Wandeling door het historische centrum van Bolzano

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling door het historische centrum van Bolzano

 • Startpunt: Piazza Walther von der Vogelweide
 • Eindpunt: Natuurmuseum van Zuid-Tirol
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 2,0 km
 • Duur: 2 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Bolzano, de hoofdstad van Zuid-Tirol, in het Duits Bozen genoemd, behoort pas sinds de Eerste Wereldoorlog tot Italië en heeft dan ook nog steeds een sterk Duits karakter. Het is de grootste stad van de provincie die barst van de cultuur. Bolzano is open en energiek, de thuisbasis van Europa's eerste drietalige universiteit en er valt heel wat te zien en te beleven.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling Bolzano ontdek het historische centrum

Tijdens onze wandeling door Bolzano kom je langs de mooie pastelkleurige herenhuizen die afsteken tegen de groene heuvels op de achtergrond. De wandeling brengt je langs de rivier waar je halt houdt bij houten marktkraampjes en kan proeven van plaatselijke lekkernijen die de mengelmoes van Duitsland en Italië weerspiegelen. Is het de eerste keer dat je Bolzano/Bozen bezoekt? Dan is onze uitgestippelde stadswandeling ideaal. Je komt namelijk langs de topbezienswaardigheden van de stad.

Enkele niet-te-missen plekjes waar je halt houdt tijdens deze stadswandeling door Bolzano

 • Piazza Walther von der Vogelweide, een van de populairste ontmoetingsplaatsen van de stad. De ideale plek om neer te ploffen op een terrasje en mensen te kijken.
 • De katholieke kathedraal van Bolzano (Maria Himmelfahrt, Dumo di Bolzano) in romaanse en gotische architectuur. Dit is het pronkstuk van het middeleeuwse centrum van de stad.
 • Het Piazza Domenicani, nog een van de belangrijkste pleinen van Bolzano. Hier prijkt het enige overgebleven klooster in Bolzano, Dominicanenklooster.
 • Het Museum voor hedendaagse kunst Museion dat momenteel 4500 kunstwerken, van zowel internationale als plaatselijke kunstenaars bezit.
 • Het Museo Civico, een plaatselijk geschiedenismuseum dat interessante inzichten biedt in de geschiedenis en cultuur van Bolzano en zijn bewoners.
 • Het belangrijkste museum van Bolzano: het Zuid-Tirools Archeologiemuseum. Dit beroemde museum herbergt het lichaam van Ötzi de ijsmummie.
 • Ook het kasteel van Mareccio en Franciscaner klooster staan op de planning. Wil je graag nog meer bezichtigen? Bekijk dan de mooiste bezienswaardigheden in Bolzano.

VERBLIJFTIP: B&B Il Battente 1862 is gehuisvest in een 18e-eeuws gebouw, voormalige residentie van de Duitse Orde. De charmante B&B biedt ruime kamers voorzien van alle luxe en comfort. 's Ochtends wordt er ook dagelijks een ontbijt met lokale producten geserveerd. Meer info en boeken.

Dolomieten & Zuid-Tirol

Gratis preview reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol

Ontdek de Dolomieten & Zuid-Tirol via 18 uitgewerkte wandelingen en hikes die je langs adembenemende bergtop en bekende meren leiden, maar ook minder bekende plekken laten zien. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 4 januari 2023 - Roelof Lubbers

Interessant. Wij zullen in de zomer zeker gebruik maken van de tips. Veel dank!

Gratis preview reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?