FB
Volledige reisgids kopen voor € 10

De volledige rondreis is onderdeel van de betalende reisgids

Ervaringen "3-daagse roadtrip Groothertogdom Luxemburg + kaart"

50 ervaringen

- 11 augustus 2012 - marc vandormael

Marc Vandormael,11/08/2012 De 3daagse was top voor ons beiden. Dag 1:Verkenning van de stad luxemburg,een aanrader met heel wat bezienswaardigheden en erfgoed,eetgelegenheden en terrasjes. Na een stevig ontbijt begonnen wij aan dag2.Autoroute door klein zwitserland zoals vermeld.We waren onder de indruk van het landschap en de bezienswaardigheden onderweg,top!!!De laatste dag hebben we gekozen voor de wijnroute langs de moezel.Met een degustatie bij Bernard Massard.We komen nog terug.

- 3 juli 2012 - Dirk Pauwels

Wij kennen de streek reeds lang maar het klimmen gaat niet goed meer. Deze keer (Juni 2012) hadden we echter een zeer mooie en bijna vlakke wandeling gevonden recht over de perekop het bos ingegaan en dan naar rechts wandeling E1 gevolgd. Je kan het met geen duizend foto's aantonen hoe mooi het daar is. Wij stonden met een caravan op een camping in Consdorf. Voor een ontbijt reden we elke morgen naar La Rochette, daar op het pleintje is een goede bakkerij met thea-room. In de luxemburgse krant die daar te lezen was staan zowel Franse als Duitse artikkels zonder vertaling. Dat doet mij dus veronderstellen dat alle Luxemburgers zowel Frans als Duits kennen. Aan de moesel hebben wij een mooie fietstocht gemaakt. Daar hadden we nog niet eerder geweest. Stad Luxemburg hadden we over enkele maanden nog maar gedaan, dat was ook zeer mooi.

- 2 juli 2012 - Dirk Pauwels

Wij kennen de streek reeds lang maar het klimmen gaat niet goed meer. Deze keer (Juni 2012) hadden we echter een zeer mooie en bijna vlakke wandeling gevonden recht over de perekop het bos ingegaan en dan naar rechts wandeling E1 gevolgd. Je kan het met geen duizend foto's aantonen hoe mooi het daar is. Wij stonden met een caravan op een camping in Consdorf. Voor een ontbijt reden we elke morgen naar La Rochette, daar op het pleintje is een goede bakkerij met thea-room. In de luxemburgse krant die daar te lezen was staan zowel Franse als Duitse artikkels zonder vertaling. Dat doet mij dus veronderstellen dat alle Luxemburgers zowel Frans als Duits kennen. Aan de moesel hebben wij een mooie fietstocht gemaakt. Daar hadden we nog niet eerder geweest. Stad Luxemburg hadden we over enkele maanden nog maar gedaan, dat was ook zeer mooi.

- 22 juni 2012 - Albert Verspecht

De drie daagse is een super ervaring voor ons gezin geweest. Er staat heel wat afwisseling & bezienswaardigheden op het programma.Mama, papa en ook de kinderen (zoon & dochter) waren heel blij. We vonden het leerrijk,boeiend en leuk om te doen. Geen moment van verveling of "gezaag" !! Supergeslaagd, een echte aanrader! Albert Verspecht

- 7 juni 2012 - Luc Gorissen

Luxemburg was ongekend voor en dankzij de de aangereikte route kan je direct aangenaam beginnen . De route met de wagen is zeer goeden volledig. VVoor de stadswandeling misschien wat meer geschiedkundige info en feiten. In ieder geval hartlijk bedankt ik mmak gebruik nu regelmatig jullie routes en ben zeer tevreden over de kwaliteit.

- 20 maart 2012 - Carine Thijs

Wij kenden Luxemburg helemaal niet en de route gaf ons een heel goed beeld van de diversiteit in zo'n klein gebied. We gaan zeker terug! Vooral de plaatsjes aan de Sûre, Echternach, Vianden en Ettelbruck hebben ons gecharmeerd.

- 14 november 2011 - Ilse

Wij zijn in onze jeugdjaren vele malen naar Luxemburg en Klein Zwitserland geweest en wilden alles herbeleven met onze kinderen. Uitvalsbasis was Luxemburgstad voor onze 3-daagse trip. De routebeschrijvingen brengen je echt langs de mooiste wegen van de streek en de stadswandeling is zeker een aanrader! Maar wijk gerust af om ook naar de benedenstad te gaan, tijd genoeg en met het plannetje in de hand raak je de weg echt niet kwijt!

- 24 oktober 2011 - Sophie

Wij hebben niet de volledige route afgelegd maar zijn uiteindelijk wel in Echternach aangekomen maar via de wijnroute die langs de Moeszl loopt. Het is een zeer mooie omgeving. Ook Luxemburgstad - oude gedeelte - was de moeite waard.

- 3 oktober 2011 - Magda

Als fervente Luxemburgfans kennen we de streek rond Echternach, Larochette en Klein Zwiterland heel goed. Je kan er heel mooie wandelingen maken. Dus plan de route over meer dagen en maak ook eens een wandeling. De wandeling in de hoofdstad is zeer gedetailleerd en zo mis je geen bezienswaardigheden. Maak ook wat tijd om de oude benedenstad Grund te leren kennen en om een wandeling te maken in het stadspark en om de kazematten te bezoeken. Echt een aanrader.

- 12 augustus 2011 - Leon

Wij hebben slechts het gedeelte tussen Larochette en Echternach gedaan met de wagen. Prachtige weg. Maar het loont zeker de moeite om de omgeving eens te voet te verkennen overal tussen Mullerthal via Berforf naar Echternach: Nog prachtiger

Luxemburg-stad, hotel 4* incl. 1x diner

Luxemburg-stad, hotel 4* incl. 1x diner

Hotel Meliá Luxemburg ligt boven op de Kirchberg, een rustige wijk van Luxemburg-stad. Hoge klantenscore van 9,3/10 !! Verblijf inclusief ontbijtbuffet en 1x diner 3-gangen met wijn.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?