FB

Fietsen in de Demervallei rond Aarschot

Download wandelboek 2

Fietsen in de Demervallei rond Aarschot

720 x gedownload79 ervaringen
  • Startpunt: Statieplein, Aarschot
  • Eindpunt: Statieplein, Aarschot
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 34,0 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Meestal verhard (bereidbare zandwegen)
  • Bewegwijzering: Fietsknooppunten
  • Toeristische dienst Aarschot

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Een tip van Reisroutes:

Een tip van Reisroutes:

Ontdek de 20 publieke geheimen van Hanzesteden in Nederland en win een weekendje weg. Steden zoals Hasselt (NL), Kampen, Deventer, Elburg, Harderwijk, Hattem en nog vele andere. Charme troef!

va.WIN
Ontdek en win

Fietsroute Aarschot, fietsen in Demervallei rond Aarschot

Het noordelijk gedeelte van het Hageland grenst aan de provincie Antwerpen. Het vormt de overgang van de Hagelandse ijzerzandsteenheuvels en de vlakke Kempen met zijn schrale heidegronden. Die overgang zullen we op deze route duidelijk kunnen waarnemen: in het noordelijk gedeelte van de lus fietsen we o.a. door de Molenheide, een gebied met vennetjes en heidekruid. In het zuiden moeten we even op de trappers om de Wijngaardberg te beklimmen. Tussenin loopt als een blauw lint de rivier de Demer.

Demervallei fietsroute

Gratis fietsroute Demervallei downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Demervallei: we hebben de GPS-track (GPX) van deze fietsroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

79 ervaringen

- 13 mei 2018 - Pauwels

Deze route gereden donderdag 10 mei 2018. Heel mooie route tussen veel groen en bos, dit hadden we echt niet verwacht. zeker een aanrader. Aarschot en omgeving zijn prachtig.

- 11 oktober 2017 - vandenborne danny

gezellige afwisselende tocht. Weinig last van verkeer wel enkele gevaarlijke oversteken van drukke wegen. Best wat drank en knabbeltje meenemen voor onderweg want weinig gelegenheden hiervoor onderweg en de meeste waren zelfs gesloten. De moeite waard om te doen.

- 1 oktober 2017 - Van de Paer Maria

Prachtige route, zeer duidelijk aangegeven. Goede omschrijving van de plaatsen. Zeker doen. Heb zelf de route reeds doorgegeven aan andere fietsliefhebbers. Wij hadden onze boterhammen net op toen we langs een brasserie reden. Hadden we dit eerder geweten, hadden we daar iets kunnen eten.

- 18 september 2017 - Strouven Gilbert

Prachtige - rustige fietsroute - van Diest tot Zichem langs de Demer en vandaar naar Averbode daarna van Averbode terug naar Zichem - maar dan langs de spoorweg , vertrekpunt Zichem station terug naar ons vertrekpunt te Diest Daar we nog tijd genoeg hadden , zijn we nog eens langs de Demer van Diest tot Zichem gereden en weer naar ons vertrekpunt via de spoorweg dus Zichem - Diest Zalig !!!!!! Nu nog eens uitzoeken hoe we van Zichem tot Aarschot kunnen - zonder veel langs de weg te moeten Fietsen -- Liefst ook langs de Demer hé

- 10 augustus 2017 - van dyck yvonne

Hebben de fietsroute nog niet volledig uitgevoerd. Van knooppunt 48 naar 19 : de dag dat we er reden , was er heel veel verkeer na het oversteken van de N 19,(wegens wegenwerken op de N 19-evenals op de gijmelsesteenweg) sommige aanduidingen lagen gewoon tegen de straatbedding. Het heeft uren geduurd voordat we de Heimolen gevonden hadden. Van daaruit ging het goed. Goede beschrijving, mooie natuur

Gratis fietsroute Demervallei downloaden

Download wandelboek 2

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?