Premium

Wandeling door de Hanzestad Wismar: verken het oude centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling door de Hanzestad Wismar: verken het oude centrum

  • Startpunt: Marktplatz Wismar
  • Eindpunt: Alter Hafen Wismar
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,6 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

De historische binnenstad van Wismar werd grotendeels verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar sinds de hereniging werd veel gerestaureerd: een geslaagde mix van oud en nieuw geeft de stad daarom een unieke dynamiek. Tijdens onze stadswandeling ontdek je alvast de mooiste plekjes van de middeleeuwse Hanzestad.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling door Wismar langs de topbezienswaardigheden

Hieronder vind je een wandelroute langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Wismar die je meeneemt in de rijke geschiedenis van de stad. Meer dan 200 monumentale gebouwen herinneren nog steeds aan de rijkdom van de kooplieden van Wismar. Dit is één van de redenen waarom de oude binnenstad sinds 2002 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je wandelt onder meer door de smalle straatjes, langs de prachtige bakstenen gevels en brengt een bezoekje aan de imposante kerken, zoals de Sint-Nicolaaskerk, Sint-Joriskerk en de Mariakerk.

Andere topbezienswaardigheden die je tijdens deze stadswandeling tegenkomt zijn de Wassertor, het Fürstenhof, een stadspaleis en het Hospitalkirche zum Heiligen Geist, een voormalige hospitaalkerk. Voor wat meer achtergrondinformatie over de stad, kan je het Stadtgeschichtliches Museum der Hansestadt Wismar bezoeken.

VERBLIJFTIP: Op 10 minuten wandelen ligt het gastvrije Hotel Knöpel, gevestigd in een zorgvuldig gerenoveerde villa. Het hotel biedt ruime kamers en suites op een rustige maar centrale locatie. Sommige kamers beschikken zelfs over een eigen balkon. Meer info en boeken.

Mecklenburg-Vorpommern

Gratis reisgids Mecklenburg-Vorpommern downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Mecklenburg-Voor-Pommeren

Ontdek de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern via een complete reisgids, 11 wandelingen en 2 fietsroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Mecklenburg-Vorpommern downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?