Premium

Stadswandeling door Gdańsk: Historische centrum en haven + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling door Gdańsk: Historische centrum en haven + kaartje

  • Startpunt: Brama Wyżynna
  • Eindpunt: Jachthaven van Gdańsk
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,5 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

De belangrijkste trekpleister van Gdańsk is de charmante oude binnenstad. Je ziet er het ene karaktervolle gebouw na het andere en de kleurrijke gevels zorgen voor een aangename sfeer. Hieronder vind je onze uitgestippelde wandelroute die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden gidst.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Gdańsk stadswandeling: alle must-see bezienswaardigheden!

Eens je door de Gouden Poort wandelt, kom je in het charmante stadscentrum waar de Langstraat vandaag de dag het toeristische hart van Gdańsk vormt. Je vindt er onder andere sfeervolle winkeltjes en het Artushof dat enkele kunstwerken herbergt. Iets verder vind je de Groene Poort. Je kan de stad namelijk niet verlaten zonder hier gewandeld te hebben tussen de Gouden Poort en de Groene Poort.

Nadien wandel je door naar het Archeologisch Museum en kan je een tentoonstelling bijwonen over Gdansk en Soedan of het edelgesteente amber bewonderen. Daarna wandel je onder de Mariapoort door naar de rooms-katholieke basiliek van de Heilige Maria ten Hemelopneming, dit verbazingwekkende bouwwerk is de grootste bakstenen kerk ter wereld. Enkele andere belangrijke trekpleisters zijn de imposante molen Wielki Młyn en de jachthaven van Gdańsk.

Daarnaast bezoek je ook nog enkele interessante musea als het Speelgoedmuseum, het Museum van de Tweede Wereldoorlog en het SS Soldek.

TIP: Wil je graag mee met een begeleide wandeling door Gdansk? Boek je wandeling met gids hier online.
Polen

Gratis preview reisgids Polen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Polen

Ontdek Polen via een compleet uitgewerkte rondreis (21 dagen) die je langs bekende maar ook minder bekende plekken brengt. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 25 mei 2021 - Ruth De Pelsemaeker

Ik zal zeker gebruik maken van deze reisgids als ik deze zomer naar Gdansk ga. Spijtig dat er geen aparte reisgids is met wandelingen in Gdansk

Gratis preview reisgids Polen downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?