proberen.

- 10 mei 2016 - Marja

Samen met mijn dochter hebben we deze route gelopen. We hebben 1.5 dag over deze route gedaan, natuurlijk tussendoor een stop voor de inwendige mens. Praag is echt een stad om nog eens naar terug te gaan. De route was erg duidelijk neergezet en er waren leuke weetjes bij gezet. We gaan zeker vaker stedentrip wandelroutes downloaden.

- 27 april 2016 - Leon

Fantastische stad. Als je de route volgt kom je voorbij de meeste monumenten. Ik heb ook veel gebruik gemaakt van het openbaar vervoer (bus tram en metro) dat zeer goed is georganiseerd om sneller bij bepaalde punten op de wandelroute te komen. Hebben 4 dagen gewandeld, soms meerdere keren dezelfde delen van de wandelroute. Goede restaurants.

- 27 maart 2016 - eddy rooms

de route die is uitgestippeld is een prima gids voor een mooie wandelroute. wij hebben die gespreid over 2 dagen;dag1 - het oude stadsplein/het Wenceslasplein/de Joods wijk dag 2 - de Praagse burcht/de wijk van de kleine zijde/de Karelsbrug niet vermeld maar zeker een bezoekje waard zijn: -het Art Nouveau intérieur van het café "Kavarna Obecni dum" gelegen op het gelijkvloers -van het representatiehuis (Municipal House) naast de kruidtoren,gedecoreerd door de Tjechische Horta: Alfons Mucha. -het vreemde ruiterbeeld van David Cerny in de Passage Lucerna op het Wenceslasplein. -de heilige Wenceslas zit er op een dood paard dat met zijn poten omhoog is opgehangen het is een persiflage op het echte ruiterstandbeeld dat een paar honderd meter voor het nationaal museum staat

- 28 februari 2016 - Martine

We hebben de route niet echt gevolgd wegens tussendoor andere activiteiten, maar de route gaat zeker langs alle belangrijke monumenten. 1 klein minpunt. Er zijn in praag 2 kerken die St Nikolaas noemen (item 4 op de route en ook 1 op het oude stadsplein). Wij werden op een bepaald uur aan de St Nikolaas kerk op het oude stadsplein verwacht en stonden dus bij de foute kerk ook al omdat de foto bij item 4 de andere Kerk op het stadsplein was en niet die van de locatie van item 4... Eventueel rechtzetten voor volgende bezoekers. ANTWOORD REDACTIE: alles is correct weergegeven in de wandeling. Er is inderdaad nog een tweede kerk op het Oude Stadsplein en dat is inderdaad ook een Sint-Nikolaaskerk, maar die is niet beschreven bij ons omdat die niet interessant is.

- 19 februari 2016 - Geert LARIDON

Praag is een schitterende stad. Thuis had ik alle bezienswaardigheden opgezocht en deze zitten allemaal in deze wandelroute vervat ... Natuurlijk is er HEEL veel te zien op korte afstand, dus best de route verdelen over meerdere dagen !! Maar de route op zich, de stad, de sfeer, de pleinen, gezellige restaurants ... dit alles maakt van Praag een prachtbelevenis !!

- 4 februari 2016 - L.groen

Bedankt voor de informatie over Praag, handig en zeer bruikbaar.

- 29 januari 2016 - Vanden Borre Maria

Een zeer mooie ervaring: Praag met sneeuw en zon. Spijtig genoeg is het ook zeer koud. voorzie je dus van warme kledij en zeker van warm schoeisel. De route is een basis maar hoef je niet echt te volgen.Openbaar vervoer is een aanrader. Oppassen voor temperatuurverschil bij thuiskomst: ziekteverschijnselen- geen probleem in Praag.

- 21 december 2015 - Nico

Een hele mooie ervaring. Niet alleen de stad praag maar ook deze route. De route is mooi en je komt langs alle bezienswaardigheden. Bij de een blijf je langer staan als de andere maar toch een mooie meerwaarde

- 25 november 2015 - Scheerder

4 dagen Praag. Een prachtige stad met bijzonder veel bezienswaardigheden. Je zou praktisch heel de route constant 180° moeten draaien want zowel vooruit als achteruit valt er telkenmale wat te zien. Vergeet ook niet regelmatig naar boven kijken naar al die prachtige gevels. De routes zijn duidelijk met toonaangevende foto's. je kan er licht vanaf wijken om eens iets meer in detail te gaan bekijken om dan terug op de route te komen. Als je er voldoende tijd overdoet heb je geen openbaar vervoer nodig zo mis je niets.

Praag 4-daagse promotie hotel 3* of 5* incl. vlucht

Praag 4-daagse promotie hotel 3* of 5* incl. vlucht

Promoties citytrips Praag in 3* en 5* hotels, centraal gelegen, inclusief ontbijtbuffet en vlucht Brussel-Praag h/t. Download onze gratis reisgids voor een optimale beleving.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?