Premium

Stadswandeling Zenica: Wandeling langs religieuze sites

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Zenica: Wandeling langs religieuze sites

  • Startpunt: Čaršijska-moskee, Zenica
  • Eindpunt: Sint-Ilija-kerk, Zenica
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 1,6 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Zenica ligt in de vallei van de rivier de Bosna, ongeveer 70 kilometer ten noordwesten van Sarajevo. De stad is vooral bekend om zijn ijzerfabriek, maar ook om de universiteit. Gezien de centrale ligging van de stad is het een mooie uitvalsbasis om heel Bosnië en Herzegovina te bezoeken.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling religieuze sites in Zenica

Wandel door de geschiedenis van de stad in het middeleeuwse Vranduk-fort en breng een bezoek aan het Stadsmuseum. Of ga naar de buitenwijken van Zenica om ontspannende fietstocht te maken door het groen. Zenica is ook de ideale plek om in traditionele restaurants de lokale gerechten te proberen.

  • De wandeling begint bij een van de oudste moskeeën in Zenica, de Sultan-Ahmet-moskee. De Stadsmoskee heeft een traditionele Ottomaanse architectuur met karakteristieke elementen en werd uitgeroepen tot nationaal monument van Bosnië.
  • Een andere belangrijke gebedsplaats in Zenica is de Servisch-orthodoxe kerk van de Geboorte van de Heilige Moeder Gods, die werd gebouwd aan het eind van de 19e eeuw. De kerk is uitgerust met een 26 meter hoge klokkentoren en een opvallende gele gevel.
  • Uiteindelijk eindigen we bij de rooms-katholieke kerk van Sint-Ilija, een schoolvoorbeeld van de architectuur uit die tijd.

VERBLIJFTIP: Het Carpe Diem Boutique Hotel ligt in het centrum van Zenica en beschikt over ruime kamers waarvan sommigen een terras hebben met uitzicht op de stad. Er is ook een restaurant, gratis WiFi in alle ruimtes en een bar. Meer info en boeken.

Bosnië en Herzegovina

Gratis reisgids Bosnië en Herzegovina downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Bosnië en Herzegovina

Ontdek het Balkan land Bosnië en Herzegovina via een complete reisgids en 13 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart

Bekijk ook deze routes


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Bosnië en Herzegovina downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?