Premium

Bad-Münstereifel, wandeling langs stadspoorten en outletwinkels

Volledige reisgids kopen voor € 10

Bad-Münstereifel, wandeling langs stadspoorten en outletwinkels

  • Startpunt: Parking in de Kölner Straße
  • Eindpunt: Parking in de Kölner Straße
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,5 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Gedeeltelijk toegankelijk
  • Toerisme Eifel

Ten noorden grenzend aan de Noordeifel, tussen Monschau en de Ahrvallei, ligt Bad Münstereifel. Het middeleeuwse stadje wordt als het ware doormidden gesneden door het riviertje de Erft. Het is er aangenaam rondwandelen in de autoluwe straatjes vol met mooie vakwerkhuizen, de meeste gebouwd tussen de 16de en 18de eeuw.

Het Windeckhaus in de Orchheimer Strasse (zie wandelroute), volgens velen het mooiste vakwerkhuis uit het Rijnland, wil elke toerist gezien hebben. Knusse terrassen vind je overal maar de meest gezellige vind je aan de oevers van het riviertje de Erft.Was Bad-Münstereifel ooit een belangrijk handelscentrum voor de laken- en wolnijverheid, dan blijft daar vandaag niets meer van over. Nu spannen de meer dan 30 outletwinkelsde kroon.

In 1929 opende het eerste Kneipp-Kurhausde deuren in Bad-Münstereifel. Volgens de helende methodes van Sebastian Kneipp worden lichaam en geest in gezond evenwicht gebracht. Tijdens de wandeling op de Kurgarten Wallgraben kan je een glimp van het Kurhaus vangen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Bad-Münstereifel, ontdek de middeleeuwse bezienswaardigheden

Omheen de stad staan over een lengte van 1,6 km nog de stadsmuren uit de 13de en 14de eeuw overeind. In die muren bevinden zich liefst 18 torens en 4 stadspoorten, één in elke windrichting.

Wie dat wil kan zelfs een kort stukje op een deel van de vestingmuur wandelen. Al moet je dan wel enkele trappen nemen. Je krijgt dan wel een mooi beeld over de stad als beloning. Dat beeld ervaar je tijdens de wandeling ook vanop de Burg. Mooi meegenomen is dat op diverse plaatsen bordjes hangen met foto’s hoe de plek waar je dan staat er vroeger uitzag.

Eifel

Gratis preview Eifel reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Eifel

Ontdek de Eifel via 2 uitgewerkte autoroutes, 4 stadswandelingen en 4 natuurwandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 23 maart 2022 - John Smekens

goede info ,en zo genieten

Gratis preview Eifel reisgids downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?