Volledige reisgids kopen voor € 10

De volledige rondreis is onderdeel van de betalende reisgids

Ervaringen "3-daagse roadtrip Groothertogdom Luxemburg + kaart"

63 ervaringen

- 2 november 2013 - monique

wij hebben eerst een bezoekje gebracht aan Monschau en dan richting Luxembourg. het was de eerste keer dat we vanuit Clervaux naar het zuiden van Luembourg reden. heel interessant, Diekirch, Echternacht (klein Zwitserland genaamd) bossen hadden reeds de herstkleuren aan, het kasteel van Aartshertog Henri gezien. het weer viel mee, wat konden we nog meer wensen. succes met jullie routebeschrijvingen. doe zo verder!

- 31 augustus 2013 - Peter, 31/08/2013

Wij hebben 3 routes van Reisroute.be gecombineerd met de motor. We komen uit Oost-Vlaanderen en verbleven 2 nachten in Esch-sur-Sûre. Wel, we zijn vertrokken richting Bouillon (route Semois-vallei en Bouillon). 2de dag zijn we vanuit Esch over Diekirch naar Larochette gereden waar we ongeveer aan het Müllerthal begonnen (PRACHTIG!!!) en dan zijn we doorgereden via een groot stuk van de Moezelvallei tot in Duitsland, Bernkastel-Kues. Daar hebben we rechtsomkeer gemaakt naar Esch terug. 3de dag hebben we een ander stuk van de Ardennen/Wallonië gevolgd (route langs de Ourthe, Durbuy,enz.) Alles was zodanig picobello dat we binnen afzienbare tijd nog eens terugwillen, niet met de motor maar wel eens met de wagen met de fietsen en de wandelschoenen mee. Echt een aanrader! Proficiat met het uitstippelen van jullie routes en doe zo verder !

- 18 augustus 2013 - Kenens

Erg gevarieerde rondreis: stadsbezoek, cultuur, wandelingen in een prachtige streek, degustaties, ..., een aanrader! Het voorgestelde hotel was van topkwaliteit wat overnachting en ontbijt betreft. Even melden dat de N10 tussen Grevenmacher en Remich door werken afgesloten is, er is geen verwijzing naar een omleidingsweg.

- 11 augustus 2012 - marc vandormael

Marc Vandormael,11/08/2012 De 3daagse was top voor ons beiden. Dag 1:Verkenning van de stad luxemburg,een aanrader met heel wat bezienswaardigheden en erfgoed,eetgelegenheden en terrasjes. Na een stevig ontbijt begonnen wij aan dag2.Autoroute door klein zwitserland zoals vermeld.We waren onder de indruk van het landschap en de bezienswaardigheden onderweg,top!!!De laatste dag hebben we gekozen voor de wijnroute langs de moezel.Met een degustatie bij Bernard Massard.We komen nog terug.

- 3 juli 2012 - Dirk Pauwels

Wij kennen de streek reeds lang maar het klimmen gaat niet goed meer. Deze keer (Juni 2012) hadden we echter een zeer mooie en bijna vlakke wandeling gevonden recht over de perekop het bos ingegaan en dan naar rechts wandeling E1 gevolgd. Je kan het met geen duizend foto's aantonen hoe mooi het daar is. Wij stonden met een caravan op een camping in Consdorf. Voor een ontbijt reden we elke morgen naar La Rochette, daar op het pleintje is een goede bakkerij met thea-room. In de luxemburgse krant die daar te lezen was staan zowel Franse als Duitse artikkels zonder vertaling. Dat doet mij dus veronderstellen dat alle Luxemburgers zowel Frans als Duits kennen. Aan de moesel hebben wij een mooie fietstocht gemaakt. Daar hadden we nog niet eerder geweest. Stad Luxemburg hadden we over enkele maanden nog maar gedaan, dat was ook zeer mooi.

- 2 juli 2012 - Dirk Pauwels

Wij kennen de streek reeds lang maar het klimmen gaat niet goed meer. Deze keer (Juni 2012) hadden we echter een zeer mooie en bijna vlakke wandeling gevonden recht over de perekop het bos ingegaan en dan naar rechts wandeling E1 gevolgd. Je kan het met geen duizend foto's aantonen hoe mooi het daar is. Wij stonden met een caravan op een camping in Consdorf. Voor een ontbijt reden we elke morgen naar La Rochette, daar op het pleintje is een goede bakkerij met thea-room. In de luxemburgse krant die daar te lezen was staan zowel Franse als Duitse artikkels zonder vertaling. Dat doet mij dus veronderstellen dat alle Luxemburgers zowel Frans als Duits kennen. Aan de moesel hebben wij een mooie fietstocht gemaakt. Daar hadden we nog niet eerder geweest. Stad Luxemburg hadden we over enkele maanden nog maar gedaan, dat was ook zeer mooi.

- 22 juni 2012 - Albert Verspecht

De drie daagse is een super ervaring voor ons gezin geweest. Er staat heel wat afwisseling & bezienswaardigheden op het programma.Mama, papa en ook de kinderen (zoon & dochter) waren heel blij. We vonden het leerrijk,boeiend en leuk om te doen. Geen moment van verveling of "gezaag" !! Supergeslaagd, een echte aanrader! Albert Verspecht

- 7 juni 2012 - Luc Gorissen

Luxemburg was ongekend voor en dankzij de de aangereikte route kan je direct aangenaam beginnen . De route met de wagen is zeer goeden volledig. VVoor de stadswandeling misschien wat meer geschiedkundige info en feiten. In ieder geval hartlijk bedankt ik mmak gebruik nu regelmatig jullie routes en ben zeer tevreden over de kwaliteit.

- 20 maart 2012 - Carine Thijs

Wij kenden Luxemburg helemaal niet en de route gaf ons een heel goed beeld van de diversiteit in zo'n klein gebied. We gaan zeker terug! Vooral de plaatsjes aan de Sûre, Echternach, Vianden en Ettelbruck hebben ons gecharmeerd.

- 14 november 2011 - Ilse

Wij zijn in onze jeugdjaren vele malen naar Luxemburg en Klein Zwitserland geweest en wilden alles herbeleven met onze kinderen. Uitvalsbasis was Luxemburgstad voor onze 3-daagse trip. De routebeschrijvingen brengen je echt langs de mooiste wegen van de streek en de stadswandeling is zeker een aanrader! Maar wijk gerust af om ook naar de benedenstad te gaan, tijd genoeg en met het plannetje in de hand raak je de weg echt niet kwijt!

Alle promoties in het GH Luxemburg 3 dagen

Alle promoties in het GH Luxemburg 3 dagen

Onze promoties in het Groothertogdom Luxemburg zijn gebaseerd op genieten. Toppromo is een 3-daagse in Clervaux. Ook nog een 3-daags gastronomisch verblijf of een 3-daagse in Luxemburg-stad.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?