FB

Diest stadswandeling

763 x gedownload392 ervaringen
  • Startpunt: Omer Vanaudenhovelaan, Diest
  • Eindpunt: Omer Vanaudenhovelaan, Diest
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,7 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Moeizaam, kasseien en slecht wegdek
  • Toeristische dienst Diest

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Diest, wandelen langs bezienswaardigheden Diest met wandelroute

Diest: tussen Allerheiligenberg en Begijnhof. Dit relatief kleine Vlaams-Brabantse stadje, Diest, heeft meer dan verwacht in huis om bezoekers een aangename dag te bezorgen. Deze wandelroute Diest, tussen de Demer en de historische stadskern, voert je langs prachtige gebouwen met een lange geschiedenis, over de aangename Grote Markt, omhoog naar de Allerheiligenberg en bijhorende kapel, langsheen het Provinciaal Domein Halve Maan en ander groen naar het erg mooie Begijnhof, waar altijd wel iets gebeurt. Onderweg bemerk je ook enkele bouwwerken van de Oranje-Nassau’s, die de Diestenaren drie eeuwen lang onder de knoet hielden.

Diest

Gratis stadswandeling Diest downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Diest: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

392 ervaringen

- 16 mei 2018 - Chris

Goede beschrijving, ideaal om het stadje te verkennen.

- 15 mei 2018 - Tilly Houben

Het refugiehuis in de Refugiestraat is dat van de abdij van Averbode en is niet het Spijker. Dit staat in de Brouwerijstraat

- 13 mei 2018 - Meulepas Christel

Ook opnemen in de beschrijving : paardentrap aan de kaai Op te nemen in de wandeling : geboortehuis Sint-Jan Berchmans Voor de rest : heel goede wandeling!

- 16 april 2018 - De Smet Marleen

We hebben veel deugd gehad aan de stadswandeling in Diest.We stelden vast dat als je deze route gevolgd hebt je alle mooie plekjes van Diest zeker zal gezien hebben. We hebben lekker gegeten in Den Beiaard. Een echte aanrader. Leuke lemen huizen gezien en mooie beiaardmuziek gehoord. Echt een aanrader

- 16 april 2018 - D van Vliembergen

De wandeling was een prachtige verkenning van deze zeer mooie historische stad die ik voor de eerste keer bezocht. Vooral de grote hoeveelheid historische gebouwen en het buitengewoon mooie begijnhof maken deze stad attractief. Bovendien is de schaal van de stad en het gemoedelijke karakter sfeerverhogend.

Gratis stadswandeling Diest downloaden

Download Wandelboek 2

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?