Waar overnachten in Assisi? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Waar overnachten in Assisi? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

8 juli 2021 in Umbrië1 reactie

Tijdens je bezoek aan het charmante Assisi heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Assisi. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Vakantieboerderij Borgo Antichi Orti Assisi

Borgo Antichi Orti is een charmante vakantieboerderij die gebouwd werd tussen 1400 en 1600 op de hellingen van Assisi. Ooit was het een klein klooster van benedictijnse monniken die hier de productie van geneeskrachtige kruiden uitvoerden.

De kamers van deze vakantieboerderij zijn ruim en voorzien van een eigen badkamer. ’s Ochtends kan je genieten van een ontbijtbuffet of een Italiaans ontbijt! Nadien kan je nog even nagenieten in de gezellige tuin met zwembad. Meer info en boeken.

  1. Castello Di Petrata

Ook het Castello Di Petrata is een absolute aanrader! Het hotel ligt net buiten de stad, op 5 km van Assisi en beschikt over ruime, sfeervolle kamers die landelijk zijn ingericht met mooie stoffen en antiek meubilair.

Na een dagje verkennen van de omgeving kan je ontspannen in de spa en genieten van Umbrische gerechten in het restaurant. En oh ja, in het buitenbad heb je uitzicht op de omliggende valleien. Meer info en boeken.

  1. B&B La Zuppa Inglese

La Zuppa Inglese ligt in het centrum van Assisi en biedt elegante studio’s en kamers met stenen muren en plafonds met houten balken. Iedere kamer is gevestigd in een ruim appartement met uitzicht op het Palazzo del Capitano del Popolo. Meer info en boeken.

  1. Nun Assisi Relais & Spa Museum

Mag het al eens wat duurder zijn? Dan raden we je een verblijf aan in het Nun Assisi Relais & Spa Museum. Nun Assisi Relais is gevestigd in een gerenoveerd klooster en biedt een panoramisch uitzicht over Assisi en op de berg Monte Subasio. Je kan hier heerlijk ontspannen in de spa te midden van de Romeinse opgravingen, en uniek ingerichte kamers met designmeubels.

Het restaurant serveert traditionele Umbrische specialiteiten, zoals handgemaakte pasta met truffels, zelfgebakken brood en desserts. Je kan ook iedere dag genieten van een continentaal ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Asisium Boutique Hotel

Een ander verblijf dat we je kunnen aanraden is het Asisium Boutique Hotel op wandelafstand van de bezienswaardigheden van de stad. De accommodatie biedt moderne kamers voorzien van al het nodige comfort dat je maar kan wensen. Vooraleer je de stad gaat verkennen, kan je eerst nog genieten van een continentaal ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotel Ideale

Hotel Ideale ligt op wandelafstand van de kathedraal van San Rufino, en biedt een prachtig uitzicht op de vallei! Je overnacht hier in ruime kamers voorzien van alle comfort en de badkamers zijn ingericht door een lokale kunstenaar!

De meeste kamers kijken ook uit op de tuin en/of de vallei. Je kan altijd even genieten van het mooie weer, op het gezellige terras. Meer info en boeken.

  1. Appartementen Da Bacchetta

Deze mooie rustieke boerderij ligt op het platteland, op wandelafstand van de stadsmuren van Assisi! Vanaf dit huisje geniet je van een panoramisch uitzicht over de vallei van Assisi en een onvergetelijke nachtrust in de gerenoveerde appartementen.

De appartementen Da Bacchetta hebben nog enkele typische kenmerken en decoratieve elementen die de originele sfeer van de rustieke boerderij in typische Umbrische stijl naar boven brengen. Meer info en boeken.

  1. Pension La Ghirlanda

Pension La Ghirlanda is gelegen in het centrum van Assisi en beschikt over moderne kamers die elegant zijn ingericht en uitkijken op de stad. Het huisje beschikt over alle moderne faciliteiten en bieden alle luxe en comfort dat je maar kan wensen. Na je heerlijk ontbijtje kan je gewoon de deur uitwandelen en Assisi bezoeken. Meer info en boeken.

  1. Hotel Il Palazzo

Hotel Il Palazzo is een charmant driesterrenhotel, gevestigd in de linkervleugel van het Palazzo Bartocci Fontana, een 16e-eeuws gebouw halverwege de Basiliek van Sint-Franciscus van Assisi en het plein Piazza del Comune. Sommige kamers bieden uitzicht op de vallei van Umbrië en de suite heeft beschilderde plafonds!

In de ochtend wacht je een heerlijk ontbijtbuffet in de ontbijtzaal van Il Palazzo met originele gewelfde plafonds, stenen muren en opvallen decoraties. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo la Palazzetta di Assisi

De Agriturismo la Palazzetta di Assisi ligt op de westelijke heuvel die zich langzaam uitstrekken van Assisi naar de rivier de Chiascio. Op deze gezellige vakantieboerderij vind je een oase aan vrede en rust. Doorheen de jaren is de accommodatie gerestaureerd, maar de geschiedenis en structurele authenticiteit zijn altijd bewaard gebleven.

Binnen het complex bevindt zich de Palombara dei Conti Fiumi, welke nu wordt gebruikt als woonkamer. Ooit speelde deze plaats een rol van fundamenteel belang voor de landelijke economie. Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze gratis reisgids Umbrië

Wil je niets missen tijdens je vakantie in Umbrië? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis rondreis Umbrië, een complete route langs alle bezienswaardigheden gedurende 8 dagen.

Umbrië en Toscane autoroute

Gratis reisgids Umbrië downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 13 februari 2022 - Koen Peeters

Dankzij jullie gids tof hotel gevonden in Assisi! Eerste contacten vlot verlopen dus kijken wij er naar uit! Grazie mille

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?