Waar overnachten in Umbrië? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels, Agriturismo + B&B's

Waar overnachten in Umbrië? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels, Agriturismo + B&B's

8 juli 2021 in Umbrië0 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante regio Umbrië heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Umbrië!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Villa Cozzano

Villa Cozzano is genesteld in de glooiende heuvels van Siena, op het platteland tussen Montepulciano en Castiglione del Lago. Het domein biedt een oase van landelijke rust.

De kamers bevinden zich in het gerestaureerd 16e-eeuws gebouw, omgeven door 28 hectare aan olijfbomen en wijngaarden. Na een dagje stappen, kan je altijd een frisse duik nemen in het buitenzwembad. In de omgeving van de villa vind je tal van interessante bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Casa Antheia

Ondergedompeld in de mooie natuur vind je het Agriturismo Casa Antheia. Het huisje heeft een typisch Umbrische boerderijstructuur en is ingericht met landelijke elementen en met respect voor de lokale traditie en het comfort van de moderniteit. Op slechts een paar kilometer van het verblijf ligt Monteleone d'Orvieto, een oud middeleeuws dorp, gelegen op een van de heuvels die het Orvieto-gebied scheiden van Città della Pieve. Meer info en boeken.

  1. Borgo Giorgione (Appartement)

Met een verblijf in de villa Borgo Giorgione ben je zeker van een aangenaam verblijf en dat op een exclusieve locatie vlakbij het Trasimeno-meer. Je geniet van een ontspannen omgeving waarin de natuur zich uitdrukt met bloemen en bomen.

De appartementen geven een authentieke sfeer van de oude middeleeuwse dorpen, vermengd met het modernste comfort. Zo kan je de vloerverwarming in elke kamer aanpassen. Het meubilair heeft een eigentijds design en biedt het idee van luxe, comfort en privacy! Meer info en boeken.

  1. Morami Wine Agriturismo

Het Morami Wine Agriturismo biedt meer dan alleen een overnachting. In de romantische omgeving van het Trasimenomeer, op een paar kilometer van Perugia en Arezzo, is dit de ideale plek om te genieten van het Umbrische platteland. Je verblijft in een comfortabel appartement met een gerenoveerd interieur gecombineerd met de charme en schoonheid van het historische gebouw. Daarnaast heb je altijd de mogelijkheid om even te vertoeven in het grote zwembad met geisers en hydromassagestoelen.

De familie Morami bedacht ook een kostbare wijn die je kan proeven op de wijngaard! Meer info en boeken.

  1. Hotel Garden

Hotel Garden is gelegen op een rustige locatie op 10 minuten wandelen van het centrum van Città di Castello. Het hotel biedt een panoramisch uitzicht op de heuvels van Umbrië en beschikt over een grote tuin met zwembad. Elke ochtend word je hier verwend met een ontbijtbuffet en het restaurant serveert gastronomische maaltijden met een combinatie van mediterrane gerechten en Umbrische specialiteiten.

Na het dineren kan je dan even ontspannen in het wellnesscentrum "Giardino dei Sensi". Baden, massages, zonnebank, esthetische behandelingen, je vindt het hier allemaal! Meer info en boeken.

  1. Antica Sosta Apartments

B&B Antica Sosta Apartments is gevestigd in een gerenoveerd 15e-eeuws gebouw wat ooit een boerderij was, in Moneteleone D'Orvieto. De Bed & Breakfast is omgetoverd tot twee appartementen van charme en comfort. De B&B beschikt over een tuin waar je even tot rust kan komen en een patio met tafels, stoelen en een barbecue voor bij mooi weer.

Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en zijn ingericht in een rustieke stijl met stenen muren en plafonds met houten balken. Meer info en boeken.

  1. Torre del Flaco

Het landhuis Torre del Flaco is gelegen op een heuvel met uitzicht op een prachtige vallei en groene bergen, op nog geen drie kilometer van het stadscentrum. Volledig gerestaureerd en opnieuw ingericht, behoudt dit huis toch nog het uiterlijk en de smaak van de oudheid. En in het prachtige zwembad met kristalhelder water, in een tuin met rozen, olijfbomen en lavendel, heb je een adembenemend uitzicht op de bergen en de vallei en kan je uren luieren onder de Italiaanse zon! Meer info en boeken.

  1. Vakantieboerderij Borgo Della Marmotta

Vakantieboerderij Borgo Della Marmotta is een gehucht gelegen in een prachtig landschap, afgelegen maar gemakkelijk te bereiken. Het verblijf ligt in het midden van de boerderij waar biologische olijfolie en truffels worden geproduceerd. Start je dag met een frisse duik in het zwembad en bij zonsondergang kan je een wandeling maken tussen de olijfgaard of maak je vakantie compleet door eens deel te nemen aan een wijn- en olijfolieproeverijen! Meer info en boeken.

  1. Borgo Antichi Orti Assisi

In het mystieke Assisi ligt het Borgo Antichi Orti Assisi, een voormalig klein klooster van benedictijnse monniken. De Bed & Breakfast biedt gezellige en vooral comfort accommodatie met gratis WiFi, een zwembad, een bar en een mooi uitzicht op de tuin. Elke kamer heeft een eigen terras en alles wat je maar nodig hebt voor een aangenaam verblijf in Assisi. 's Morgends kan je genieten van ofwel een ontbijtbuffet of een traditioneel Italiaans ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Podere Caldaruccio La Pineta

De vakantieboerderij Podere Caldaruccio wordt omgeven door wijngaarden en kijkt uit over de landelijke omgeving van Umbrië! De villa's en appartementen van Podere Caldaruccio zijn modern ingericht en zijn voorzien van alle nodige faciliteiten. Wat zo bijzonder is aan deze accommodatie, is dat je hier zelf druiven kan plukken op de wijngaard en huisgemaakte wijn en olijfolie kan proeven! Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze gratis reisgids Umbrië

Wil je niets missen tijdens je vakantie in Umbrië? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis rondreis Umbrië, een complete route langs alle bezienswaardigheden gedurende 8 dagen.

Umbrië rondreis

Gratis reisgids Umbrië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?